Avrupa Kalkınma Bankası fonlarıyla finanse edilen projede ihale Bankanın uluslararası ihale formatıyla yapıldı. İki aşamalı ihalenin ilk aşamasında firmaların yeterlilikleri değerlendirildi. İlk aşamayı ASELSAN ile birlikte Avrupa’dan toplam beş uluslararası firma geçti.
Fiyat tekliflerinin yarıştığı ikinci aşamada ise kazanan ASELSAN oldu.
Sistemde, Otomatik Geçiş Gişeleri ve Kartlı Geçiş Gişeleri bulunacak. Sisteme abone olmak isteyen kullanıcılar ve abonelerin hesap işlemleri için gişe sahaları satış servisi veren kiosklarla donatılacak. Aboneler hesaplarına internet ödeme yöntemleri veya akıllı telefonlarıyla da ulaşabilecek.
ASELSAN’ın Kartlı Geçiş ve Otomatik Geçiş sistemleri yıllardır ülkemizde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başarı ile kullanılıyor. Sistemin tüm işletme alt yapısı da
ASELSAN tarafından kurulmuş olup, geçişlerin kontrol ve kayıtları ile ihlal raporları bu sistemler tarafından otomatik üretiliyor.
ASELSAN Ücret Toplama Sistemleri; Karayolları Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT Müsteşarlığı, Bankalar, PTT vb. birimler ile elektronik bağlantıda olup, Karayolları Genel Müdürlüğünün talep ettiği tüm işletme bilgi ve raporlarını üretiyor. ASELSAN Ücret Toplama sistemleri, bir otoyol işletmesi için elektronik para toplama sürecini tümüyle ASELSAN tarafından işletilebilecek kadar organize ve olgunlaşmış bir alt yapıya sahip bulunuyor.
ASELSAN, 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren geçerli olan yeni organizasyon yapısı ile sivil alandaki projelerinden de yer aldığı yeni bir sektör başkanlığı oluşturdu. Geleceğin Enerji Projeleri, Milli Tren, Yüksek Hızlı Tren, Milli Metro, Elektrikli Arabalar, Akıllı Yol Sistemleri, Akıllı Ücret Toplama Sistemleri ve Güvenlik Sistemleri projelerine odaklanarak çalışmalarına hızla başlayan Ulaştırma, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemleri (UGES) Sektör Başkanlığı bu sözleşme ile kısa zamanda uluslararası bir başarıya da imza attı.
Comments
No comment yet.