9,915.62 TRY BIST 100 BIST 100
34.89 EUR EUR EUR
32.51 USD USD USD
4.51 CNY CNY CNY
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.70 TRY Interest Interest
89.50 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.20 USD Silver Silver
4.58 USD Copper Copper
119.16 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,438.11 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Güleroğlu Yeniden İZEKO Başkanı Seçildi

İzmir Emlak Komisyoncuları Odasında Mesut Güleroğlu, başkanlık görevine yeniden seçildi...

Güleroğlu Yeniden İZEKO Başkanı Seçildi

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Genel Kurulu'nda yeniden başkan seçilen Mesut Güleroğlu, emlakçının hakkını en iyi şekilde savunmaya devam edeceklerini söyledi.

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası’nın (İZEKO) 4. seçimli olağan genel kurulu, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Genel kurula İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Coşkun Beşok, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Korkmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Tatlı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ticaret İl Müdürü Şahin Aksu, İstanbul, Bursa, Burhaniye, Kocaeli emlak oda ile dernek başkanları ile üyeleri katıldı. İZEKO'yu 10 Mart 1999 yılında 216 emlakçının bir araya gelmesiyle kurduklarını belirten Mesut Güleroğlu, faaliyet raporları bölümünde yaptıkları çalışmaları anlattı.

Güleroğlu, 2004'den bu yana oda bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 54 kurs açıldığını, 1062 kursiyerin belge aldığını kaydetti. Kaçak emlakçılarla ilgili denetim yetkisi istediklerini ve yeni yasal düzenleme için talepte bulunduklarını dile getiren Güleroğlu, "2014 yılında mesleki yeterlilik ile ilgili bir yasa çıktı. Akredite olmak için çalışma başlattık. Mesleki yeterlilik ve taşınmaz yönetmeliği bizim için önemli konular. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürdük. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği merkezinde, 25 ilden ticaret odası başkanının katıldığı toplantıya katıldık ve isteklerimizi dile getirdik. Emlakçılarımızın sorunlarıyla mücadele konusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik" dedi.

İZMİR'DE WEB TAPU DÖNEMİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği sistemle artık tapu işlemleri internet üzerinden yönetilebileceğini belirten Güleroğlu, “Web Tapu sistemi ile mülkünü satmak isteyen vatandaş, gittiği emlakçıyı e-devlet üzerinden yetkilendirmesi halinde emlakçının mülk ile ilgili tüm aşamaları satış anına kadar online sistem üzerinden takip edebilir hale gelecek. Bu çalışma Sivas ve Kocaeli'nde başlatı. İzmir'de de başlaması için tüm girişimlerimizi yaptık" diye konuştu.

Toplantıya katılan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ise, emlakçıların tüm esnaf ve sanatkarlar içerisinde ihtiyaç duyulan bir rol üstlendiklerini belirterek, "İnsanlara ev arsa vererek çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Ben emlakçılar odası kurulduğunda yöneticiydim ve kuruluş aşamasında aktif rol aldım. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor. Yeni teknolojiler çıkıyor. Teknolojiyi bilgiyi yakalayarak akredite olmalıyız" diye konuştu.

Genel kurulda 508 oy kullanıldı. Oyların 6'sı geçersiz, biri boş çıktı. Geçerli oyların 352'sini alan Mesut Gülerolu, yeniden başkan seçildi. Diğer aday Erol Durukan ise 149 oyda kaldı.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Wu'an Xin Feng is planning to build a hot rolled coil facility in Egypt

Saturday, April 27, 2024

Germany experienced a decrease in steel sales for March

Friday, April 26, 2024

Tata Steel decides to invest for construction of electric arc furnace

Friday, April 26, 2024

BMZ produced about 530 thousand tonnes of steel in the Q1 2024

Friday, April 26, 2024

Shenfeng to build iron factory in Egypt, strengthening economic ties

Wednesday, April 24, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now