9,915.62 TRY BIST 100 BIST 100
4.50 CNY CNY CNY
34.71 EUR EUR EUR
32.40 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.70 TRY Interest Interest
88.74 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.17 USD Silver Silver
4.59 USD Copper Copper
119.16 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,435.16 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Popüler Film ve TV Şovlarında Öne Çıkan 5 Ünlü Bina

Dünyaca ünlü mimar Frank Lloyd Wright, karakteristik stili ile Amerikan kültürünü ve küresel mimariyi etkiledi. Yaptığı eserlerin listesi, çoğu ev olan 500'den fazla yapı içeriyor.

Popüler Film ve TV Şovlarında Öne Çıkan 5 Ünlü Bina

Dünyaca ünlü mimar Frank Lloyd Wright, karakteristik stili ile Amerikan kültürünü ve küresel mimariyi etkiledi. Yaptığı eserlerin listesi, çoğu ev olan 500'den fazla yapı içeriyor. Ünlü mimarın eserleri, filmleri veya TV Şovu bölümleri için bir ortam olarak kullanmak için motive olmuş film yapımcılarına ve yönetmenlere kadar uzanıyordu. Hatta bazıları, mimarların film stüdyolarında yaptıkları işten ögeleri ve unsurları yeniden yaratma boyutuna bile gitti. İşte Popüler Filmler ve TV Şovlarında Öne Çıkan 6 Frank Lloyd Wright Binası.

Frank Lloyd Wright Binaları:

1. Solomon R. Guggenheim Müzesi

 

 

Frank Lloyd Wright, 40'lı yılların ortalarında Yukarı Doğu Yakası'nda ikonik bir dönüm noktası tasarladı ve bina 1959'da tamamlandı. Müze, zemin kattan başlayan ve en üste ulaşan spiral bir rampaya sahip iç mekanı ile ünlüdür. kat. 92 feet yüksekliğindeki bir atriyumun üstündeki devasa cam kubbe ile de bilinir. O zamanlar sanatçılar ve müze ziyaretçileri sıradışı tasarımı olumlu bir şekilde algılayamadılar. Bununla birlikte, zaman geçtikçe, müze şöhretten payını aldı ve ilham kaynağı oldu. Guggenheim Müzesi'nde sahneleri çekilen bazı popüler filmler.

Men in Black (1997)

 

 

 The International (2009)

 

 

Mr. Popper’s Penguins (2011)

https://www.youtube.com/watch?v=6-6f2H3xyMk&feature=emb_title

2. Ennis House

 

 

Frank Lloyd Wright, 1923 yılında Charles ve Mabel Ennis için egzotik Ennis Evi'ni tasarladı ve 1924'te inşa etti. Yapı, Wright'ın aynı zamanda Los Angeles California'da 'tekstil blok evleri' olarak bilinen dört evinden biri. Bu evlerde, Maya esintili desenler taşıyan birbirine geçen önceden dökülmüş beton bloklar kullandı. Bu evlerin mimari tarzı, sadece desen nedeniyle değil, aynı zamanda Maya Tapınağı benzeri görünümleri nedeniyle 'Maya Revival' olarak biliniyordu. Evin iç ve dış cephesi, son 80 yılda çeşitli filmlerde yer aldı. Bunlardan bazıları;

Blade Runner (1982)

 

 

House on Haunted Hill (1959)

 

 

Buffy the Vampire Slayer (1997-2003)

Ennis House'un dışı, Crawford TV Konağı adı altında fantastik TV dizisinde yer aldı. Antagonist vampirler Angelus, Spike ve Drusilla burada yaşıyordu.

Evin iç mekanında Karate Kid III, Rush Hour, Grand Canyon ve Black Rain gibi bir dizi film de yer alıyor.

