10.268,58 TRY BIST 100 BIST 100
4,48 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,21 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,00 TRY Faiz Faiz
84,45 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,46 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,65 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
115,13 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
384,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,27 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Kuzey İzmir TEKMER A.Ş kuruldu

İzmir Ticaret Odasında (İZTO) atılan imzaların ardından Kuzey İzmir Teknoloji Geliştirme Merkezi ve Girişimcilik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş resmen kuruldu....

Kuzey İzmir TEKMER A.Ş kuruldu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Yaşar Üniversitesi ve Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş ortaklığında kurulan ve “Akıllı Şehirler”,“Akıllı Hareketlilik ve Akıllı Ulaşım”, “Akıllı Yaşam”, “Akıllı Yönetişim” temalarında hizmet verecek olan Kuzey İzmir Teknoloji Merkezi (TEKMER) İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen imza töreni ile hayata geçirildi.

Bir süredir yürütülen yoğun çabaların ardından üç kurumun ortaklığında faaliyetlerine başlayan merkezin imza törenine İZTO  Başkanı Mahmut ÖZGENER, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil TUGAY, Mehmet Cemali DİNÇER,  İZTO Meclis Başkanı Selami ÖZPOYRAZ, Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa TANYERİ, İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan KAYA, Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi (BTTO) Genel Müdürü Necip Özbey Ticaret Sicil Müdürü MEHMET AK ve Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Haldun ERTAN katıldı. .

Karşıyaka’da bulunan Ahmet Piriştina Kültür ve Girişimcilik Merkezi’nde faaliyet gösterecek olan 3330 m² kullanım alanına sahip merkez, Kuzey İzmir TEKMER’in devlet üniversitesi, vakıf üniversitesi ve yerel yönetimin ortaklığında kurulacak olması yönüyle ülkemizde bir ilk olma özelliğine sahip.

“Kuzey’e teknoloji üssü olarak bakıyoruz.”

“Projemiz Türkiye’de bir ilk.” diyerek yerel yönetim ve akademinin buluştuğu, İzmir’i akıllı şehir temasına yaklaştıracak Kuzey İzmir Teknoloji Merkezi (TEKMER) hakkında bilgi veren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, İzmir’in bu aksına ileri teknoloji üssü olarak baktıklarını kaydetti. Prof. Dr. Köse, “Bir devlet üniversitesi, vakıf üniversitesi ve bir yerel yönetimin paydaşlığında yapılan Türkiye’de bir ilki teşkil eden bir proje. Amacımız modern teknolojinin imkânlarını, şehrimize, ülkemize kazandırmaktır. Dijital teknoloji, yapay zekâ, nesnelerin interneti, robotik çözümlemeler, akıllı sensörler gibi özellikle akıllı şehirleşmede öne çıkan dijital temalarda çalışmak için bir araya geldik. Bakırçay Üniversitesi’nin bu yıl dönem başkanlığının aldığı İzmir Üniversiteleri Platformunun da teması bu yıl akıllı üniversiteler. İnşaat Bölümü Ulaştırma anabilim dalı başkanı Dr. OruçAltıntas hocamızın da akıllı şehirler,akıllı ulaşım sistemleri ile ilgili Ulaştırma Bakanlığından kazandığı birincilik ödülü var.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin toplantısında da akıllı şehirler konusu masaya yatırıldı. Sonuç olarak üretilen bilginin kampüsün içinde kalmaması adına, şehrimize ülkemize ne katkı sağlarız düşüncesiyle var gücümüzle çalışıyoruz. Bu düşüncenin çıktılarından biri de bu projeyle hayata geçiyor. İzmir ekosistemi değerlendirildiğinde mevcut teknopark yapılarının İzmir’ in güney bölgesinde toplandığı ve kuzey bölgesinde böyle bir yapıya ihtiyaç olduğu açıktı. Yaşar üniversitesi ve Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş ile iyi bir sinerji oluştu. Başarılı öğretim üyelerimizin de çalışmalarıyla önemli projeler bu teknoloji üssünde hayata geçirilecek “dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Jindal Shadeed Iron and Steel (JSIS) üç yeni tesisi faaliyete geçiriyor

8 Mayıs 2024 Çarşamba

İsrail’den Türkiye’ye dört maddelik yaptırım kararı

6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kırgız-Özbek otomobil fabrikasının açılması planlanıyor

3 Mayıs 2024 Cuma

Türkiye, İsrail ile olan ticaretini tamamen durdurdu

3 Mayıs 2024 Cuma

İran ile İsrail arasındaki gerilimin küresel çelik piyasasına etkisi

30 Nisan 2024 Salı
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun