10.045,74 TRY BIST 100 BIST 100
34,69 EUR EUR EUR
32,37 USD USD USD
4,50 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,49 TRY Faiz Faiz
84,03 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
26,53 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,56 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,58 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.407,35 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Doğadan gelen ilham sanata dönüşüyor!

Contemporary İstanbul, QUA Pavilion'un tasarımcısı Ömer Pekin'in taş anıtlardan ilham alarak oluşturduğu esere ev sahipliği yapıyor. 28 Eylül - 1 Ekim 2023 tarihleri arasında Tersane İstanbul'da sergilenecek olan eser, sanat ve sürdürülebilirlik arasındaki önemli bir iş birliğinin ürünü.

Doğadan gelen ilham sanata dönüşüyor!

Geçtiğimiz yıl, çağdaş sanatın gücüne ortak olarak, dünyanın önde gelen sanat fuarlarından Contemporary İstanbul’un partneri olan, Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi QUA Granite, sürdürülebilirlik ve yaratıcılığı teşvik etmeye Contemporary İstanbul’un 18. Edisyonunda da devam ediyor.

Qua Granite’in, kaynağını doğadan alan sanat ve tasarımı bütünleştirme hedefi, Contemporary İstanbul’da sergilenen Ömer Pekin eseriyle hayat bulurken aynı zamanda eserde kullanılan doğal taş malzemesi, Qua Granite'in üretim yolculuğunu da yansıtıyor. 30 metrekarelik alanda, 10 katlı bir binanın dış cephe kaplamasında kullanılacak kadar ürün kullanılan eserin, 2800 adet parçası da geri dönüşüm için ayrılmış materyallerden oluşuyor.

Özel sektör ile sanatçı arasındaki iş birliği potansiyelinin altını çizen ve bu tür ortaklıkların kamusal alanlarımızı şekillendirmedeki dönüştürücü gücünü ortaya koyan Pekin’in eseri, sanatın varlığının mekanın içinde mi yoksa sanatın bizzat kendi içinde mi doğduğu sorusunu yeniden düşünmeye zorluyor.

Contemporary İstanbul’un 18. Edisyonunda aynı zamanda 29 Eylül Cuma günü saat 13.30- 14:30 arasında CIF Dialogues kapsamında düzenlenecek “Kamusal Alanların Sanatla Buluşması” konulu söyleşide,  QUA Mimari Pavilyon'un tasarımcısı Mimar Ömer Pekin, QUA Granite Pazarlama Müdürü Hande Sarpkaya ve Contemporary İstanbul Direktörü Aslı Ünal, Dr. Feride Çelik moderatörlüğünde sanatın kamusal alanda şehirlerimizi, sokaklarımızı ve toplumumuzu nasıl şekillendirdiğine dikkat çekerek, sanatın büyüleyici dünyasında, dinleyiciler ile birlikte ilham dolu bir keşfe çıkacaklar.

“Sürdürülebilirliği kendimize misyon ediniyoruz”

QUA Granite Pazarlama Müdürü Hande Sarpkaya: “QUA Granite olarak sürdürülebilirliği kendimize misyon ediniyor ve bu doğrultuda birçok çalışma yapıyoruz. Ülkemizin geleceğine yatırım yapma hedefimizle, bu yıl da sürdürülebilirlik yönümüzü vurgulayan bir çalışmanın daha altına imzamızı atıyoruz. Geri dönüşüm için ayrılan taşlarımız, sanatçı Pekin’in yaratıcı fikirleriyle yeniden şekillenip, tüm üretim süreçlerimizdeki sürdürülebilir çevre dostu anlayışımızı sanatsal bağlamda karşımıza çıkarıyor. Contemporary Istanbul gibi uluslararası bir sanat fuarında bu eserle yer almak, bizim için sanatın ve kültürün önemini vurgulamak açısından büyük bir fırsat.”

“İlham verici bir süreç”

Qua Mimari Pavilyon'un tasarımcısı Mimar Ömer Pekin,QUA Granite ile Contemporary İstanbul kapsamında gerçekleşen iş birliğimiz, mimari ve sanat alanlarında süregelen pratiğim için ortak bir alan açtı. Kamusal alanda sunulan büyük ölçekli bu proje, malzemeyi strüktüre dahil ettiği renkle birlikte ele alışı ve yapının genel kurgusu itibarıyla ilham verici bir süreç oldu. Qua Granite'in üretim yolculuğuyla iletişim içinde şekillenen Qua Pavilion, üretim esnasında kullanım dışı kalan ıskarta malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşan bir mekân aslında. Qua Granite’in mimari ve sürdürülebilirlik diyaloğuyla ilgili yaklaşımının bir parçası olmaktan ve bu çerçevede yaratıcı sektörlerin geleceğini yeniden düşünme fırsatı bulmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Vale ve BHP'den Mariana felaketi için 24,88 milyar dolarlık anlaşma teklifi

2 Mayıs 2024 Perşembe

OYAK, Çin'de yeni üretim tesisi kuruyor

2 Mayıs 2024 Perşembe

KARÇEL, Avrupa’da büyümeye devam ediyor

30 Nisan 2024 Salı

Khouzestan Steel, İran'da küresel çelik ihracat lideri konumuna yükseldi

29 Nisan 2024 Pazartesi

Iron and Steel for Mines and Quarries şirketi Mart ayında rekor satış gerçekleştirdi

29 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun