10.055,98 TRY BIST 100 BIST 100
34,72 EUR EUR EUR
32,21 USD USD USD
4,48 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,87 TRY Faiz Faiz
83,49 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,48 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,80 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,81 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.428,73 TRY Altın(gr) Altın(gr)

“İnşaatçıların İşini Kolaylaştırıyoruz”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı’da inşaat sektörünün mevcut durumu,hedefleri ve sektörle ilgili görüşlerini insaatnoktasi.com’a anlattı.Başkan Görmez trafik yoğunluğu yaşanan Pancar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalara da yol müjdesi verdi.

“İnşaatçıların İşini Kolaylaştırıyoruz”

İzmir’de sanayinin kalbi konumuna gelen ve pek çok uluslar arası firmanın yatırımlarını yönlendirdiği Torbalı’da inşaat sektöründe büyük bir hareketlilik yaşanıyor.Ulaşımdaki kolaylığı,temiz havası,ekilebilir tarım alanları ve son 4 yılda imarda kırdığı rekorlarla adından söz ettiren Torbalı, 2018 yılında da yeni projelerle konuşulmaya devam edecek. Bölgenin giderek artan popülaritesini,yatırımları ve inşaat sektörünün gidişatını insaatnoktasi.com’danGözde Bekir’e değerlendiren Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez iddialı konuştu.İşteGörmez’in yaptığı o açıklamalar… 

“TORBALI YATIRIM İÇİN AVANTAJLI BİR KONUMDA”
-Sayın Başkan özellikle son dönemde İstanbul merkezli birçok önemli kuruluşun Torbalı’ya yatırım yaparak tesislerini buraya taşıdığını görüyoruz.Torbalı sanayinin kalbi noktasına gelmek üzere… Bu gelişmeleri nasıl yorumluyorsunuz?

Yerel idare çok önemli. Eğer yerel idareyi sağlam oturtur ve büyütürsen bu dalga dalga yayılır. İstanbul’dan ne geliyor; para geliyor,ekonomi geliyor.Para da rahat edeceği yeri arıyor.Rahatsız olacağı,rahatsız edileceği yere gitmez para.İşte biz bunu sağladık.
-Sizce yatırımcılar neden Torbalı’yı tercih etmeli?
Torbalı’nın çok avantajı var. Bir defa ulaşım avantajı var. İzmir’e yakınlığı var. İzmir-Aydın otobanı hemen dibimizde. Eski İzmir-Aydın karayolu hemen içinden geçiyor. İzmir- Aydın demiryolu geçiyor. Havalimanı 10 dakika. Yeni bir hat daha yapılacak Kemalpaşa’daki lojistik merkezine Denizli’nin ağır sanayisi bağlanacak. O da yine Torbalı’dan geçecek. Torbalı tam bir kavşak noktası yol ve ulaşım itibariyle… İzbangeldi. Torbalı’nın büyümesine en çok katkı koyan şeylerden biri bu oldu. Bir de biz tarım ekonomisinin çok canlı yaşandığı Küçük Menderes Havzası’nın tam giriş kapısıyız. Torbalı’nın konumu çok güzel. Sanayi yapılacak yerlerimiz ve arsalarımız mevcut. Tarım yapılacak arazimiz var. 400 bin dönüme yakın tarım alanımız var. İnşaat sektörü çok canlandı. Bununda bir sebebi biziz. Sanayicilerin işini kolaylaştırdığımız gibi inşaatçıların da işini kolaylaştırıyoruz.”
“ALT YAPI SORUNUMUZ OLMAZ”
-İş imkanları artınca tabii ki Torbalı’da nüfus artışı da yaşandı. Bu büyüme sizi endişelendiriyor mu?
“Gelsinler hiçbir sıkıntımız yok. Böyle yoğun bir büyümenin çok planı olmaz bazı şeyler geç kalabilir ama biz özellikle ilçe belediyesi olarak ekibimizle beraber neredeyse 24 saat çalışıyoruz. Benim gözümde Torbalı küçük İstanbul’dur. Torbalı’nın imarlı yerlerinde alt yapı sorunu olmaz. Alt yapı yaptık biter.Zaten müsait olan yerlere de alt yapı getirmek zorundayız. Bunu hem büyükşehir yapmalı hem de biz. Biz üst yatırımını; yolunu,bahçesini,kaldırımını, kanalizasyon ve su işlerini de büyükşehir yapmalı.Zaten şu anda Torbalı şantiye alanı gibi kanalizasyon konusunda büyük şehrimiz son 1 yılda çok gayretli Torbalı’da kazılmadık köy,mahalle bırakmadı seçimlere kadar da bizi böyle götürecek.Varsın götürsün yeter ki alt yapı yapsın.”
“PANCAR SANAYİ BÖLGESİNE ÇIKIŞ VERİLECEK”
-Torbalı’da ve özellikle Pancar bölgesinde mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde bir trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bunu nasıl aşmayı düşünüyorsunuz?
“Bir çalışmamız daha var Pancar çıkışı. Biliyorsunuz Pancar bölgesinde 2 tane büyük organize sanayi sitesi var; Pancar Organize Sanayi bir de İTOB. Buraya giriş&çıkışlar içinde bakanlıktan gerekli izinler alındı. Artık İzmirli sanayici bizim Pancar’daki sanayi bölgelerindeki fabrikalarında eski çevre yolundan değil otobandan inip çıkacak.”

“SON 4 YILDA 5 BİN KONUT RUHSATI VERDİK”
-Torbalı’nın özellikle sizin döneminizle beraber inşaat noktasında büyük bir sıçrama yaparak imar rekoru kırdığını görüyoruz. Özellikle son 4 yılda 5 bin konuta verilen ruhsatlarda bunun bir göstergesi…
“Bu rakam çok önemli. Son 10 yılda 3700 bizden önce ruhsat kesildi. Biz 4 yılda 5 bini geçtik. Şöyle de düşünün inşaat ruhsatı dediğimde bir daire ruhsatını demiyorum. Bir site de bir ruhsat sayısı, kocaman bir fabrikayı da bir ruhsat sayıyoruz. Biz burada ön açıcı bir politika üstlendik.”
“TÜRKİYE REKORU OLACAK”
-Bu rakamlarla çıtayı çok yükselttiniz.Yeni dönemde ne gibi projeleri hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?
“Aşağı yukarı bitirdiğim devlet ve belediye projeleri 135’i geçti. Allah nasip ederse bu senekileri de bitirirsek 200’ün üzerinde irili ufaklı 50 bin liradan tutun 15 milyonluk projeye kadar 200’ün üzerinde proje bitirmiş olacağız.135’i garanti, o cepte. Şubat’ta, Mart’ta şekillenecek para durumlarıyla ilgili ihalelerimiz var. Onlarda biterse tahmin ediyorum bir Türkiye rekoru olacak. Birçok il belediyesinin başaramadığı sayıda biz proje yapacağız. Torbalı yeni büyüyen bir delikanlı olur ya 13-14 yaşları öyledir hani serpilir birden tanıyamazsınız Torbalı öyle oldu. Biz bunu bilerek sağladık. Olsun,büyüsün.”
-Peki Torbalı doygunluğa ulaştı mı yoksa daha gidecek yolu var mı?
“Gidebileceği kadar gidecek.Ben Torbalı’nın ilerideki nüfusunu 300 bin olarak hayal ediyorum ve İzmir’in de en büyük ilçelerinden biri olacak. Ekonomisi capcanlı…Bu yüzden küçük İstanbul diyorum ben Torbalı’ya.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Binghatti, Dubai'de çelik üretim tesisini satın alarak portföyünü genişletiyor

14 Mayıs 2024 Salı

CVK Maden milyon dolarlık anlaşmaya imza attı!

14 Mayıs 2024 Salı

Blastr Green Steel yeni CEO atadı

8 Mayıs 2024 Çarşamba

ThyssenKrupp ve Autoliv, düşük karbonlu çelik tedariği için anlaştı

13 Mayıs 2024 Pazartesi

Cezayir, Çinli ve Türk şirketler ile madencilik projeleri anlaşmaları imzaladı

13 Mayıs 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun