9,915.62 TRY BIST 100 BIST 100
34.89 EUR EUR EUR
32.51 USD USD USD
4.50 CNY CNY CNY
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.70 TRY Interest Interest
88.74 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.17 USD Silver Silver
4.59 USD Copper Copper
119.16 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,435.16 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Armada Groupe Yerli Ürünlerini Dünyaya Tanıtıyor

Yalıtım alanında dünya devi olmuş Armada Groupe tamamı yerli üretim olan Support ve SurPlot yüzer döşeme ayak sistemlerini TurkeyBuild Yapı Fuarı'nda alıcılarına tanıttı...

Armada Groupe Yerli Ürünlerini Dünyaya Tanıtıyor

Yalıtım alanında dünya devi olmuş Armada Groupe tamamı yerli üretim olan Support ve SurPlot yüzer döşeme ayak sistemlerini TurkeyBuild Yapı Fuarı'nda alıcılarına tanıttı. Daha önce Vodafone Park'tan Zorlu Center'a kadar büyük projelerde kullanılan bu yükseltilmiş döşeme sistemi onlarca ülkeye ihraç ediliyor.

Yalıtım sektöründe dünyanın bir çok ülkesiyle ticarette bulunan Armada Groupe, Türkiye'de ve dünyada özellikle bilinmiş ve dev projelerde kullanılan Support ve SurPlot yükseltilmiş döşeme sistemlerini Yapı Fuarı'nda tanıttı. İnsaatnoktasi.com olarak bizim de 6. Salon'da yer aldığımız fuarda Armada Groupe bu yerli sistemleriyle göz boyadı.

Fuarda yoğun ilgi çeken ürünler hakkında bilgi veren Armada Groupe Peyzaj Mimarı Eylül Öztoprak projenin kullanım alanları ve özellikleri hakkında bazı teknik bilgileri paylaştı. Mimar Eylül Öztoprak; Support ve SurPlot yüzer döşeme ayak sistemlerinin tamamen Türk üretimi olduğunu vurgulayarak, "Genellikle dış mekanlarda kullanılan bu sistemler teraslardan bahçelere havuz sistemlerinden stadyuma kadar bir çok alanda hayata geçiriliyor. SurPlot 3,5 cm'den başlayarak 1 metre 30 cm seviyesine kadar yükselirken 1 ton ağırlığa kadar kaldırılabiliyor. Support yüzer döşeme ayak sistemi ise 1 ton 200 kilo ağırlığa kadar taşıyabiliyor. Her iki yükseltilmiş döşeme ayakları da geri dönüşümlü plastikten üretiliyor." dedi.

Demonte sistemle büyük fark yaratıyor
Bu zamana kadar Support ve SurPlot yükseltilmiş döşeme sisteminin Vodafone Park, İstanbul Havaalanı, Zorlu Center, Ataşehir Belediye Binası, Beşiktaş Deniz Müzesi ve Bursa Kent Meydanı AVM gibi birçok projede kullanıldığını ifade eden Öztoprak, "Üzerine taş, ahşap, seramik koyularak kullanımı oldukça çeşitli uygulamaya sahip olan bu ürün derz aralarında dolgu malzemesi olmadan hayata geçirilir. Demonte bir sistemle uygulamaya geçen yani yere monte edilmesine gerek olmayan sistem kullanılan bu ürünlerin altından kablolama ve elektrik tesisatı da geçilebilir." ifadelerini kullandı.

Ürünlerini toplam 65 ülkeye ihraç ettiklerini vurgulayan Öztoprak özellikle yerli üretim olan Support ve SurPlot'un yurt dışı pazarında oldukça yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Rusya'dan Almanya'ya, Fransa'dan Amerika'ya, Macaristan'dan Ukrayna'ya kadar birçok ülkeyle işbirlikleri olduğunu söyleyen Öztoprak bu ürünlerinin yanı sıra Hollanda'dan ithal ettikleri yeşil çatı, yeşil teras ve Fransa'dan ithal ettikleri Desjoyaux havuz sistemlerinin de Türkiye distribütörlüğünü üstlendiklerini açıkladı.

Yeşil çatı ve yeşil duvar sistemlerinde Sedum bitkisi kullandıklarını söyleyen Desjoyaux Pools Peyzaj Mimarı Elif Çağla Kızıltaş, normal yeşil çatı uygulamalarından farklı olarak binaya daha az yük bildirimi yaptıklarını söyledi. Sedum bitkisinin sığ köklenme yapmasından kaynaklı olarak kasetin dışına çıkmadığını söyleyen Mimar Kızıltaş topraksız bitki kullanılmasının ağırlık olarak da büyük avantaj yarattığını söyledi.

Desjoyaux Havuz Sistemleri hakkında da bilgi veren Kızıltaş, havuzlarda büyük alana sahip olan mekanın odalara bu sistemle ihtiyaç olmadığını vurguladı. Duvar ve beton zemininin aynı anda betonla kaplandığını söyleyen Kızıltaş bu yöntemle su kaçağının önlenmiş olduğunu ifade etti. Ürüne fuarda da yoğun ilgi gösterildiğini ifade eden Kızıltaş, Desjoyaux havuz sistemlerinin deprem gibi sismik hareketlerde havuz duvarlarının aşınmasını engellemesiyle ön plana çıktığını ifade ederek sözlerini sonlandırdı.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Khouzestan Steel company recognized as a global steel export leader in Iran

Monday, April 29, 2024

Egypt’s Iron and Steel for Mines and Quarries achieves record sales in March

Monday, April 29, 2024

Emirates Steel Arkan honored as "2024 Steel Sustainability Champion" for leading environmental innovation

Monday, April 29, 2024

ArcelorMittal published its annual review

Saturday, April 27, 2024

Vişne Madencilik launches IPO process

Wednesday, April 24, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now