10,336.50 TRY BIST 100 BIST 100
34.73 EUR EUR EUR
32.27 USD USD USD
4.49 CNY CNY CNY
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.56 TRY Interest Interest
82.67 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.37 USD Silver Silver
4.56 USD Copper Copper
118.14 USD Iron Ore Iron Ore
384.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,406.35 TRY Gold (gr) Gold (gr)

İnşaat Sektörü İçin Gelişen 6 Teknoloji

Çok bilgi yoğun bir endüstri olan inşaat endüstrisi, teknolojiyi benimsemede yavaş olmuştur. Günümüzde inşaat şirketleri yeniliği memnuniyetle karşılıyor ve kucaklıyor. Eski yöntemler ve bilim birbirine yakınlaştıkça, yeni teknolojilerin verimliliği ve karı arttırıyor.

İnşaat Sektörü İçin Gelişen 6 Teknoloji

İnşaat Endüstrisi İçin Anahtar Teknolojiler

1. Eğitim için sanal gerçeklik (VR): VR eğitim simülasyonları, gerçek hayatta yapması zor, pahalı veya tehlikeli olabilen deneyimlerin yerine geçiyor.

Örneğin, bir çırak demir işçisine nasıl kaynak yapılacağını öğretmek durduğunuz yerden yapılabilir. Gerçek hayatta, bu çırak 30 kat yukarı çıkmak, bir kiriş üzerinde yürümek, bir parça çelik almak ve kaynak yapmak zorunda kalabilir ve bu çok farklı bir durumdur. Uygun bir eğitim almadan bir çırağı bu risk ve tehlikeye maruz bırakmak istemezsiniz.

VR ayrıca inşaat makinesi işletme eğitimi için de kullanılmaktadır. Bu, konumlara ve ekipmana öğrencileri götürme ihtiyacını ortadan kaldırır ve çok pahalı makinelere zarar gelmesi ihtimalini de azaltır.

2. Artırılmış Gerçeklik (AR): Bu uygulama verileri ve bilgileri sahaya getiriyor. Hologramları veya 3D modelleri gerçek dünyaya getirerek kullanıcının bir şantiyede dijital içeriği görmesini ve bunlarla etkileşime girmesini sağlayan bir mekansal / sanal gerçeklik aracı kullanmayı içerir.

Örneğin, bir kişi herhangi bir sorun veya sorunu tespit etmek için binanın mevcut ilerlemesinin yanı sıra binanın tasarımının ne olması gerektiğini görselleştirebilir.

3. Robotik teknoloji: Bu şu anda süreçleri otomatikleştirmek ve kaynak, yıkım, alçıpan asma, tuğla döşeme ve duvar yardımı (beton blokları kaldırma) gibi işler için verimliliği arttırmak için kullanılmaktadır, ancak yaygın değildir. İnşaat sektöründe daha hızlı gelişen gezici ve veri toplama uygulamalarında robotik teknoloji öngörülüyor.

4. Otomasyon teknolojisi: Madencilik endüstrisi bu teknolojiyi kamyonların şovel çağrılarına cevap vermesi, pozisyon alması ve boşaltma noktalarına taşıması için kullanıyor.

Bekolar, buldozerler, ekskavatörler ve diğer inşaat araçları için geliştirmeler yapılıyor, böylece bu araçlar kendilerini çalıştırarak inşaatı daha güvenli ve daha hızlı hale getirebilirler.

5. Makine öğrenimi: Bu, veri projesi verilerini daha verimli ve daha doğru bir şekilde analiz etmek ve kategorilere ayırmak için kullanılır ve bu da üretkenliği artırmaya, güvenliği artırmaya ve maliyetleri azaltmaya yardımcı olur.

Bir veri analizi yöntemi olan makine öğrenimi, bilgisayarların algoritmalar oluşturarak, açık bir şekilde programlanmadan önceki verilerden öğrendikleri bir süreçtir.

6. Yapay zeka (AI): Bu, endüstri bilgisini makine öğrenimine katmanlandırmayı içerir, böylece AI, bir inşaat sorumlusu gibi düşünebilir ve örnek olarak önerilerde bulunabilir. Bununla birlikte, bu uzun bir süreç gerektirir çünkü AI modellerini eğitmek için yeterli toplu veri olmalı ve daha sonra bu modelleri geliştirmek için zaman harcanmalıdır.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

SSAB to supply fossil-free steel to Nordec Group

Monday, May 6, 2024

Oman-UAE railway network aims to cross borders and increase trade

Monday, May 6, 2024

Swiss Steel will make additions to the board of directors

Friday, May 3, 2024

Mercedes-Benz opens logistics centre in Gebze with 210 million TL

Friday, May 3, 2024

Ajaokuta Steel Company to be revamped

Friday, May 3, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now