10.158,63 TRY BIST 100 BIST 100
34,96 EUR EUR EUR
32,29 USD USD USD
4,49 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,90 TRY Faiz Faiz
83,06 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
29,52 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,92 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,25 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.472,54 TRY Altın(gr) Altın(gr)

MINEX’te Rekor Büyüme

Türkiye’nin en önemli fuarlarından biri olan MİNEX- 7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında kapılarını açıyor...

MINEX’te Rekor Büyüme

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenecek MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleşecek.

Yabancı katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören MINEX’te bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak Orta Doğu, Balkanlar, İtalya ve Körfez Bölgesi de yer alacak. Sektörün önemli bölgeleri olarak görülen Çek Cumhuriyeti ve Polonya, bu yıl da fuardaki yerini alacak.

Fuarın ürün grubu şöyle:
“Metalik Madenler, Endüstriyel Hammaddeler, Kimyasal Sanayi Hammaddeleri, Gübre Sanayi Hammeddeleri, Seramik Refrakter Cam Sanayi Hammeddeleri, Çimento Hammaddeleri ve Yapı Malzemeleri, Tünel ve Tünel Ekipmanları Teknolojileri, Enerji Hammaddeleri, Kıymetli Taşlar, Prokpeksiyon, Maden İşletme Makinaları ve Ekipmanları, Sondaj Makine ve Ekipmanları, Cevher Hazırlama ve Zenginleştirme Makine ve Ekipmanları, Yardımcı Makine ve Techizatlar, İşyeri Sağlığı ve Güvenlik Malzemeleri.”

Geçtiğimiz yıl 6 bin 296 metrekare sergi alanında 84’ü yabancı 166 katılımcıya ev sahipliği yapan MINEX, bu yıl yüzde 58’büyüdü. On bin metre kareye ulaştı. Fuara katılan firma ve temsilciliklerle birlikte MINEX 7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı yerli ve yabancı katılımcı sayısıyla da rekor artışına imza atmaya hazırlanıyor.

Geçen yıl Amerika, Almanya, Avusturya, Avusturalya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Almanya, Güney Kore, İrlanda, İran, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Norveç ve Polonya olmak üzere toplam 20 ülkeden 84 uluslararası katılımcıyı ağırlayan fuar, bu yıl güçlü alım heyetleri büyütmeye devam edecek.

Uzmanlar makinalar hakkında bilgi verecek
TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından organize edilen 6. Uluslararası maden Makineleri ve Teknolojileri Kongresi (IMMAT) 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında MINEX 2017 Madencilik, Doğal kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek.

Uluslararası bilim insanlarının ve uygulayıcıların katılacağı kongrenin amacı; kullanılmakta olan maden makinelarinin kullanıcıya tanıtılması, verimliliklerinin ve ekonomiye katkılarının araştırılması, bu alandaki teknik ve bilimsel gelişmelerin ilgili çevrelere aktarılması, araştırmacı, işletmeci, imalatçı, firma temsilcisi ve yöneticilerin aynı platforma buluşturularak etkin bir iletişimin sağlanması.

Kongre kapsamında; maden işletme, cevher hazırlama ve zenginleştirme, mermer, altyapıya yönelik kullanılan maden makinaları ve bunların teknolojileri ile ilgili konular tüm dünyadan önemli uzmanlarca sunulup tartışılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

BPISC, yeni bir demir cevheri işleme tesisi kuruyor

16 Mayıs 2024 Perşembe

Voestalpine, Mercedes-Benz ve TSR için yeşil çelik üretecek

16 Mayıs 2024 Perşembe

Vida ve cıvata gibi metal eşya ithalatına gözetim uygulaması getirildi

16 Mayıs 2024 Perşembe

H2 Green Steel, dört yeni proje ile büyümeyi hedefliyor

15 Mayıs 2024 Çarşamba

Binghatti, Dubai'de çelik üretim tesisini satın alarak portföyünü genişletiyor

14 Mayıs 2024 Salı
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun