10,208.65 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
34.70 EUR EUR EUR
32.31 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45.27 TRY Interest Interest
83.94 USD Fossil Oil Fossil Oil
26.74 USD Silver Silver
4.50 USD Copper Copper
117.55 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,402.11 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Hazır Beton Endeksi yüzde 1,4 yükseldi

THBB, Hazır Beton Endeksi Mart 2021 Raporu'nu açıkladı. Buna göre, Hazır Beton Endeksi geçen yılın mart ayına kıyasla yüzde 1,4 yükseldi.

Hazır Beton Endeksi yüzde 1,4 yükseldi

THBB, Hazır Beton Endeksi Mart 2021 Raporu'nu açıkladı. Buna göre, Hazır Beton Endeksi geçen yılın mart ayına kıyasla yüzde 1,4 yükseldi. Bu dönemde Beklenti Endeksi yüzde 2,3, Güven Endeksi yüzde 1,7 ve Faaliyet Endeksi de yüzde 0,2 yükseliş gösterdi. Türkiye Hazır Beton Birliğinin (THBB) raporunda, Türkiye ekonomisini etkileyen gelişmelerin inşaat sektörü üzerinde de etkili olduğu, yüksek faizle birlikte düşünüldüğünde inşaat sektörünün yaşanan dalgalanmadan etkileneceği ancak faaliyetteki yükselmenin "ümit verici" olduğu bildirildi.

Raporun sonuçlarına göre, yıla düşük seviyede başlayan faaliyet, yılın ikinci ve üçüncü aylarında yukarı yönlü hareket etti. Yılın ilk iki ayında yüksek seyreden güven ve beklenti gerilese de eşik değerin hemen altında yer aldı. Mart ayında para piyasasında yaşanan gelişmelerin piyasa beklentisinde etkili olduğu net bir şekilde görüldü.

Rapora göre, mart ayında bütün endeksler, salgının Türkiye’ye etki etmeye başladığı bir önceki yıla göre yüksek gerçekleşti. Eşik değerin altında olmasına rağmen hem beklenti hem de güven, salgının başlangıcına kıyasla, aradan geçen bir yıl sonunda çok daha yüksek oldu. Faaliyet ise özellikle yüksek faiz, yükselen konut fiyatları ve belirsizliğin etkisiyle geçen yıla kıyasla görece düşük bir artış gösterdi.

"FAALİYETTEKİ YÜKSELME ÜMİT VERİCİ GÖRÜNMEKTEDİR"

???Açıklamada, raporun sonuçlarına ilişkin görüşlerine yer verilen THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, "Türkiye’de geçen hafta atılan normalleşme adımları, mevsime bağlı işlerdeki yavaşlamaya rağmen sektörün güveninin ve beklentisinin yüksek kalmasında etkisi olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerini paylaşan Işık, "Geçen ay Türkiye ekonomisini etkileyen gelişmeler, inşaat sektörü üzerinde de etkili olmuş görünmektedir. Yüksek faiz ile birlikte düşünüldüğünde inşaat sektörünün bu dalgalanmadan etkilenmemesini beklemek mümkün değildir ancak buna rağmen faaliyetteki yükselme ümit verici görünmektedir. Kritik nokta, bu hareketliliğin sürdürülebilir olup olmadığıdır." ifadelerini kullandı.

Hem üretici hem de tüketici nezdinde güvenin ve öngörülebilirliğin tesisinin inşaat sektöründe sürdürülebilir bir büyümenin bel kemiği olduğunu belirten Işık, şunları kaydetti:

"Bu noktada piyasaların güvenebileceği, beklentileri karşılayacak, politika araçlarını doğru zaman ve doğru şekilde kullanacak, piyasa gerçekleri ile uyumlu kararlar alabilecek, enflasyon hedeflemesine odaklanırken aynı zamanda Türk reel sektörünün de beklentilerine cevap verecek bir Merkez Bankasının varlığı çok önemlidir."

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

A Kyrgyz-Uzbek car factory is planned to be opened

Friday, May 3, 2024

700 tons of sales agreement from Mega Metal!

Friday, May 3, 2024

ArcelorMittal expands production capacity with major investments in Brazil

Friday, May 3, 2024

Pakistan steel industry demands reduction of turnover tax

Friday, May 3, 2024

March steel imports surge in U.S.; AISI backs increased tariffs on Chinese steel

Friday, May 3, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now