10.268,58 TRY BIST 100 BIST 100
4,48 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,21 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,00 TRY Faiz Faiz
84,45 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,46 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,65 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
115,13 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
384,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,27 TRY Altın(gr) Altın(gr)

İzmir Konut Piyasasında Neler Oluyor?

İzmir'in gözde lokasyonlarından Ataşehir'de yükselen Invictus İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ilı ile projeyi ve sektörü değerlendirdik!

İzmir Konut Piyasasında Neler Oluyor?

Çağın koşullarına ve dünya standartlarına uygun inovatif projelerle yapılar üretmeyi, geleceğe ve ülkesine değer katan birçok başarılı projeye imza atmayı ve değerli deneyimleriyle tanınan bir marka olmayı kendine vizyon edinen Invictus İnşaat'ın İzmir Ataşehir'de yükselen konut projesini ziyaret ettik ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ilı ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Yeni projeniz hakkında bilgi verir misiniz?

Bizim tek bir sloganımız var. Topraktan kazanmanın yolu lokasyona yatırım, markaya yatırım, projeye yatırımdır. Biz markamızın da projemizin de adını Invictus (kendini sürekli yenileyen, yenilmez) koyduk. Anlamını araştırdığınızda ne demek istediğimizi anlayacaksınız. İnşaatımız İzmir’in en güzel lokasyonlarından biri olan Ataşehir’de yer alıyor. Mimariye ve donanıma önem verdiğimiz için çevremizdeki projelerden farklı bir mimariye sahibiz. Dairelerimizde ucuz ürün kullanmadık, rakiplerin ne kullandığına bakmadık. Hiçbir taahhüt vermeden en kaliteli malzemeleri kullandık.

Konut kredi faizleri yeniden yüzde 1’in altına indi. Bu konut satışlarınıza yansıdı mı?

Faizler daha yeni düştüğü için henüz çok büyük bir etki görmedik, ama yakın zamanda mutlaka bizim satışlarımıza da etki edecek.

Sektörün başlıca sorunları neler? Çözüm için önerilerinizi belirtir misiniz?

Sektörde iki tip yatırımcı var. Ya çok büyük ya da çok küçük yatırımcılar bunlar. İstanbul ve Ankara’daki piyasadan gelen ve İzmir konut piyasasına giriş yapan çok büyük yatırımcılar marka gücüne dayanarak 3 sene sonranın fiyatlarını bugünün fiyatlarıymış gibi sunuyorlar. Özellikle yatırımcı kitlesini hedef alarak pazarlama çalışması yapıyorlar. Bu da piyasayı bozuyor. Küçük ve orta ölçekli müteahhitler kalmadı. Ya çok iyiler ya da çok kötü!

Bütün sektörü bozan yine sektörün içindekiler, çok büyük oynayanlar!

İzmir ve Ege Bölgesi gayrimenkul sektörünü değerlendirir misiniz?

Türkiye’nin en hareketli, en önü açık bölgesi İzmir. İstanbul, Ankara gibi büyük kentlerde yatırımlar sınıra dayandı, artık orada konut ihtiyacı kalmadı. Büyük firmaların İzmir’e gelmesinin sebebi de bu. İzmir’in avantajı daha etrafında işlenecek çok yer var. Kentsel dönüşüm anlamında dönüşüm daha yeni başladı. İstanbul-İzmir otobanı ile mesafenin 3 buçuk saate düşecek olması, Ankara yüksek hızlı trenin gelmesi ve özellikle İzmir’in yaşanacak şehir olması şehrin albenisini artırıyor. Bu da modern ve özgür bir yaşam isteyenlerin ikinci evini İzmir’de almaya sevk ediyor.

İzmir konut fiyat artışında son zamanlarda İstanbul’u geçmiş durumda. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Büyük firmaların İzmir konut piyasasına giriş yapması ve marka projeler fiyatları yukarı taşıdı. Bu firmaları gören herkes de fiyatları yukarı çekmeye başladı. Önemli lokasyonlardaki projeler İstanbul fiyatlarını geçmiş durumda. Bir yerin değerini belirleyen şey oraya yapılan ilk yatırımdır. Bölgeye yapılan ilk yatırımın kalitesi yukarıysa bölgenin ederi, fiyatı da yukarı çıkar.

İzmir’de konut yatırımı düşünenlere nasıl tavsiyelerde bulunursunuz?

Bizden alsınlar :)

İlk başta da söylediğim gibi kazanmak istiyorlarsa 3 şeye dikkat etmeleri gerekiyor. Lokasyona dikkat etsinler. İleride değer kazanmanın ilk unsuru budur. İkincisi projeye dikkat etsinler. Vaat ettikleri her şeyi gerçekten sunuyorlar mı? Kaliteli mi? Proje sadece katalogda kalmamalı. Son olarak da fiyata baksınlar. Fiyat gerçekten bugünün fiyatı mı? Sadece markaya bakıp 3 yıl sonranın fiyatlarına aldanmasınlar.

İzmir’in ilçeleri de konut sektörü açısından önemli gelişmeler kaydetti. İzmir’de konut değerleri yükselen ilçeleri değerlendirir misiniz?

İzmir’de yeni yerleşim yerleri yaratılmaya çalışılıyor. İlçeler daha çok göçerek gelenlerin tercihi oluyor. İzmirli, şehrin merkezinden vazgeçemez. İlçeler arasında en şanslı olan da bence Menderes. Havalimanının olması, sahil kasabalarına yakınlığı, İzban ile merkeze kısa sürede ulaşma imkanı Menderes’i öne çıkarıyor. Konut kalitesi de oldukça yüksek.

Eklemek istedikleriniz var mı?

Ekmeği taştan çıkarıyoruz. :)

 

Seda AVCI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

ArcelorMittal, ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

10 Mayıs 2024 Cuma

Mısırlı şirket, bütçe hedeflerini revize ederek yatırım planını onayladı

10 Mayıs 2024 Cuma

Arrow Minerals, yüksek dereceli demir mineralizasyonu tespit etti 

9 Mayıs 2024 Perşembe

Emirates Steel Arkan, ilk çeyrek performansında konumunu korudu

9 Mayıs 2024 Perşembe

ArcelorMittal, Gijon’da karbonsuzlaştırma çalışmalarına başlıyor

9 Mayıs 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun