9.679,80 TRY BIST 100 BIST 100
4,50 CNY CNY CNY
34,51 EUR EUR EUR
32,39 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,62 TRY Faiz Faiz
90,66 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,75 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,35 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
111,64 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.488,18 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Kocaer Çelik’in Galvaniz Fabrikası'na Avrupa'dan onay!

Kocaer Çelik’in Galvaniz Fabrikası Amerika Yeşil Binalar Derneği (USGBC) tarafından LEED v4 BD+C:NC Gold sertifikası aldı...

Kocaer Çelik’in Galvaniz Fabrikası'na Avrupa'dan onay!

500 milyon Amerikan dolarının üzerinde cirosu ile altı kıtada 140 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye’nin sektöründe en büyük çelik profil ihracatçılarından Kocaer Çelik'in, çevreye olumsuz etkilerinin önlenmesi hedefiyle LEED v4 BD+C:NC kriterlerine uyumlu hayata geçirdiği Galvaniz Fabrikası Amerika Yeşil Binalar Derneği (USGBC) tarafından LEED Gold ile sertifikalandırıldı.

“TÜRK SANAYİSİNE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ALANINDA DEĞER KATACAK”

Ülkemiz sanayisine LEED Gold sertifikalı tesis kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, “Ekonomimize, dünyamıza ve toplumumuza değer yaratma amacıyla gerçekleştirdiğimiz tüm yatırımlarda sürdürülebilirliği ön planda tutuyoruz. İhracatımızla ülke ekonomimize katkı sağlarken, sürdürülebilirlik çalışmalarımızla da sanayimize ve sektörümüze değer katıyoruz. Galvaniz Fabrikamızın henüz projesine başlamadan önce çevre dostu olması yönünde kararımızı verdik, tasarımından işletme sürecine kadar olan tüm süreçte aynı hassasiyetle hareket ettik. Bu yaklaşımımız sayesinde tesisimiz tüm dünyada kabul gören LEED ile sertifikalandırıldı” dedi. Bir işletmenin ekonomik, çevresel ve sosyal etkilerini global ölçekte raporlayan Küresel Raporlama Girişimi (GRI) Standartları tarafından onaylı “Sürdürülebilirlik Raporu” ile Kocaer Çelik, tüm paydaşlarına sürdürülebilirlik bakış açısını geniş perspektifte sundu. Hakan Kocaer, günümüze kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de insana ve doğaya saygı felsefesiyle üretime devam edeceklerini açıkladı.

A’DAN Z’YE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖN PLANDA

Galvaniz Fabrikasında tasarımdan işletme aşamasına kadar tüm süreçlerde sürdürülebilir stratejiler ve verimlilik önemleri ön planda tutuldu. Aynı zamanda proje alanı seçilirken tarım, korunması gereken özel alan ya da herhangi bir su kaynağına zarar verecek bir yakınlıkta bulunmamasına özen gösterildi. Üç çelik profil fabrikası, Kocaer servis merkezi ve Galvaniz fabrikasının çatısında hayata geçirilen yaklaşık 90.000 metrekarelik Güneş Enerji Santrali ile fabrikalarının enerji ihtiyacı yenilenebilir kaynaklardan sağlanırken, ısı etkisini azalmak için çatıda açık renkli materyaller kullanıldı. Su ayak izinin azaltılmasına yönelik önlemlerin de alındığı tesisin iç mekanlarında düşük debili vitrifiye armatürler ve düşük hacimli rezervuarlar tercih edilirken, su tüketen ekipmanların su verimli olmasına özen gösterildi. Peyzaj tasarımında ise düşük sulama ihtiyacına sahip yerel bitkiler seçildi ve seyrek ekim yapılarak sulama ihtiyacı düşürüldü. Peyzaj sulaması ise çatıdan toplanan yağmur sularıyla yapılacak şekilde planlandı. Dış aydınlatmada ASHRAE standartlarına uygun olarak LED armatürler kullanılırken, ışık kirliliği ve arazi sınırı dışına ışık kaçışı minimize edildi. Ozon tabakasını incelten ve küresel ısınmayı tetikleyen kloroflorokarbon içermeyen soğutuculara sahip HVAC sistemler kullanıldı. Projede kullanılan yapı kimyasalları ise insan sağlığına etkisi en düşük malzemelerden seçildi. Karbon emisyonlarının azaltılması için 2 adet elektrikli araç şarj istasyonu içeren otopark ve bisiklet parkı hayata geçildi. Bisiklet kullanıcılarına özel duş ve soyunma kabinleri de oluşturuldu.
Kocaer Çelik’in 100.000 ton/yıl kapasiteli Galvaniz Fabrikası’nda enerji ve su kullanımında yüzde 50’ye, karbon emisyonlarda yüzde 39’a, katı atık miktarlarında yüzde 70’e, bakım maliyetlerinde ise yüzde 13’e varan oranlarda azaltım sağlanması hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İran ve İsrail arasındaki gerginlik devam ediyor, kargo gemisine el konuldu

14 Nisan 2024 Pazar

Gazze'de ateşkes ilan edilene kadar Ankara'nın Tel Aviv'e ihracatı sınırlı olacak

13 Nisan 2024 Cumartesi

Yeşil çelik projelerine toplamda 10,5 milyar Euro finansman sağlandı

9 Nisan 2024 Salı

Kerkük-Ceyhan boru hattı yeniden açılacak

8 Nisan 2024 Pazartesi

Japonya'da şirket iflasları son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

8 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun