9,915.62 TRY BIST 100 BIST 100
4.51 CNY CNY CNY
34.89 EUR EUR EUR
32.51 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.70 TRY Interest Interest
89.50 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.20 USD Silver Silver
4.58 USD Copper Copper
119.16 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,438.11 TRY Gold (gr) Gold (gr)

EUROFER, AB'deki Çelik ve İşler İçin Destek Çağrısında Bulundu

Avrupa Çelik Birliği (EUROFER) Perşembe günü Dışişleri Konseyi ticaret yapılandırması öncesinde Komisyon'a çelik korumasını bir kez daha gözden geçirmeleri çağrısında bulundu. Bu, sektörü ABD’nin 232 vergileri ve küresel üretim kapasitesinin sürekli fazlalığı nedeniyle Avrupa’ya gönderilen saptırılmış çeliklere karşı savunmalıdır.

EUROFER,  AB'deki Çelik ve İşler İçin Destek Çağrısında Bulundu

EUROFER Genel Müdürü Axel Eggert  “Avrupa, iç talep dururken bile çelik ithalatıyla doluyor. Hammadde fiyatları ve CO2 maliyetleri yükselse bile, bu yıl en az %3 bir daralma gördük. Özellikle, bu CO2 maliyetleri dünyadaki diğer üreticiler tarafından karşılanmaz.”dedi.

Bay Eggert  “Bu yıl, Avrupalı çelik şirketleri en az 15 milyon tonluk üretim kesintisini açıklamak zorunda kaldı; 15.000 iş kaybı olmuş ya da risk altına girmiştir. Bu, 2008'den bu yana çelik işgücündeki %20'lik düşüşe bir ektir.”diye ekledi.

Perşembe günkü toplantı gündemi, AB-ABD ticaret ilişkilerinin gözden geçirilmesinin yanı sıra DTÖ ve Çin ile ticaret ilişkileri üzerine bir tartışma içeriyor. Bunlar, AB çelik sektörü için kilit konulardır. Toplantıda ayrıca bakanlar için AB korumasını tartışma fırsatı da bulunmalı. Korumanın düzeltilmesi gözden geçirme sonrasında Ekim ayında gerçekleştirildi, ancak bu değişikliklerin küresel çelik sektörünün değişen koşulları ışığında yetersiz olduğu kanıtlandı.

“Birincisi, sürekli olarak büyük küresel çelik kapasitesinin beslediği, çeliğin pazardan bizim tarafımıza yeniden yönlendirilmesini sağlayan ABD’nin bölüm 232 tarifeleridir. İkincisi, DTÖ reformu giderek daha acil hale geliyor, çünkü ticaretin adil olmasını sağlamak için çevresel olarak adaletli olmak da dahil olmak üzere uluslararası önlemlere ihtiyacımız var. Sektörümüzün dağılmasını önlemek ve buna bağlı toplulukları kurtarmak için AB’nin kararlı davranmasını istiyoruz.”

Eggert, "Hem AB hem de uluslararası pazar koşulları, ilk gözden geçirme zamanından bu yana daha olumsuz hale geldi" uyarısını yaptı. Ticari akış bozulmaları artıyor ve AB çelik piyasasındaki durum daha önce önerilenden daha negatif olduğunu kanıtladı. Küresel çelik talebi de zayıflıyor, uluslararası fiyatlarda bir çöküşe neden olmakta ve ihracatçıların diğer açık ekonomileri arz etmeleri için hız kesmektedir.”

EUROFER, korumanın kota hacimlerinin geleneksel AB ithalat seviyelerinin çok üstüne konduğu gerçeğini ve o zamandan beri piyasa koşullarının önemli ölçüde kötüleştiğini yansıtacak şekilde yeniden düzenlenmesini istemektedir.

EUROFER ayrıca, Dışişleri Konseyi'nde planlanan Çin ile ilgili gayrı resmi tartışmalar bağlamında, bakanların Çin'in Çelik Aşırı Kapasite Forumu'nun görev süresinin uzatılmasına destek vermeyi reddetmeleri üzerine düşünmeleri gerektiğine inanıyor.

Bay Eggert “Küresel fazla kapasite halen 450 milyon ton veya daha fazla seviyededir - bunun üçte ikisi Çin'de bulunur. Aşırı kapasitenin küresel çelik piyasası zayıflığının ve AB genelinde artan iş kaybı sayısının başlıca nedeni olduğu göz önüne alındığında, bu forumun var olması ve dünyadaki kapasite azaltımını desteklemek için çalışmalarını yapabilmesi her zamankinden daha önemli.”diyerek sözlerini sonlandırdı.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Germany experienced a decrease in steel sales for March

Friday, April 26, 2024

Decision of unpaid capital increase from Kocaer Steel!

Friday, April 26, 2024

Renewable energy sources increased their share in electricity generation

Friday, April 26, 2024

Political breakthrough in the energy sector! That name became the chairman of Kardemir Energy

Saturday, April 27, 2024

US steel production remains steady amid global downturn

Friday, April 26, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now