10,336.50 TRY BIST 100 BIST 100
4.50 CNY CNY CNY
34.73 EUR EUR EUR
32.27 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.56 TRY Interest Interest
82.67 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.37 USD Silver Silver
4.56 USD Copper Copper
118.14 USD Iron Ore Iron Ore
384.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,406.35 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi 3. Kez Yapılacak

3. Trabzon İpekyolu İşadamları zirvesi 17- 19 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenleniyor. TTSO’da düzenlenen toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun yanı sıra Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, TAFLAN Kongre Firması Bilgin Aygül katıldı.

Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi 3. Kez Yapılacak

Günümüzde yeniden büyük bir ticarete sahne olan İpekyolu’nun denizle buluştuğu Karadeniz’in liman şehri Trabzon’da İpekyolu ülkeleri işadamlarını biraraya getirecek 3. Zirve için hazırlıkları başlatıldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi için etkili bir program oluşturuluyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, zirvenin 3. kez gerçekleştireceğini belirterek, İpekyolu’nda kumu, sivil toplum ve özel sektörü Trabzon’da buluşturan toplantının katılımcı ülkeler arasında ticareti geliştirdiğini söyledi.

Hacısalihoğlu, 2014 yılında 3. kez İpekyolu işadamları zirvesinin Trabzon’da 17-19 Ekim tarihleri arasında yapılacağını, katılımcı ülkelerin sürekli arttığını, bu yıl birçok ön başvuru alındığını vurgulayarak katılımcı ülke profilinde 25 ülkeyi aşacaklarını söyledi. Zirveye ziyaretçi iş adamı ve devlet protokolü katılımının da üst düzeyde gerçekleşeceğini dile getirdi.

Hacısalihoğlu, 3. İpekyolu işadamları zirvesinin ara toplantılarının İran ve Çin’de yapıldığını sözlerine ekleyerek, 2014 yılında İpekyolu ülkelerine ev sahipliği yapacak Türkiye’nin proje ile Doğu Batı arasında cereyan eden modern İpekyolunu daha da güçlendirdiğini kaydetti. İpekyolu ülkeleri arasında ticaret, ihracat, turizm ve lojistik gibi işbirliklerinin önünün açıldığını ifade etti.

Trabzon İpekyolu İşadamları zirvelerine T.C. Ekonomi Bakanlığı TİM, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİ), TİKA, Dışişleri Bakanlığı, DEİK, TOBB, Trabzon Valiliği, Trabzon Ticaret Borsası, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, UND, TÜRSAB, TEB, Turkcell, Arçelik 26 ülkenin ilgili kuruluşları destekleri ile hayata geçiriliyor.

İpekyolu İş Adamları Zirvesi Katılımcı ülke Kurum ve Kuruluşları ile yeni işbirliği projelerinin yaşama geçirilmesini sağlayarak bölgenin sosyal refahının artırılmasına katkı sağlıyor.  Bölgede mevcut ECOTA, KEİ gibi işbirliği kuruluşlarının çalışmalarına yeni konular ve işbirliği projeleri ile katkıda bulunuyor.  Türkiye’nin ve Trabzon bölgesinin doğal, tarihi, turistik, kültürel, arkeolojik değerlerinin tanıtımını sağlarken Bölgenin Turizm, Ticaret, Finansman ve Lojistik alanlarda İpekyolu ülkeleri ile bütünleşmesine katkı veriyor.  İpekyolu ülkeleri arasında Teknoloji ve Sanayinin gelişmesine katkıda bulunurken iş adamları arasında işbirliklerinin ve bağlantılarının kurulmasına olanak tanınıyor.

ZİRVE PROGRAMINDA

Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi açılışında Rusya, Çin, KEİ, ECOTA ve T.C. Ekonomi Bakanlığı temsilcileri tarafından Protokol konuşmaları yanı sıra üç adet paralel oturum gerçekleştirilecek.

Oturumlar Ticaret ve Bankacılık, Taşımacılık ve Lojistik yanı sıra Sağlık, Eğitim, Spor; Kültür ve Doğa Turizmi alanlarında planlanıyor.

İpekyolu ülkeleri arasında İkili iş Görüşmeleri,  İşadamları için fabrika ya da iş gezileri, Turistik Tur Operasyonları,  Katılımcı ülkelerin info stantlarda kendi ülkeleri ile ilgili yatırım, dış ticaret ve işbirliği imkânları ile ilgili bilgi sunumları fuayede gerçekleştirilecek.

Katılımcı Ülkelerin Protokol Mensupları Kurum ve Kuruluş Temsilcileri Sektörel Derneklerinin Temsilcileri Firma Temsilcileri Araştırmacılar Medya Mensuplarının katılması bekleniyor.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Over 350 companies will take part in Metallurgy 2024, Litmash 2024 and Steel Structures 2024 exhibitions

Wednesday, May 8, 2024

North American Green Steel Summit will discuss the development trend and transformation of green steel

Wednesday, May 8, 2024

Tube China: Downstream Demand Increases Steadily

Wednesday, February 7, 2024

Middle East and North Africa Green Steel Summit on September 11-12!

Tuesday, May 7, 2024

WIN EURASIA witnesses innovations in the energy, electrical and electronic technologies sectors

Friday, December 29, 2023
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now