10,676.65 TRY BIST 100 BIST 100
4.47 CNY CNY CNY
34.87 EUR EUR EUR
32.20 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
41.86 TRY Interest Interest
82.32 USD Fossil Oil Fossil Oil
30.83 USD Silver Silver
4.76 USD Copper Copper
121.33 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,427.28 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Halk GYO Üçüncü Çeyrekte Kâr Açıklaması

Kent kültürünü geliştiren modern gayrimenkul projelerine imza atan Halk GYO, yılın üçüncü çeyreğini de başarılı bir tablo ile geride bıraktı. Açıklanan verilere göre, Halk GYO’nun 9 aylık toplam hasılatı 62 milyon TL olurken, net karı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarak 37 milyon TL olarak açıklandı...

Halk GYO Üçüncü Çeyrekte Kâr Açıklaması

Halk GYO, üçüncü çeyrek döneminde İzmir’in Alsancak bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan prestijli konut projesi için Teknik Yapı ile ortaklık kurdu. Emlak Konut GYO’nun 47 dönümlük arazisi üzerinde, 1,6 milyar liralık hasılat taahhüdüyle Teknik Yapı - Halk GYO ortaklığında hayata geçirilecek proje için hazırlıklar sürüyor. Proje, ihale şartlarına uygun olarak ticaret, konut ve turizm alanlarından oluşacak karma özelliklere sahip olacak. Ayrıca projede kültürel fonksiyonları barındıracak yapılar, park, otel, ibadet alanı, ofis ve konutlar yer alacak.

Kurduğumuz güçlü işbirlikleriyle portföyümüzü zenginleştirmeye devam ediyoruz diyerek sözlerine başlayan Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin: “Alsancak Projesi Halk GYO olarak İzmir’deki ilk projemiz. Bu proje aslında ülkemize her zaman daha iyisini kazandırma tutkumuzun bir sonucu. Proje kapsamında sektörümüzün güçlü oyuncularından Teknik Yapı ile işbirliği yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de güçlü işbirlikleri ile ülkemizin dört bir yanında, yatırım yaptığımız bölgelerin yaşam standartlarını yükseltecek projelere imza atmayı hedefliyoruz. Alsancak Projesinin de tasarım aşamasını tamamlayarak kısa bir süre sonra inşasına başlayacağız. Şimdiden başta İzmir halkına olmak üzere sektörümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Desteklerle yılsonunu rekorla kapatacağız”
Eylül ayında konut satışlarındaki rekora ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yetgin: “Teşvikler sektörümüzü hareketlendiriyor. Yılın büyük kısmında önemli bir satış grafiği yakalarken Eylül ayını konut satış rekoru kırarak kapattık. Yerli yatırımcıya KDV indirimi, yabancıya sıfır vergi ve tapu harcı indirimlerinin son ayı olması bu sonuçta çok etkili oldu. Eylül ayı sonuçlarına baktığımızda hem toplam konut satışında hem de yabancılara konut satışında ay rekorlarını kırdık. Bunlar sektörümüzün önünü açacak motivasyon verici çıktılar. Sektörümüzün hedefi yılsonu itibarıyla bir önceki yılın rakamlarını geride bırakarak yeni bir rekora imza atmaktır.” şeklinde konuştu.

Halk GYO’dan şehirlerin kalbinde yükselen projeler
Halk GYO’un en büyük paydaşlarından biri olduğu İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin inşası tüm hızıyla sürüyor. Halk GYO, proje kapsamında 34 ve 46 katlı iki ofis kulesi ile 8'er katlı üç ticari binanın inşasını üstleniyor. Vakıf GYO ortaklığında hayata geçirilen Sancaktepe’deki Bizimtepe Aydos Konut projesinde anahtar teslimler Mayıs 2018 itibarıyla başlayacak. Projede az sayıda kalan dairelerin satışları sürüyor. Halk GYO’nun “Şehrin Gözdesi” sloganıyla Erzurum’da yükselen Şehristan Konutları projesinde de son kalan daireler sahiplerini bekliyor. Şirketin ilk konut projelerinden Eskişehir merkezli Panorama Plus ile İstanbul merkezli Referans Bakırköy projelerinde de sınırlı sayıda kalan bağımsız bölümlerin satışları devam ediyor.

Halk GYO 2017 Üçüncü Çeyrek Mali Verileri:
Toplam Aktifler: 1,969 milyon TL
Özkaynaklar: 1,664 milyon TL
Toplam hasılat: 61,7 milyon TL
Net Dönem Karı: 36,9 milyon TL

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

El-Attal Holding and Saudi Housing unveil collaborative project

Wednesday, May 22, 2024

Algerian Qatari Steel earns KIWA certification, expands market horizons

Saturday, May 25, 2024

ThyssenKrupp sells steel shares to EPCG

Friday, May 24, 2024

ArcelorMittal, Mitsubishi and partners launch 'Carbon Capture' project in Belgium

Thursday, May 23, 2024

Tosyalı Holding plans an investment of 2 billion dollars in Africa and Saudi Arabia

Thursday, May 23, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now