9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
88,74 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,59 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.435,16 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Türk sıcak rulo için AD bir fabrika teklifinden çıkıyor

Türkiye'den sıcak haddelenmiş rulo ithalatına geçici anti-damping vergileri uygulama kararı ile Habas'ın AB'ye sıcak rulo tedarik edebilmesi için yalnızca bir tesis bırakabilir.

Türk sıcak rulo için AD bir fabrika teklifinden çıkıyor

Pazar kaynaklarından Perşembe günü piyasada dolaşan haberlerin ardından Kallanish'e gelen bilgilere göre, Türkiye'den sıcak haddelenmiş rulo ithalatına geçici anti-damping vergileri uygulama kararı ile Habas'ın AB'ye sıcak rulo tedarik edebilmesi için yalnızca bir tesis bırakabilir, "... Severstal'ın Rusya'dan tedarik edebilen tek tesis olması gibi,"  dendi.

Habas'ın fiyatları, bir dizi kalite ve şartname nedeniyle geleneksel olarak tüm Türk üreticiler arasında en düşük seviyededir. Bir diğer önde gelen Türk ihracatçı Çolakoğlu'na verilen % 7.6'ya kıyasla % 4.8 ile en düşük geçici vergi oranı aldı. 

Her iki üretici de son çeyrekte ihracat pazarında satış yapıyordu ve alıcılar, verginin uygulanması durumunda % 3-5 oranında “… rekor ithalatçı” statüsünü aldılar. Artan fiyatlar ve beklenenden daha yüksek bir vergi göz önüne alındığında, kaynaklar, rekabet edebilmek için mevcut fiyat seviyelerinde Çolakoğlu malzemesinde gerekli olan en az 30 $ / ton indirim hesaplıyor. Fiyatların neredeyse her gün arttığını düşünürsek, bu indirim de genişleyecektir.

Çolakoğlu CEO'su Uğur Dalbeler, Kallanish'e yaptığı açıklamada, şirketin deneyimine göre AB komisyonunun ABD DOC'a yaklaşımında farklı olmadığını söyledi. "

ABD 2017'de bize bir görev verdi, mahkemelerde üç yıl çalıştık ve sıfırladık ”diyor. Hesaplama yöntemlerinin çarpıtılmış gibi göründüğünü ve belirli şirketleri herhangi bir şekilde koruyor gibi göründüğünü ekliyor. “Son iki yılda AB'nin konuya ne kadar katkıda bulunduğunu gördük. Endişelerimizi dile getirdik ve komisyonun cevap verme konusundaki tereddütlerinin ortadan kalkacağını umuyoruz. Hiçbir şirket bu oranları hak etmiyor. Sebat etmeye devam edeceğiz ”diye ekliyor.

Nitekim, AB'de alıcılardan tarihi Türk ticaretini korumak için güçlü bir baskı var. Kallanish, Türk ithalatının rekabetçi kaliteyi, teslimat sürelerini ve fiyatlandırmayı garanti ettiğini söyleyen Kallanish, yerel tedarikçilerden gelen malzeme sıkıntısının mevcut paradigmasını vurguladı. Türk meslektaşları durum hakkında ılımlı davrandılar ve iki üreticinin ihracat ve iç pazarlarda birbirlerinin yerini alacağını, Habas'ın Avrupa ve Çolakoğlu'na - yerel ve AB dışı pazarlarda daha fazla satış yapacağını öne sürdüler. 

AB'ye teklifler fabrikadan 740 $ / ton fob (800 $ / ton teslim edildi, gümrük vergisi ödenmiş) ve tüccarlardan 750-760 $ / ton fob seviyesinde. Üreticinin, Nisan ayında Avrupa'ya teslimat yapabilen birkaç üreticiden biri olarak tekliflerini tekrar yukarı revize etmek üzere olduğu ve Avrupa'nın önde gelen üreticisinin Perşembe günü 700 € / ton (859 $ / ton) fiyat artışını göz önünde bulundurduğu anlaşılıyor. Asya'da tedarik 800-820 $ / ton cfr, ancak Mayıs teslimatı için ve Rusya, Kuzey Avrupa dağıtım merkezleri için Nisan sonu / Mayıs başı yüklemesi için 810 $ / ton cfr seviyesinde.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Nijerya, çelik fabrikası projesi için Rus firmayla görüşmelere başladı

29 Nisan 2024 Pazartesi

Iron and Steel for Mines and Quarries şirketi Mart ayında rekor satış gerçekleştirdi

29 Nisan 2024 Pazartesi

Emirates Steel Arkan, "2024 Sürdürülebilir Çelik Şampiyonu" olarak onurlandırıldı

29 Nisan 2024 Pazartesi

Türkiye, ABD'li enerji deviyle LNG anlaşmasına dair görüşüyor

29 Nisan 2024 Pazartesi

Yeşil çelik ‘Tosyali V-Green’ ile daha az karbon ayak izi

28 Nisan 2024 Pazar
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun