8.964,10 TRY BIST 100 BIST 100
4,83 CNY CNY CNY
34,26 USD USD USD
36,94 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
43,86 TRY Faiz Faiz
79,26 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
31,23 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
97,91 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
383,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.916,04 TRY Altın(gr) Altın(gr)

“Ege’den yapılan maden ihracatı 500 milyon dolardan fazla"

İstatistiklere göre, Türk madencilik sektörü 2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde ihracatını yüzde 3,4 oranında artırarak 2 milyar 330 milyon dolardan 2 milyar 410 milyon dolara çıkardı.

“Ege’den yapılan maden ihracatı 500 milyon dolardan fazla"

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, yılın ilk beş ayında Ege’den yapılan maden ihracatının 532,5 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Maden Platformu üyeleri 15 Mayıs 2024 Çarşamba tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar’ı ziyaret etti. Bu ziyarette sektörün mevcut durumu, karşılaşılan sorunlar ve geleceğe dair stratejiler hakkında kapsamlı görüşmeler yapıldı. 1 Haziran tarihinde ise Elazığ’da düzenlenen geniş katılımlı bir toplantı ile  bir araya gelen Maden Platformu üyeleri, platformun önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmalar hakkında etraflıca tartıştı.

Maden Platformu’nun aktif üyelerinden biri olan Ege Maden İhracatçıları Birliği, 2024 yılının ilk beş ayında yoğun bir pazarlama kampanyası yürüttü. Yoğun çabalar sonrasında, birliğin ihracat rakamlarına da olumlu yansımaları gözlemlendi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, 2023 yılının Ocak-Mayıs döneminde 438 milyon dolar olan ihracatlarını yüzde 21 artışla 532,5 milyon dolara çıkardıklarını ifade etti. Alimoğlu, bu başarıya ulaşmak için geçtikleri yolları anlattı. Ayrıca, 2024 yılı sonu için belirledikleri 1 milyar 250 milyon dolarlık ihracat hedefine emin adımlarla ilerlediklerine dikkat çekti.

Türk madencilik sektöründe faaliyet gösteren 17 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Maden Platformu, sektörün sorunlarına çözüm bulmak için yoğun çaba sarf ediyor. Bu konuda çalışmalarını sürdüren Alimoğlu, “Maden Platformu’nun 17 sivil toplum kuruluşu başkanı ve temsilcileri, 15 Mayıs 2024 tarihinde Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ı makamında ziyaret ettik. Toplantıda, madencilik sektörünün güncel durumu ve karşılaşılan zorluklar detaylı bir şekilde ele alındı. TÜMMER liderliğinde, 1 Haziran’da Elazığ’da Maden Platformu olarak bir araya geldik. Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı ve sektörün sorunlarını doğrudan dinlediler. Karşılıklı diyalog ve işbirliği ile hem Elazığ’ın hem de Türkiye’nin madencilik sektöründeki sorunları ele alındı ve yapıcı bir toplantı gerçekleştirildi. Maden Platformu olarak her ay düzenli olarak toplanıp sektörün sorunlarını çözmek için çalışıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Maden Platformu’nda, Türk madencilik sektöründeki zorlukların üstesinden gelmek için uyumlu ekiplerin aktif rol aldığını belirten Alimoğlu, “Hayatımız Maden felsefesiyle hareket ediyoruz. Çevreye duyarlı, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı standartlarına uygun bir şekilde madencilik yapıyoruz. Ürettiğimiz katma değerin büyük bir kısmı yerli ve milli kaynaklardan sağlanıyor. Türk madencilik sektörü olarak üretmeye ve ihracat yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Türkiye’nin kütük ve blum ihracatı Ocak-Ağustos döneminde %37,8 azaldı

24 Ekim 2024 Perşembe

Çinli şirket Tsingshan Holding, Irak’ın ilk sanayi kentinin inşasını üstlenecek

24 Ekim 2024 Perşembe

Formosa Ha Tinh Steel yurtiçi fiyat artışıyla piyasa beklentilerini aştı

24 Ekim 2024 Perşembe

Türkiye’nin kütük ve blum ithalatı Ocak-Ağustos döneminde %25,1 azaldı

24 Ekim 2024 Perşembe

Hindistan, demir cevheri kıtlığı riskiyle karşı karşıya kalabilir

24 Ekim 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun