10,208.65 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
34.70 EUR EUR EUR
32.31 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45.27 TRY Interest Interest
83.94 USD Fossil Oil Fossil Oil
26.74 USD Silver Silver
4.50 USD Copper Copper
117.55 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,402.11 TRY Gold (gr) Gold (gr)

İran Orta Doğu'nun %62 Üretimine Sahip

Shata, İran Sanayi, Madencilik ve Ticaret Bakanı bu hafta yaptığı açıklamada, ülkenin Orta Doğu’nun toplam ham çelik üretiminin yüzde 62’sine sahip olduğunu ve bu payı daha da artırmayı planladığını belirtti.

İran Orta Doğu'nun %62 Üretimine Sahip

Shata, İran Sanayi, Madencilik ve Ticaret Bakanı bu hafta yaptığı açıklamada, ülkenin Orta Doğu’nun toplam ham çelik üretiminin yüzde 62’sine sahip olduğunu ve bu payı daha da artırmayı planladığını belirtti.
Reza Rahmani, güneydoğu İran'ın Kerman eyaletindeki Baft ilçesinde yıllık 1,5 milyon ton üretim kapasitesine sahip sünger demir üretim tesisinin açılış töreninde açıklama yaptı.
Yetkiliye göre İran, mühendislik, uygulama, imalat ve işletme dahil olmak üzere üretimin tüm aşamalarının İranlı uzmanlar tarafından ve yerli bilgi ve teknoloji ile yürütüldüğü dengeli bir çelik üretim zincirine ulaştı.
Baft Steel tesisi, ülkenin çelik üretim kapasitesini daha da artırmak ve büyük metal ve mineral rezervlerine girmek amacıyla Pazartesi günü İran Devlet Başkanı Hassan Rouhani tarafından resmen açıldı.
Açılış töreninde konuşan Rahmani, dünya çelik üretimindeki büyümenin geçen yıl yüzde 3,5 civarında olduğunu, bu rakamın İran için yüzde 6,5'e ulaştığını belirtti.
İran'ın çelik üretiminin son birkaç yılda iyi bir şekilde arttığı ve ülkenin, Dünya Çelik Birliği'nin (WSA) en son sıralamasında dünyanın en büyük çelik üreticileri listesinde 13. sıradan 10. sıraya yükseldiği belirtildi.
Kerman Eyaleti’nin madencilik potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Rahmani, şu ana kadar Kerman’da 20.000 kilometrekare’den fazla mineral araştırması yapıldığını ve bu yılki 20.000 kilometrekare daha bulunduğunu belirtti.

Nihayet bu alanda faaliyet gösteren yerli ve yabancı şirketleri İran’ın madencilik sektörünü gelecekteki yatırımları için ciddiye almaya davet etti. Ocak ayı sonlarında WSA, İran’ın 2018’de dünyadaki ham çelik üreticileri arasında 25 milyon ton üretim ile 10. sırada olduğunu açıkladı.

İran, 2018 yılı için dünyanın en büyük 10. ham çelik üreticisi olarak İtalya, Tayvan ve Ukrayna'yı bir kenara itti. WSA, 2018 yılı için küresel ham çelik üretimini 2017 yılına göre yüzde 4,6 artışla 1,808 milyar ton olarak belirledi.
Rapora göre, İran’ın ham çelik endüstrisi ABD yaptırımlarına rağmen iyi durumda kaldı. İran’ın küresel ham çelik üretimindeki payı 2018 yılı için yüzde 1,38 olarak tahmin edildi.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Slovenia's biggest project entrusted to Turkish company

Sunday, May 5, 2024

1 billion 360 million dollars of exports from EIB in April

Sunday, May 5, 2024

South Africa's manufacturing output increased in April

Sunday, May 5, 2024

SeAH CSS increases wire rod prices in response to the increase in nickel prices

Sunday, May 5, 2024

Steel prices in Vietnam bring the construction industry to the brink of crisis

Sunday, May 5, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now