9,915.62 TRY BIST 100 BIST 100
4.51 CNY CNY CNY
34.89 EUR EUR EUR
32.51 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.70 TRY Interest Interest
89.50 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.20 USD Silver Silver
4.58 USD Copper Copper
119.16 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,438.11 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Hava Kirliliği Dış Mekan Çalışanlarını Erken Öldürüyor

İngiltere Güvenlik Konseyi, inşaat işçileri ve açık havada çalışanlar için iş sağlığı tehlikesi olarak resmen tanınması için hava kirliliği kampanyası başlattı...

Hava Kirliliği Dış Mekan Çalışanlarını Erken Öldürüyor

İngiltere Güvenlik Konseyi, inşaat işçileri ve açık havada çalışanlar için iş sağlığı tehlikesi olarak resmen tanınması için hava kirliliği kampanyası başlattı. Önlem olarak, gaz ve egzoz emisyonlarına bir maruz kalma sınırının kabul edilmesi yer alıyor.

Hava kirliliği, İngiltere'de yılda 36.000 ölümle bağlantılıdır. Halk sağlığı için en büyük çevresel risk olarak kabul edilir. King’s College London’da yapılan araştırmalar, yalnızca Londra’daki kötü hava kalitesi nedeniyle 9.400’den fazla insanın erken öldüğünü gösteriyor. Ortamdaki hava kirliliği kanser, akciğer ve kalp hastalıkları, tip 2 diyabet, kısırlık ve erken bunama ile bağlantılıdır.
Britanya Güvenlik Konseyi, “hava kirliliğinin dış mekan çalışanlarının sağlığı üzerindeki etkisi” adlı bir rapor yayınladı.

Raporda, kurum, dış mekan çalışanlarının sağlığını kötü yönde etkilememek adına hava kirliliğinin tehlikelerini sınırlandırmak için kampanyaya öncülük eden talepleri sunuyor.
Londra'da çalışan ve yaşayan insanların yaşadığı hava kirliliği seviyelerini izlemeye ve ölçmeye yönelik birkaç pilot program başlamaktadır. Bulguları, insanların başkentte hava kirliliğine maruz kalmalarını azaltmak için öneriler geliştirmede etkili olacaktır. Ancak, Sağlık ve Güvenlik Yöneticisi (SEÇ) gibi hükümet ve düzenleyici kurumlar, hava kirliliği konusundaki düzenleme ve rehberlikle ilgilenmediğini göstermeye devam ediyor dendi.

Mart 2019'da konsey, dış mekan çalışanlarının hava kirliliğinden korunmasına odaklanan “Nefes Alma Süresi” kampanyasını başlattı. Kampanyanın temel taşı Canairy, dış mekan çalışanlarına ve işverenlerine kirlilik hakkında içgörüler ve çalışanların maruz kalmasını nasıl azaltabileceklerini gösteren mobil bir uygulama geliştirildi. King’s College London ile işbirliği içinde oluşturuldu. Canairy, bir bireyin kirliliğe maruz kalma oranını saatlik olarak hesaplamak için King’in Londra Hava Kalitesi Ağı (LAQN) kirlilik haritasını ve kullanıcının GPS’ini kullanıyor.

Yeni rapor olan 'Hava kirliliğinin dış mekan çalışanlarının sağlığı üzerindeki etkisi' kampanyadaki bir sonraki adım olacak. İngiltere'de hava kirliliğinin nedenleri ve sonuçları hakkında mevcut kanıtları toplayacak. Ayrıca, farklı yerlerdeki hava kirliliğini ölçmek için oluşturulan uluslararası inisiyatif örneklerini ve risk azaltma önerilerini de gözden geçirecek.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Brazil is increasing import duties!

Friday, April 26, 2024

Germany experienced a decrease in steel sales for March

Friday, April 26, 2024

Renewable energy sources increased their share in electricity generation

Friday, April 26, 2024

Political breakthrough in the energy sector! That name became the chairman of Kardemir Energy

Saturday, April 27, 2024

US steel production remains steady amid global downturn

Friday, April 26, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now