 

 

(Ennis House - Karate Kid)

3. Marin County Yerel Yönetim Merkezi

 

 

Kaliforniya, San Rafael'deki bu şehir merkezi Frank Lloyd Wright’ın son siparişi ve en büyük kamu projesiydi. Golden Gate Köprüsü aracılığıyla yakın zamanda ilçeye bağlanan Marin County ve San Francisco'ya hizmet eden merkezi tasarlamak için 1957'de işe alındı. Wright sadece binayı tasarlamakla kalmadı, aynı zamanda mobilya, tabelalar, kapılar ve her şeyi de tasarladı. Binanın devasa çatısının altın renginde olmasını amaçladı, ancak bu imkansız hale geldi ve Wright inşaat bitmeden öldü. Bu yüzden, karısı Olgivanna Wright, rengin gökyüzü ve binanın doğal çevresi ile karışacağına inanarak açık mavi tonunda karar kıldı.

 

 

Bina özellikle bilimkurgu yazarlarının ve film yönetmenlerinin ilgisini çekiyordu ve bina, iki film için bir ortam olarak kullanıldı.

THX 1138 (1971)

 

 

Gattaca (1997)

 

 

Binadaki bazı unsurlar yeniden yaratıldı ve Star Wars Universe'deki Planet Naboo yapılarının tasarımına dahil edildi.

4. Millard House

 

 

Bu, Wright'ın 1923-1924'te nadir kitap satıcısı Alice Millard için inşa edilen dört Tekstil blok evinin ilkidir. Ev Wright'ın o zamandan önce evlerinin çoğunu karakterize eden ünlü Prairie stilinden sapmasını işaret ediyor. Doğal malzemelerle denediği ve çevredeki kaynaklardan inşa ettiği doğaya yeni yaklaşımını tanıtıyor. Evi inşa etmek için kullandığı beton blokları üretmek için binanın sahasındaki kum, çakıl ve mineralleri kullandı. Geleneksel stili ve yapı malzemeleri sayesinde Millard House tasarımı zamansız olarak tanımlanabilir. Tamamlanmasından bu yana 90 yıldan fazla bir süre geçti ve yine de modern bir görünüm elde etmeyi başardı.

 

 

Ev, kötü adam “Albino’nun” evi olarak öne çıktı:

Star Trek: Deep Space Nine (1993-1999)

 

 

Game of Thrones (2011- 2019)

 

 

5. Storer House

 

 

Wright’ın dört tekstil blok evinden başka bir ev daha. 1923 yılında doktor Dr.John Storer için bir Hollywood yamacında inşa etti. Wright, desenli beton bloklar kullanarak evi doğal bağlamına uygun hale getirmeye çalıştı. Diğer iki ev gibi, Store House tasarımı da Maya canlanma unsurlarını tanıtıyor. Cephesi Maya sütunları ve uzun dar pencereler için karakteristiktir. 1984 yılında Matrix film serisinin yapımcısı Joel Silver, uzun zamandır ihmal edilen evi satın aldı. Restorasyonunda Wright’ın torunu Eric Lloyd Wright ve restorasyon mimarı Martin Eli Weil gözetiminde çalışıldı.

 

 

Evin kendisi herhangi bir filmde olmasa da, desenli bloklarından biri 1991'den 2005'e kadar Silver Pictures logosu olarak kullanıldı.

 

 

Storer House'dan ilham alan logoya yer veren filmler arasında Matrix Üçlemesi, Kılıçbalığı, Komplo Teorisi, Romeo Must Die, Cradle 2 the Grave yer alıyor.

 

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Steel markets remain sluggish: Financial constraints and supply-demand imbalance impact

Monday, April 29, 2024

Allegation of VAT investigation on China's HRC exports

Monday, April 29, 2024

Kazakh delegation explores trade and cooperation opportunities in Afghanistan

Monday, April 29, 2024

Türkiye's steel bar imports decreased by 44.3%

Monday, April 29, 2024

HRC and CRC prices are down in Europe!

Monday, April 29, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now