10.739,57 TRY BIST 100 BIST 100
35,02 EUR EUR EUR
32,21 USD USD USD
4,48 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
41,91 TRY Faiz Faiz
83,24 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
31,46 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
5,05 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,65 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.502,67 TRY Altın(gr) Altın(gr)

"Türkiye, Prefabrike ve Çelik Yapıda Üretim Üssü Oldu"

Vefa İcra Kurulu Başkanı Koçyiğit:"Artık sadece Türkiye'nin ihtiyaçlarını değil, çevresindeki Orta Asya, Afrika, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin, hatta Avrupa'nın taleplerini karşılayan bir üretim gücüne ulaştık. Son yıllarda Amerika kıtasına bile çözümlerimizi ulaştırıyoruz" - "Sektörün potansiyeli yurt içinde yeterince kullanılmıyor"

"Türkiye, Prefabrike ve Çelik Yapıda Üretim Üssü Oldu"

Vefa İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, prefabrik sektörünün son 10 yılda hızlı bir gelişim gösterdiğini belirterek, "Artık sadece Türkiye'nin ihtiyaçlarını değil, çevresindeki Orta Asya, Afrika, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin, hatta Avrupa'nın taleplerini karşılayan bir üretim gücüne ulaştık. Son yıllarda Amerika kıtasına bile çözümlerimizi ulaştırıyoruz" açıklamasında bulundu.

Vefa tarafından yapılan açıklamaya göre, Koçyiğit, Türkiye'nin, prefabrike ve çelik yapı alanlarında Orta Asya, Afrika, Ortadoğu, Körfez ülkeleri ve Avrupa’nın taleplerini karşılayan bir üretim üssü haline geldiğini ifade etti.

Sektörün yüksek kapasiteli üreticilerinden biri olarak çözümlerini entegre bir şekilde sunduklarına dikkat çeken Koçyiğit, ürünlerinde kullandıkları ana malzemelerin büyük bir bölümünü kendi üretim tesislerinde üretmeye başladıklarını ve böylece kapasitelerini son yıllarda birkaç kat artırdıklarını kaydetti.

Prefabrike ve çelik yapı sektörünün öne çıkan firmaları olarak Türkiye'nin en büyük ilk bin sanayi kuruluşu içinde yer aldıklarını ifade eden Koçyiğit, "Türkiye'nin çevresindeki 4 saatlik uçuş mesafesinde dünyadaki ekonomik faaliyetin yüzde 47'sinin gerçekleştiği bölgede ürünlerimiz ve sunduğumuz çözümler ile lider konumdayız. Son yıllarda bu potansiyelimizi Afrika'nın tamamına ve Amerika kıtasına da çözümler ulaştırarak genişlettik" ifadelerini kullandı.

-"Sektörün potansiyeli yurt içinde yeterince kullanılmıyor"

Çelik yapı sisteminin bir sanayi ürünü olarak her anı kontrol edilebilen ve hatayı minimuma indiren üretimi, kurulum hızı, depreme karşı güvenliği, ekonomikliği, estetik ve konforu açısından dikkat çektiğini anlatan Koçyiğit, alternatif yapı sistemi olan prefabrike ve çelik yapı sistemlerinin çok daha yüksek bir potansiyel barındırdığını ifade etti.

Türkiye’de bu potansiyelin tam olarak ortaya çıkarılamadığını vurgulayan Koçyiğit, "Yurt içinde hak ettiğimiz ilgiyi görmüyoruz. Oysa sunduğumuz ürün ve hizmetlere yurt dışında büyük bir ilgi var. Bu durum bizi daha fazla ihracat odaklı çalışmaya teşvik ediyor ve bunun karşılığını da alıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Türk yapı sektörünün klasik yapı sistemlerindeki başarısı ve gösterdiği gelişim ile dünya çapında çok önemli bir noktaya geldiğinin altını çizen Koçyiğit, Türkiye'nin bu alandaki başarısının alternatif yapı sistemlerinin kullanılmasını ve yaygınlaşmasını zorlaştırdığını ve daha sorgulayıcı bir yaklaşıma neden olduğunu bildirdi.

-"Sorunların çözümü için birlikte hareket edilmeli"

Devlet kurumları ve özel sektörün alternatif yapı sistemlerini deneyimledikçe potansiyelin gelişeceğini aktaran Koçyiğit, şunları kaydetti:

"Son yıllarda bu alanda önemli gelişmeler yaşandı. Ancak firmaların henüz bireysel düzeyde kalan bu çabalarının etkisi de sınırlı oluyor. Sektörün bir çatı altında birleşmesi ile bu etkinin artacağını düşünüyoruz"

Prefabrike ve çelik yapı sektöründe faaliyet gösteren firmalarından oluşturacağı bir platformun sektörün gelişimine olumlu katkılar yaparak alternatif yapı sistemlerinin kullanım alanlarının genişlemesini sağlayacağını dile getiren Turan Koçyiğit, bu sayede sektörde yıllardır yaşanan standardizasyon ve kalite sorunlarının ortadan kaldırılabileceğini ve sektör ile ilgili daha sağlıklı verilerin elde edilebileceğini belirtti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Metinvest, 2024 yılının ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

21 Mayıs 2024 Salı

ArcelorMittal, Avrupa’nın enerji zorlukları karşısında karbonsuzlaştırma planlarını değerlendiriyor

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Thyssenkrupp 2024 yılının 2. çeyreğinde zararını azalttı

17 Mayıs 2024 Cuma

Talaat Moustafa Group Riyad'da 'Benan City' projesini tanıttı

17 Mayıs 2024 Cuma

Almanya demir cevheri fiyatları gerilemeye devam ediyor

17 Mayıs 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun