10.158,63 TRY BIST 100 BIST 100
4,50 CNY CNY CNY
34,96 EUR EUR EUR
32,29 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,90 TRY Faiz Faiz
83,06 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
29,52 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,92 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,25 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.472,54 TRY Altın(gr) Altın(gr)

İsrail Heyeti Ege İhracatçı Birlikleri’ni Ziyaret Etti

İsrail Heyeti İzmir’deki İhracat Potansiyeline Hayran Kaldı Gıda Fuarı Agritech Israel 2015 İçin Egelilere Davet Var. İsrail İzmir Fahri Konsolosu Jak Eskinazi, İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, Konsolos Anat Evyatar ve Ticari Ateşe Joseph Avraham Ege İhracatçı Birlikleri’ni ziyaret etti.

 İsrail Heyeti Ege İhracatçı Birlikleri’ni Ziyaret Etti

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, Ege Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Moiz Hemsi, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şener Bayyurt’un ağırladığı İsrail İzmir Fahri Konsolosu Jak Eskinazi, İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, Konsolos Anat Evyatar ve Ticari Ateşe Joseph Avraham isimlerinden oluşan heyet İzmir’deki ihracat potansiyeline hayran kaldı.

Ege İhracatçı Birlikleri’nin misyonu ile İzmir’deki üretim ve ihracat potansiyeli hakkında heyete bilgi veren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler; “Ege İhracatçı Birlikleri olarak ihracatımızı artırmak temel amacımız. Bu amaç doğrultusunda çeşitli heyetler yapıyoruz sizlerle de ikili görüşmeler ve iş birlikleri yapmayı isteriz. Özellikle gıda (ağaç ve orman ürünleri, kuru meyve, yaş meyve, hububat, tütün, zeytin zeytinyağı, su ürünleri ve hayvansal mamuller), hazırgiyim ve tekstil, demir demirdışı metaller ve maden, doğaltaş sektörlerinde Ege Bölgesi olarak potansiyelimiz yüksek” dedi.

İsrail ile ABD pazarına yönelik olarak hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe gerçekleştirilebilecek işbirliklerinden bahseden Emre Kızılgüneşler, “İsrail ile yapılacak bir anlaşma ile İsrail'de QIZ-Qualified Industrial Zone (Nitelikli Üretim Bölgeleri) gibi bir üretim bölgesinin kurulması karşılığında ABD’ye gümrüksüz ihracat imkanının doğması mümkün hale gelecektir. Bu tarz üretim bölgelerinin örnekleri Ürdün ve Mısır'da mevcut.

Bu bağlamda Türkiye’nin tamamının üretim bölgesi olduğunu unutmamak gerek. Sistemde Türkiye nihai ürün üretimine yönelik %10.5 luk bir girdiyi İsrail'den almak durumda. Bu işbirliği sayesinde ABD'ye olan hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının kısa vadede 5 uzun vadede ise 10 milyar dolara çıkması mümkün olacaktır. İki ülke arasında bahse konu bölgenin kuruluşuna yönelik çalışmaların canlandırılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Gıda ihracatına ve Türkiye’yle geliştirilecek ticari ilişkilere sıcak baktıklarını belirten İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, 28-30 Nisan 2015’te İsrail’in Tel-Aviv kentinde hasat sonrası teknik,işlemler ve gıda güvenliği temasıyla gerçekleşecek Agritech Israel 2015 isimli fuara tüm Egeli ihracatçıları beklediklerini, burada bir ticaret heyeti gerçekleştirebileceklerini ve gelen firmalara göre uygun eşleşmelerle ihracata yönelik ikili görüşmelerin yapılabileceğini vurguladı.

Agritech 2015 fuarının 8 binden fazla yabancı ziyaretçinin katılımıyla dünyanın önde gelen tarım fuarı olduğunu belirten İsrail İzmir Fahri Konsolosu Jak Eskinazi de Egeli gıda ihracatçılarının bu fuara katılmalarını beklediklerini kaydetti.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

ABD, Çin'e %25 çelik tarifesini doğruladı

14 Mayıs 2024 Salı

Jindal Shadeed Iron and Steel (JSIS) üç yeni tesisi faaliyete geçiriyor

8 Mayıs 2024 Çarşamba

İsrail’den Türkiye’ye dört maddelik yaptırım kararı

6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kırgız-Özbek otomobil fabrikasının açılması planlanıyor

3 Mayıs 2024 Cuma

Türkiye, İsrail ile olan ticaretini tamamen durdurdu

3 Mayıs 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun