Arjantin, Brezilya, Meksika, Guatemala, Kolombiya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde üretim merkezleri bulunan önde gelen yassı ve uzun çelik ürünleri üreticisi, Ternium CEO'su Máximo Vedoya, çelik endüstrisine yaptığı katkılar nedeniyle AISTech 2025'te "Yılın Çelik Üreticisi" ödülüne layık görüldü. Ödül, Amerikan Demir ve Çelik Teknolojisi Derneği (AIST) Başkanı ve aynı zamanda SSAB Americas Operasyon Başkan Yardımcısı Thomas Toner tarafından takdim edildi.
Toner, Vedoya'nın Ternium'un Pesquería projesini geliştirmesi ve şirketin üretimini karbondan arındırma yönündeki kararlılığına vurgu yaparak, "Vedoya'nın Kuzey Amerika çelik endüstrisi için ileri teknoloji, adil ticaret ve uzun vadeli büyümeye olan bağlılığı, bölgenin endüstriyel ekosistemi genelinde temel ve kalıcı bir değer yarattı," ifadelerini kullandı.
Vedoya, ödülü kabul ederken konuşmasını 34.000 Ternium çalışanına ithaf etti. "Bu takdir, her gün çeliğin ilerlemenin güçlü bir itici gücü olabileceğine inanan Ternium'un kadın ve erkeklerine aittir," diyen Vedoya, şirketin inovasyon, sürdürülebilirlik ve sosyal hareketliliği teşvik etme konusundaki kararlılığını vurguladı.
CEO, konuşmasında ayrıca Meksika'nın Pesquería kentinde inşası süren ve 2026'da devreye alınması planlanan düşük karbonlu çelik fabrikasından da söz etti. Techint Group bünyesindeki Tenova'nın son teknoloji çözümleriyle geliştirilen bu tesis, yılda 2,6 milyon metrik ton düşük karbonlu çelik üretme kapasitesine sahip olacak. Fabrikanın, ton başına en düşük CO₂ emisyonuna sahip otomotiv sınıfı ürünler sunacağı belirtildi.
Vedoya, jeopolitik zorluklara da dikkat çekerek, Çin ve uydu ülkelerden gelen haksız ithalatla mücadele için bölgesel tedarik zincirlerinin güçlendirilmesi ve sanayi koalisyonlarının kurulması gerektiğini söyledi. USMCA'yı (ABD-Meksika-Kanada Anlaşması) daha etkili bir ticaret anlaşması hâline getirmek için iş birliği çağrısında bulunan Vedoya, "Üretimdeki bu sonraki bölüm güvenlik, çevre koruma, toplum katılımı ve daha akıllı teknolojiler üzerine inşa edilmelidir," dedi.
Konuşmasını AIST'nin çelik endüstrisinde inovasyonu teşvik etme rolüne dikkat çekerek tamamlayan Vedoya, teknik eğitimin ve bilgi paylaşımının desteklenmesinin önemine vurgu yaptı. "Çelik, geçmişin bir endüstrisi değil; birlikte inşa ettiğimiz geleceğin temelidir," ifadelerini kullandı.
Kar amacı gütmeyen AIST, 70'ten fazla ülkeden 18.500 üyesiyle küresel ölçekte faaliyet gösteriyor. Dernek, demir ve çelik üretiminin tüm yönlerini kapsayan 29 Teknoloji Komitesi ve altı kıtaya yayılmış 22 Yerel Üye Bölümü ile sektörün bilgi ve uzmanlık paylaşımında önemli bir merkez konumunda bulunuyor.
Comments
No comment yet.