Bu iş birliği, GGRP'yi Çin dışındaki ilk çelik üreticisi olarak Avrupa’nın sıcak haddelenmiş rulo (HRC) talebini düşük karbonlu çelikle karşılayan Asya’daki ilk tesis konumuna taşıyor.
GGRP, bu projede Primetals Technologies’in Arvedi Sonsuz Döküm ve Haddeleme (ESP) teknolojisini kullanacak. Arvedi ESP, döküm ve haddeleme süreçlerini kesintisiz bir şekilde entegre ederek üretim verimliliğini artırırken, karbon emisyonlarını ve enerji tüketimini önemli ölçüde azaltıyor. Ayrıca, bu teknoloji sayesinde Endonezya'da soğuk haddelenmiş çeliğin yerini alabilecek 1 mm’nin altındaki ultra ince çelik üretimi de mümkün hale gelecek.
2027’ye kadar 2,5 milyon tonluk kapasite
Bu anlaşma, GGRP’nin 2027 yılına kadar düşük karbonlu çelik üretim kapasitesini 2,5 milyon tona çıkarma ve bu üretimin %50’sinden fazlasını Avrupa Birliği’ne ihraç etme planını destekliyor.
GGRP Yönetim Kurulu Başkanı Kimin Tanoto, iş birliğinin Güneydoğu Asya'da düşük karbonlu çelik üretiminde GGRP’nin öncü konumunu pekiştirdiğini belirterek, “Primetals Technologies ile ortaklığımız, Endonezya çelik sektörünün küresel rekabet gücünü artırarak geleceğini güvence altına alıyor. Aynı zamanda Endonezya Hükümeti’nin 2060 yılına kadar sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşma çabalarını da destekliyoruz” dedi.
Primetals Technologies İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Andreas Viehboeck ise, “Gunung Raja Paksi’deki Arvedi ESP hattı, dünyada sonsuz döküm ve haddeleme konseptini uygulayan 13. tesis olacak ve GGRP’yi Çin dışında Asya’da bu teknolojiyi benimseyen ilk üretici konumuna getirecek” ifadelerini kullandı.
GGRP ayrıca, Endonezya çelik endüstrisinde inovasyonu artırmak amacıyla tesis otomasyonu, yapay zeka (AI) ve gelişmiş dijital çözümlerden de faydalanacak.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı