9,915.62 TRY BIST 100 BIST 100
34.89 EUR EUR EUR
32.51 USD USD USD
4.51 CNY CNY CNY
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.70 TRY Interest Interest
89.50 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.20 USD Silver Silver
4.58 USD Copper Copper
119.16 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,438.11 TRY Gold (gr) Gold (gr)

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan Damping Kararıyla İlgili Açıklama

ABD Ticaret Bakanlığı, İtalya ve Türkiye'den karbon ve alaşımlı çelik filmaşin ithalatının anti-damping vergisi...

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan Damping Kararıyla İlgili Açıklama

ABD Ticaret Bakanlığı, İtalya ve Türkiye'den karbon ve alaşımlı çelik filmaşin ithalatının anti-damping vergisi (AD) ve karşı vergi (CVD) soruşturmaları ve karbon ve alaşımlı çelik filmaşin AD soruşturmalarındaki olumlu nihai kararlarını açıkladı.

Genel Sekreter Ross, “Başkan Trump, ticaret yasalarımızı adil olmayan ticaret uygulamalarından kurtulmak için ABD yasalarına uygun bir şekilde sağlamak için baştan başlayacağımızı açıkça belirtti. Bu karar, gerçekleri tam ve adil bir şekilde gözden geçirmeyi sağlayan yürürlükteki yasalara, yönetmeliklere ve idari uygulamalara uygun açık ve şeffaf bir soruşturmayı takip ediyor.”
Ticaret Bakanlığı, İtalya, Kore, İspanya, Türkiye ve Birleşik Krallık'tan ihracatçıların Amerika Birleşik Devletleri'nde karbon ve alaşımlı çelik filmaşin fiyatlarının sırasıyla % 12.41- 18.89, % 41.10, %11.08 - 32.64, %4.74 - 7.94 olabileceğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı, İtalya ve Türkiye'nin, karbon ve alaşımlı çelik filmaşin üreticilerine sırasıyla yüzde 4,16 - 44,18 ve yüzde 3,81 - 3,86 oranlarında ters sübvansiyon uyguladıklarını belirledi.
2016 yılında İtalya, Kore, İspanya, Türkiye ve İngiltere'den yapılan karbon ve alaşımlı çelik filmaşin ithalatı sırasıyla 12.2 milyon $, 45.6 milyon $, 40.7 milyon $, 41.4 milyon $ ve 20.5 milyon $ olarak hesaplandı.

ABD ticaret hukukunun uygulanması, Trump yönetiminin ana odak noktasıdır. 20 Ocak 2017'den 20 Mart 2018'e kadar, Ticaret Departmanı, yüzde 96'lık bir artışla 102 anti-damping ve telafi edici vergi soruşturması başlattı.

AD ve CVD yasaları, ABD'li işletmelere ve işçilere, ABD'de adil olmayan şekilde fiyatlandırılmış ve adil olmayan sübvansiyonlu ithalatların zararlı etkilerinden kurtulmak için uluslararası kabul görmüş bir mekanizma sağlar.
ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), olumlu nihai zarar tespitlerini yaparsa, Ticaret, AD ve CVD siparişleri düzenleyecektir. ITC, zararın nihai tespitini yaparsa, soruşturmalar iptal edilecek ve herhangi bir uygulama yapılmayacaktır.
ABD Ticaret Bakanlığı'nın Uluslararası Ticaret İdaresindeki Uygulama ve Uyum Birimi, ABD ticaret yasalarını kuvvetli bir şekilde uygulamakla sorumludur ve bunu uluslararası hukuk kurallarına uyan ve yalnızca olgusal kanıtlara dayanan tarafsız ve şeffaf bir süreçten geçirir.
ABD pazarındaki ürünlerini, üretim maliyetinin altında veya kendi fiyatlarına göre fiyatların altında fiyatlandıran yabancı şirketler, AD vergilerine tabidir. Yabancı şirketlerden malların üretiminden yararlanan ve belirli işletmeler veya endüstrilerle sınırlı olan veya ihracat performansına veya ithal mallar üzerinde yerli malların kullanımına bağlı olan yabancı devletlerden mali yardım alan yabancı şirketler, CVD görevlerine tabidir.

Kaynak: Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Committee formed to revive Pakistan Steel Mills

Saturday, April 27, 2024

Vişne Madencilik launches IPO process

Wednesday, April 24, 2024

Performance of Korean steel giants decreased in the first quarter

Saturday, April 27, 2024

Israel acts to limit scrap metal exports amid supply shortage

Wednesday, April 24, 2024

China's steel surplus problem faces global boycotts

Saturday, April 27, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now