9,915.62 TRY BIST 100 BIST 100
34.89 EUR EUR EUR
32.51 USD USD USD
4.50 CNY CNY CNY
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.70 TRY Interest Interest
88.74 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.17 USD Silver Silver
4.59 USD Copper Copper
119.16 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,435.16 TRY Gold (gr) Gold (gr)

"Milli Tren, Sakarya'da Üretilecek"

TÜVASAŞ Genel Müdürü İnal: - "Milli Tren Projesi ile Sakarya, vagon ve demiryolu üretiminde marka olabilir çünkü bu sektör, Türkiye'de yeni yeni ayağa kalkan, şekillenen bir sektör ve çok hızlı yol alıyor" - SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: - "Kendi tren setlerini ve yüksek vagonumuzu üretmek için büyük heyecanla çalışan mühendis ve işçilerimiz, yöneticileriyle adını demiryolu tarihine altın harflerle yazdıracak"

"Milli Tren, Sakarya'da Üretilecek"

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) Genel Müdürü Erol İnal, Milli Tren Projesi ile vagon ve demiryolu üretiminde Sakarya'nın marka olabileceğini belirterek, "Bu sektör, Türkiye'de yeni yeni ayağa kalkan, şekillenen bir sektör ve çok hızlı yol alıyor" dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve yönetim kurulu üyeleri, TÜVASAŞ'ı ziyaret ederek, Milli Tren Projesi kapsamında elektrikli tren seti (EMU) ve dizel tren seti (DMU) çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İnal, milli trenlerin görsel tasarımla ilgili çizimlerini SATSO heyetiyle paylaştı.

İnal, projenin hızla ilerlediğini belirterek, “Milli Tren Projesi ile Sakarya, vagon ve demiryolu üretiminde marka olabilir çünkü bu sektör, Türkiye'de yeni yeni ayağa kalkan, şekillenen bir sektör ve çok hızlı yol alıyor" ifadesini kullandı.

İnal, yüzde 100 Sakarya üretimi milli trenlerin orta vadede dünya pazarına gireceğine dikkati çekerek, Sakarya'nın bu anlamda lojistik öneminin artacağını anlattı.

Sakarya'nın sadece vagon değil, tren setlerinin de üretildiği sanayi merkezi haline geldiğini dile getiren İnal, bunun sektör adına büyük başarı olduğunu vurguladı.

İnal, demiryolunun, sadece ulaştırmada değil, turizm ve ticaretin canlanması anlamında da büyük önem taşıdığını aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şehirler, garların etrafında gelişiyor ve şekilleniyor. Dünya ülkelerine baktığımızda istatistikler gösteriyor ki İsviçre, dünya seyahat ortalamasında ilk sırada, ardından Almanya ve İngiltere geliyor. Bu sıralamada Türkiye 20. yani geride. Bunun arttırılması, demiryolu güzergahının çoğaltılması hızlı trenlerle mümkün olacaktır. Sektörümüz bu konuda mevcut teknolojisiyle hesaplandığında ortalama 7 yıl zirvede kalabilir."

- SATSO Başkanı Kösemusul

Kösemusul, TÜVASAŞ'ın gurur duydukları önemli çalışmalara imza attığına işaret ederek, her zaman destekçisi olacaklarını söyledi.

Kösemusul, şunları dile getirdi:

"Ana ve yan sanayilerini geliştirmiş, ticaretini ve turizmini zincirleme canlandırmış, sosyal yaşamında hak ettiği kaliteyi yakalamış Sakarya inşa etmeye gayret ediyor, bu hedefle ilerliyoruz. İlimizin gelişimine katkı sağlayacak bu projenin heyecanını da ayrıca yaşıyor, genel müdürümüze Sakarya'yı marka yapacağına inandığımız bu büyük projesinde başarılar diliyoruz. Gelecek Sakarya'nındır.

Raylı taşıtlar konusundaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kendi tren setlerini ve yüksek vagonumuzu üretmek için büyük heyecanla çalışan mühendis ve işçilerimiz, yöneticileriyle adını demiryolu tarihine altın harflerle yazdıracak."

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

New bridge will be built between Türkiye and Greece

Monday, April 29, 2024

Türkiye discusses LNG deal with US energy giant

Monday, April 29, 2024

Brazil is increasing import duties!

Friday, April 26, 2024

Germany experienced a decrease in steel sales for March

Friday, April 26, 2024

Renewable energy sources increased their share in electricity generation

Friday, April 26, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now