10.208,65 TRY BIST 100 BIST 100
4,49 CNY CNY CNY
34,70 EUR EUR EUR
32,31 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,27 TRY Faiz Faiz
83,94 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
26,74 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,50 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,55 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.402,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Fikirtepe Kentsel Dönüşümde Son Durum!

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Yönetimi bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç Bey'e 100 sayfalık Fikirtepe Raporunu sundu. Yaşar Güvenç rapor vesilesi ile neyi ilk defa duydu ve bundan sonrası için neler dedi ? Hepsi ve daha fazlası için tıklayınız .

Fikirtepe Kentsel Dönüşümde Son Durum!

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş ve Dernek heyeti bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç Bey'i makamında ziyaret etti.

Randevulu gerçekleştirilen çalışma ziyaretinde dernek başkanı Yasin Bektaş Büyük Fikirtepe Toplantısı sonucu alınan karar gereği hazırlanan ve toplantıda dile getirilen tüm Fikirtepenin problemleri ile beraber çözüm yolları önerilerini içeren 100 sayfalık bir raporu elden Yaşar Güvenç Beye yapılan sunumun ardından verdi.


Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Yönetimi ile beraber bakanlığa bazı mağdur vatandaşların da geldi alınan bilgiler arasında.
Dernek Başkanı yasin Bektaş' ın sunduğu 100 sayfalık rapor Fikirtepe'de mevcut problemler ile bu sorunlara yönelik somut öneriler içermesi bakımından büyük ehemmiyet taşıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç , rapordan ve sunumdan dolayı teşekkür ederken bazı bilgileri ilk defa duymuş olmasının şaşkınlığını gizlemedi ve bu bilgiler ışığında hiç vakit kaybetmeden hareket edeceklerini beyan etti.

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneğinin Sunduğu Raporda Dikkat çeken ve Yaşar Bey'in ilk defa duyuyorum dediği neydi ?

Ç.Ş. Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç sunulan raporun içeriğinde yer alan Fikirtepde % 100 imzası bitmiş 14 ada ve son durumları ile ilgili bilgi karşısında şaşkınlığını gizlemedi ve bu adalar da neden hiç bir iş yapılmadığını detaylı olarak araştıracaklarını , bir an önce ilgili firmalar ile konuşarak projelerini getirmelerini isteyeceklerini söyledi.

Yaşar Güvenç imzası % 100 biten adalar ve firmalar içerisinde Ekşioğlu, Erkan İnşaat, Selimoğlu- Sevgili ,Usta İnşaat Firmalarını ilk defa duyduğunu ve bunlar ile ilgili her hangi bir evrağın kendilerine ulaştırılmadığını beyan etti.

Yaşar Güvenç Bizim firmaların bildirdiği ve kendilerinin bildiğinin 4 adanın % 100 bitmiş olduğu ve bunların ruhsatlarının verilmiş olmasının yanında 2 adanın da % 100 imzalarını bitirmiş olarak evraklarını belediyeye vermiş olduklarıdır dedi.

Yaşar Güvenç biz imzaları bitirelim ve bir an önce temel atalım diye uğraşıyoruz. Bu imzası bitmiş olan firmalar neden ve neyi bekliyorlar diyerek kısa süre içerisinde raporda sunulan , imzası % 100 bitmiş 14 adayı ve firmaları tek tek arayarak gerekeni yapacaklarını söyledi. Yaşar Güvenç iş yapmayacak firmalarında vatandaşları mağdur etmeye ve bekletmeye hakkının olmadığını söyleyerek , yapmayacaklarsa çekip gitsinler , kim neye göre ne parası istiyor diyerek de sözlerine devam etti.

Kamulaştırmada Son Durum ve Yürütmeyi Durdurma !

Yaşar Güvenç Vartaş Adası ile kamulaştırma ile ilgili gerekli yazşmaları yaptıklarını ve önümüzdeki haftaya büyük ihtimalle mahkemeye gönderileceklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; Biz Firma ile vatandaş arasındaki sözleşmeye ve maddelerine kesinlikle müdahil olmuyoruz. Vatandaş kendisini sağlama alarak sözleşmesini ve firmasını ii seçsin, uzlaşmadan sonuç alınamayan vatandaşların yerleri hakkında yazı yazarak acele kamulaştırma yapılması amacı ile mahkemeye sevk ettiklerini ama vatandaşın mahkemeye giderek itiraz hakkının bulunduğunu ve mahkemeden gerekirse yürütmeyi durudurma kararı aldırarak hakkını arayabileceğini söyledi.

Uzlaştırmada Müşavir firma formülü !

Yaşar Güvenç henüz net olmamakla beraber Bakanlık yerine anlaşma yapılacak özel danışmanlık ve müşavir firma üzerinden bu uzlaştırma komisyonlarını devam ettireceklerini, Vatandaşın proje takibi başta olmak üzere hukuki sorunlarına yönelik olarak da bu müşavir firma ile istediği zaman diyalog içerisine girebileceğini bunun üzerinde çalışmaların sürdüğünü ve ciddi manada çalışıldığını söyledi.

İkitellideki Ketsel Dönüşüm Müdürlüğü Yıldıza Taşınıyor !

Yaşar Güvenç ikitelli basın ekspres yolunda bulunan İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün kasım ayı ortalarına kadar yıldızda bakanlığa ait kiralana yeni bir bina taşınacaklarını ve aradaki kopuklukla beraber şehir merkezine getirilmiş olmasından dolayı vatandaşa kolaylık sağlanacağını müjdeledi

Raporda neler var ?

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş tarafından sunulan raporda bulunan başlıklar şunlar,

Fikirtepenin sıkıntıları , Fikirtepede imzası % 100 bitmiş adalar, firmalar ve son durumları, Fikirtepede sıkıntılı adalar , Fikirtepede kirasını ödemediği içi vatandaş tarafından protesto edilen emay kent plusa gönderilen noter tasdikli protesto, % 100 imzası bittiği halde iş yapmayan Selimoğlu - Sevgili adasından çekilen protesto, azilname ve fesihlerin birer örnekleri,  vatandşalrın çeşitli ama fikirtepenin ortak şikayetlerini içeren, vatandaşlar tarafından Büyük Fikirtepe Toplantısında birebir kendi el yazıları ve düşünceleri ile kaleme alınan 60 sayfa dilekçe, Büyük Fikirtepe Toplantısında atılan 200 e yakın şikayet dilekçe ve imzası ile detaylarını burada sığdıramayacağımız bir çok şikayet ve resmi evrak raporun içeriğini oluşturmuştur.

Son olarak Yaşar Güvenç vatandaşlara haklarını korumak ve savunmak adına hukuka başvurmalarını salık verdi...
Yasin Bektaş halkın hakkının korunarak sürecin hızlandırılmasını ve bekleyecek , boşa geçirecek zamanlarının kalmayan halkın ciddi bir sosyal ve ekonomik çöküş içerisinde olduğunu vurgulamasının ardından kabulünden dolayı Yaşar Güvenç Beye teşekkür  etti.
 

Kaynak: Habertürk

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Otomotiv satışları nisan ayında geriledi

3 Mayıs 2024 Cuma

Swiss Steel, yönetim kuruluna ekleme yapacak

3 Mayıs 2024 Cuma

Mercedes-Benz Gebze'de 210 Milyon TL’lik lojistik merkezi açtı

3 Mayıs 2024 Cuma

Ajaokuta Steel Company yenileniyor

3 Mayıs 2024 Cuma

Acciaierie d’Italia, ham çelik üretimini artırmayı hedefliyor

2 Mayıs 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun