9,915.62 TRY BIST 100 BIST 100
4.51 CNY CNY CNY
34.89 EUR EUR EUR
32.51 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.70 TRY Interest Interest
88.74 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.17 USD Silver Silver
4.59 USD Copper Copper
119.16 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,435.16 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Avustralya'nın boru hattı projeleri Covid'e rağmen büyüyor

Baş Ekonomist Ofisi'nden gelen yeni veriler, son 12 ayda kaynak ve enerji ana geliştirme projelerinin sayısının % 19 arttığını gösterdi.

Avustralya'nın boru hattı projeleri Covid'e rağmen büyüyor

Baş Ekonomist Ofisi'nden gelen yeni veriler, son 12 ayda kaynak ve enerji ana geliştirme projelerinin sayısının % 19 arttığını gösterdi.

Şu anda geliştirme hattında 335 büyük proje var ve boru hattındaki projelerin değeri geçen yıl% 4 artarak 334 milyar A $ 'a yükseldi.

Baş Ekonomist Ofisi, taahhüt edilen projelerin değerinin % 30 artarak 39 milyar A $ 'a yükseldiğini ve döngüde bir dönüm noktası ve yatırım tarzında bir değişiklik olduğunu kaydetti.

Raporda şu ifadeler yer aldı: "Kaynaklar ve enerji yatırımlarına ilişkin görünümümüz, 2019'un madencilik yatırım döngüsünde bir dönüm noktası olduğunu gösteriyor. Nihai yatırım kararının (FID) alındığı 'taahhüt edilen' kaynak ve enerji projelerinin değeri, geçen yıl % 30 artarak 39 milyar A $ 'a yükseldi. Değerdeki bu büyüme, geçen yıl dengelenmeden önce birkaç büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) projesinin tamamlanmasının bir sonucu olarak altı yıllık düşüşün ardından geldi."

“Ekim 2020'ye kadar sekiz kaynak ve enerji projesi tamamlandı. Bunlar arasında Gwalia altın genişletme projesi, Tropicana altın genişletme projesi ve Carrapateena bakır projesi yer alıyor. Bazı gaz, petrol ve metal projeleri boru hattından çekilirken tamamlanan projelerin değeri% 75 düşüşle 2,2 milyar A $ 'a düştü. "

Federal Kaynaklar Bakanı Keith Pitt Pazartesi günü yaptığı açıklamada, büyük yatırımları çeken projelerden oluşan büyüyen boru hattının Avustralya'nın kaynaklarının ve enerji sektörünün ulusal ekonomiye önemli bir uzun vadeli katkıda bulunmaya devam etmesini ve Avustralya'nın Covid-19 salgınından kurtulurken binlerce iş daha yaratmasını sağlayacağını söyledi.

"Sektörü ve ekonomimizi 2020'ye kadar destekleyen son on yılın sermaye yatırımları oldu ve yolda çok daha fazla yatırım olduğunu görmek güzel. Yatırım hattının Avustralya'ya sağladığı faydalar önemli olacaktır. 39 milyar A $ taahhütlü proje yatırımı ve ilerlemesi muhtemel erken aşamadaki projelerde 100 milyar A $ 'dan fazla var. "

LNG projeleri, taahhüt edilen projelerin payının % 51'ini oluşturuyor ve demir cevheri % 19 ile ikinci sırada, onu % 11 ile altın, % 9 ile kömür ve % 2 ile ana metal izliyor.

Altın ve akülü / elektrikli araçlarla ilgili projelerin değeri sırasıyla % 33 ve % 7 artarak güçlü altın talebini ve elektrikli araçlar için güçlü büyüme beklentilerini yansıtıyor.

Pitt, büyümenin rekor altın fiyatları ve batarya ile ilgili emtialarda ve diğer modern teknolojilerde kullanılan kritik minerallere olan talebin büyüme beklentileri tarafından teşvik edildiğini belirtti.

"Yatırım profili, Avustralya'nın nikel, lityum ve kobalt dahil olmak üzere pil ürünleri için ortaya çıkan fırsatı gösteriyor" dedi.

"Üretim ve işleme tesislerine yapılan güçlü yatırımlarla Avustralya, bu ürünlere yönelik artan talepten yararlanmak için iyi bir konuma sahip."

Pitt, kaynaklara ve enerji yatırımına yönelik görünümün, özellikle Avustralya'nın bölgesel bölgelerindeki işler ve ekonomik büyüme için iyi haber olduğunu söyledi.

“Geliştirme projeleri gelecekteki ekonomik aktiviteyi inşa eder ve yeni işler yaratır. Taahhüt edilen ve yakın zamanda tamamlanan projelerden yaklaşık 20.000 inşaat işi ve 7.000'den fazla devam eden iş beklenmektedir.

"Bu yatırım, Avustralya’nın kasaba ve bölgelerindeki gelirleri ve işleri artıracak ve tüm Avustralyalıların refahına katkıda bulunacak."

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

ArcelorMittal published its annual review

Saturday, April 27, 2024

Committee formed to revive Pakistan Steel Mills

Saturday, April 27, 2024

Vişne Madencilik launches IPO process

Wednesday, April 24, 2024

Performance of Korean steel giants decreased in the first quarter

Saturday, April 27, 2024

Israel acts to limit scrap metal exports amid supply shortage

Wednesday, April 24, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now