10.319,96 TRY BIST 100 BIST 100
32,25 USD USD USD
4,49 CNY CNY CNY
34,99 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,53 TRY Faiz Faiz
83,58 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
29,64 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,91 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,33 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.467,82 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Reis Makina Katma Değeri Yüksek Kaynak Ürünlerine Yöneliyor

Makina sanayinde önemli bir yeri olan Reis Makina; geçtiğimiz sene itibariyle Oerlikon ile el sıkışmıştı. Naim Müftüoğlu, önümüzdeki sene de yurt içinde üretilmeyen, imalatta verimliliği artıran, katma değeri yüksek kaynak ürünlerine daha çok ağırlık vermeyi planladıklarını ifade etti...

Reis Makina Katma Değeri Yüksek Kaynak Ürünlerine Yöneliyor

Makina, inşaat, enerji, hırdavat ve nalburiye sektörlerinde, 100 yıla yaklaşan ticari geçmişiyle faaliyetlerini sürdüren Reis Makina; küresel büyüklükte 100’ü aşkın farklı markanın Türkiye genel distribütörüğünü gerçekleştiriyor. Elektrikli el aletleri, endüstriyel ürünler, jeneratör, motorlar, torna ve makina tezgahları, bahçe aletleri, el aletleri, yıkama makinaları, iş güvenliği ekipmanları Reis Makina’nın müşterilerine sunduğu başlıca ürün grupları arasında yer alıyor. Çeşidi 20 bini aşan zengin ürün yelpazesiyle Reis Makina, bulunduğu sektörün lider kuruluşu olarak tanınıyor. Reis Makina, kaynak sektöründe faaliyetlerini artırma kararı alarak yüksek kaliteli ürün ve marka grubuna 2015 yılı itibari ile Oerlikon kaynak makinaları ve aksesuarlarının Türkiye genel distribütörlüğünü üstlenmiş bulunmaktadır.

- Oerlikon’un kaynak konusunda hangi yelpazede ürünlerini müşterilerinize sunuyorsunuz?

Oerlikon ve Weldline markaları bünyesinde çok geniş bir kaynak ürün yelpazesi bulunmaktadır. En son teknoloji ile üretilen örtülü kaynak elektrodları, çelik, alüminyum, paslanmaz çelik ve özlü kaynak telleri gibi ürünlerin hepsi gamımızda mevcut. Manuel elektrod, TIG, MIG, plasma, tozaltı kaynak makinalarını müşterilerimize sunuyoruz.

- Kaynak makinaları için hedeflediğiniz spesifik sektörler var mı?

Kaynak alanında Oerlikon; otomotiv, madencilik, reklam, imalat, tersane, inşaat, ulaştırma, kimya, petrokimya, nükleer enerji ve rüzgar enerjisi gibi çeşitli sektörlerde en ileri ve zorlu uygulamaları dahi kapsamakta olan tecrübesini sunarak, kaynak ve kesme teknolojilerinin gelişiminde ve değişmesinde yıllardır önemli bir rol oynamaktadır.

 

- Firmanızın gündeminde ne tip kaynak makinalar var? Alanızda yaşanan son yenilik ve gelişmeler nelerdir?

Müşterilerimize yenilikçi, enerji tasarruflu, yüksek performanslı kaynak makinaları sunuyoruz. Kaynak normlarına ve niteliklerine saygı sektörde giderek artmaktadır. Bu doğrultuda müşterilerimize en iyi kaynak makinalarını sunmak için Oerlikon Ar-Ge ekibi yoğun çalışma içerisindedir. Citotig serisi TIG kaynak makinaları paslanmaz ve alüminyum sektöründe argon kaynakçıların aradığı tüm özellikleri ve kaliteyi Oerlikon markası altında sunmaktadır. Citowave serisi MIG/MAG kaynak makinalarımız içerisinde yüklü 99 adet sinerjik hat haricinde, kişisel sinerjik eğri yaratma imkanı sunmakta olup ayrıca WPQR, EN1090 sertifikası ile kullanıcılarımıza maliyet tasarrufu sağlamaktadır.

- Biraz Reis Makina’nın Ar-Ge’ye bakış açısından bahsedelim… High-tech ürünleriniz hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Oerlikon high-tech ürün gamında Citowave III Sinerjik Pulslu MIG kaynak makinası dikkat çekmektedir. Türkçe, renkli ekranı ile sofistike kaynak kontrol ve ayarlamaları ile basit bir makinadan çok bir kaynak çözümüdür. Kaynak Uygulamaları Teknik Merkezi (CTAS), 140 bilim adamı ve mühendislerden oluşan bir ekip ile Oerlikon, müşteri verimliliği, üretim kalitesini artırmanın yanı sıra endüstriyel çözümler sunabilir. Oerlikon yarının ürünlerini oluşturmak için en son teknolojileri kullanarak mevcut kaynak ekipmanlarını, sarf malzemelerini ve kaynak proseslerini geliştirir. Reis Makina ise müşterilerinin kaynak çözümlerinde Oerlikon Ar-Ge merkezli çözümleriyle dünya tecrübesini kaynakçılarımızın kullanımına sunuyor.

- Sizce kaynak makinaları sektörünün gelişimi ülkemizde ne boyutta? Yerli üretimin geldiği noktayı değerlendirir misiniz?

Yatırım ve büyüme olduğu sürece çelik üretimi ve tüketimi de o oranda artacaktır. Kaynaklı imalat alanında verimliliğin artırılması ve maliyetlerin düşürülmesi; ancak know-how’ı olan katma değerli ürünlerle olabilmektedir. Türkiye’de artık birçok üretici katma değeri olan yüksek teknolojili ve kaliteli ürünleri kullanmaktadır.

 

- Kaynak makinaları alanında rekabet oldukça yoğun yaşanıyor. Bu anlamda sektörü kalite/performans noktasında değerlendirir misiniz?

Kaynak makinaları alanında önceliğimiz müşterilerimize sadece bir makina satmaktan öte verimliliklerini artıracakları kaynak çözümlerini sunmaktır. Rekabet açısından ilk yatırım maliyeti konvansiyonel makinalara göre yüksek gözükebilen yeni nesil sinerjik inverter kaynak makinaları, uzun vadede kullanıcılara kaynak kalitesinde, enerji maliyetlerinde iyileştirme sunmaktadır.

- Kullanıcıların bilgi düzeyi için ne düşünüyorsunuz? Sizden talep ettikleri kaynak makinaları doğru makinalar mı oluyor yoksa ihtiyaçlarının fazlasını mı almak istiyorlar?

Oerlikon farklı bilgi düzeyindeki kullanıcılar için Türkçe menülü ve kolay ayar arayüzlü, kullanıcı dostu makinalar tasarlamaktadır. Bu konuyla paralel olarak bence gelişen teknoloji sayesinde, kullanıcılara gelişmeler hakkında bilgi vermek amaçlı eğitimler düzenlenmelidir. Biz Reis Makina olarak bu açıdan bakıldığında müşterilerimize daima teknik anlamda da destek oluyoruz.

 

- Kaynak makinaları sektöründe size göre en büyük problem nedir?

Sektörde standartlara uymayan Uzak Doğu ürünlerin piyasada yarattığı bir haksız rekabet ortamı olduğunu söyleyebiliriz. Oysa Oerlikon’un tüm üretim tesisleri ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi onaylıdır ve Avrupa standartlarında üretim yapılır. Ürün testleri üretim sürecinin temel adımıdır ve Oerlikon ürünlerinin genel kalitesini ve güvenliğini ortaya çıkarır.

- Son olarak hangi firmaya kaynak makinaları konusunda çözüm sundunuz? Anlatabilir misiniz?

Otomotiv ve reklam sektöründe çalışmakta olan firmalara çözüm ortaklığımız sunulmuştur. İnce alüminyum malzemelerin gazaltı kaynağında inverter puls teknolojisi sayesinde malzemeyi deforme etmeden istenilen yüzey görünüme ve nufüziyeti sağlanmıştır. 

- Pazar payınızı artırmak için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz? Fuarlara katılım yeterli oluyor mu? Yoksa Ar-Ge’nin mi önemli olduğunu düşünüyorsunuz?

Bayilerimize ve son kullanıcılara yönelik düzenlemiş olduğumuz eğitimler ve demo çalışmaları, özel kampanyalar sektörel yayınlara verilen reklamlar ve fuarlara katılım pazar payımızı artırmak için yapılan başlıca çalışmalar olarak sıralanabilir. Fuarlara katılım elbette ki son derece önemli; ancak tek başına fuarlara katılımın yeterli olmadığını düşünüyoruz. Son kullanıcılara yönelik yaptığımız eğitim ve demo çalışmalarına en az fuar katılımı kadar önem veriyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde yurt içinde üretilmeyen, imalatta verimliliği artıran, katma değeri yüksek kaynak ürünlerine daha çok ağırlık vermeyi planlıyoruz.

 

- 2017 için stratejilerinizi belirlediniz mi? Cironuzu artırmak için iç piyasada mı yoksa dış piyasada mı büyümeyi hedefliyorsunuz? 2016 tablosunu kısaca değerlendirir misiniz?

Ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşanan gelişmeler tüm sektörleri olduğu gibi bizim sektörümüzü de olumsuz etkilemiş olup 2016 yılı zorlu bir yıl olmuştur. Genişleyen ürün gamımızla birlikte bayilerimize ve son kullanıcılara yönelik düzenlemiş olduğumuz kampanyalar, yoğun bir şekilde gerçekleştirdiğimiz son kullanıcı ziyaretlerimizle 2016 yılında hedeflerimize ulaşmış bulunmaktayız. 2017 yılı için ileri teknoloji ürünleri ile ürün gamımızı daha da genişletmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte katılacağımız fuarlar ve bölge tanıtım faaliyetleri ile daha çok noktaya çözüm ortaklığı sunmak arzusundayız.

Kaynak: Metal Portal

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Thyssenkrupp 2024 yılının 2. çeyreğinde zararını azalttı

17 Mayıs 2024 Cuma

Talaat Moustafa Group Riyad'da 'Benan City' projesini tanıttı

17 Mayıs 2024 Cuma

Almanya demir cevheri fiyatları gerilemeye devam ediyor

17 Mayıs 2024 Cuma

BPISC, yeni bir demir cevheri işleme tesisi kuruyor

16 Mayıs 2024 Perşembe

Voestalpine, Mercedes-Benz ve TSR için yeşil çelik üretecek

16 Mayıs 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun