10,754.53 TRY BIST 100 BIST 100
34.99 EUR EUR EUR
32.25 USD USD USD
4.48 CNY CNY CNY
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.25 TRY Interest Interest
84.30 USD Fossil Oil Fossil Oil
31.94 USD Silver Silver
5.09 USD Copper Copper
117.33 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,526.92 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Pekin ile Antalya Dostluk Köprüsü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan, Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi (CCPIT) Pekin Alt-Konseyi Başkan Yardımcısı Xiao Ying başkanlığındaki heyeti ağırladı. Görüşmede iki kurum arasında İşbirliği Anlaşması imzalanarak ortak çalışmalara imza atılacağı belirtildi...

Pekin ile Antalya Dostluk Köprüsü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan, Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi (CCPIT) Pekin Alt-Konseyi Başkan Yardımcısı Xiao Ying başkanlığındaki heyeti ağırladı. Görüşmede iki kurum arasında İşbirliği Anlaşması imzalanarak ortak çalışmalara imza atılacağı belirtildi.

Asya, Avrupa ve Afrika’nın kavşak noktası Türkiye
Karşılıklı iş birliği alanları hakkında fikir alışverişinde bulunulan görüşmede CCPIT yetkililerinin yanı sıra Çinli girişimciler ve Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD) Genel Başkanı Kemal Koçak de hazır bulundu. Çin Halk Cumhuriyeti’nde uluslararası ticaretin geliştirilmesi alanında faaliyet gösteren en büyük ve en önemli kurum olan CCPIT’nin Antalya ziyaretinde ATSO’yu tercih etmelerinden memnun olduğunu dile getiren ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan, ATSO olarak uluslararası bağlantıları güçlendirmeye çok önem verdiklerini dile getirdi. Türkiye’nin Asya, Avrupa ve Afrika’nın kavşak noktasında bulunduğunu vurgulayan Erkan, “Stratejik konumu ve köklü ticaret kültürü sayesinde ülkemiz Çinli yatırımcılar açısından çok cazip bir konumda” dedi.

Antalya’nın marka değeri çok yüksek
Türkiye’nin stratejik konumunun yanı sıra sahip olduğu doğal güzellikleriyle de cazip bir turizm destinasyonu olduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan, “Kültür, spor, kongre, sağlık ve pek çok farklı alanda da bir cazibe merkeziyiz. Antalya’da Türkiye’nin turizm başkenti olarak her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Antalya’nın bu güzelliklerini tanıması için Çinli ziyaretçilerin de ilgilerini arttırarak gelmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Antalya’nın son dönemlerde G-20 ve B-20 gibi çok sayıda uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığına da değinen Erkan, “Bu organizasyonların yanında Türkiye’nin ilk EXPO organizasyonu olan Çiçek ve Çocuk temalı EXPO 2016’da Antalya’da gerçekleştiriliyor. Bu tip organizasyonlar sayesinde Antalya’nın marka değeri her geçen gün yükseliyor.” ifadelerini kullandı.
Turizmin yanı sıra Antalya’nın önemli bir tarım kenti olduğunun altını çizen ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Erkan, “Antalya çok yönlü bir ticaret şehri. Turizm ve tarım gibi ana sektörlerin yanında güçlü bir Organize Sanayi Bölgesi’ne sahip. Antalya Serbest Bölgesi, yatırım imkanlarıyla önemli bir merkez. Özellikle yat üretiminde her geçen gün yükselen bir yıldıza sahip” dedi.
Dostluğumuzun iş ortaklığına dönmesini istiyoruz
Görüşmede iki kurum arasındaki işbirliğinin uzun süreli devam etmesi için bir İşbirliği Anlaşması’nın da imzalanacağını söyleyen ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan, “Bu anlaşma sayesinde Pekin ile Antalya arasında bir dostluk köprüsü kurmuş oluyoruz. Bugün uzun sürecek bir dostluğun ilk adımını atacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

“Pazar çeşitliliği için projeler yapıyoruz”
Konuşmasının sonunda ATSO’nun üyelerini yurtdışı pazarlara açmak ve Antalya’daki sektörlerde pazar çeşitliliği yaratmak amacıyla gerçekleştirdiği UR-GE projelerinden bahseden Erol Erkan, “Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle yürüttüğümüz yapı, gıda ve tarım sektörlerindeki kümelenme projelerimizle üyelerimizi yurtdışındaki fuarlarda ikili görüşmeler yapmaları için yabancı yatırımcılarla bir araya getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Uzun süreli bir dostluğun tohumlarını ektik
Antlalya’yı çok güzel bulduklarını ve ATSO’nun sıcak ev sahipliğinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan CCPIT Pekin Alt-Konseyi Başkan Yardımcısı Xiao Ying, ATSO sayesinde hem kültürel bağlantılar kurabileceklerini hem de çeşitli sektörlerde işbirliği anlaşmaları yapabileceklerini ifade etti. Antalya’nın kendileri için her açıdan önemli bir merkez olduğunun altını çizen Ying, “Önümüzdeki günlerde ATSO sayesinde Antalya’daki girişimlerinin sıklaşacağını dile getirdi. ATSO ile imzalanan İşbirliği Anlaşması’ndan duyduğu memnuniyeti de sözlerine ekleyen Ying, “Bugün atacağımız imzalarla uzun süreli bir dostluğun tohumlarını ekmiş bulunuyoruz” dedi.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan ve CCPIT Pekin Alt Konseyi Başkan Yardımcısı Xiao Ying, İşbirliği Anlaşması’na imza attı. İmzalar sonrasında Heyet Başkanı Xiao Ying, ATSO Yönetim Kurulu Erol Erkan’a günün anısına bir plaket takdim verdi. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan da Ying’e ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin ATSO için özel olarak hazırladığı resim koleksiyonundan bir tablo hediye etti.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Sabancı Holding's Solar Power Plant project in the USA was put into operation

Monday, May 20, 2024

US confirms 25% steel tariff on China

Wednesday, May 15, 2024

Jindal Shadeed Iron and Steel (JSIS) is commissioning three new facilities

Wednesday, May 8, 2024

Israel to impose four-point sanctions on Türkiye

Monday, May 6, 2024

Türkiye has completely suspended its trade with Israel

Friday, May 3, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now