10.158,63 TRY BIST 100 BIST 100
34,96 EUR EUR EUR
32,29 USD USD USD
4,49 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,90 TRY Faiz Faiz
83,06 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
29,52 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,92 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,25 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.472,54 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Dünyanın Önde Gelen Savunma ve Havacılık Sektörü Devleri 10-11 Ekim’de ESBAŞ’ta

Ege Serbest Bölgesi, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonunda “Savunma ve Havacılık Sektöründeki Milli ve Yerli Sanayimizin Küresel İş Birlikleri ile Geliştirilmesi” Konferansı gerçekleştirilecek.

Dünyanın Önde Gelen Savunma ve Havacılık Sektörü Devleri 10-11 Ekim’de ESBAŞ’ta

T.C. Ticaret Bakanlığımızın ilgi ve destekleri ile T.C. Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) himayelerinde 10-11 Ekim tarihlerinde Ege Serbest Bölgesi, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonunda “Savunma ve Havacılık Sektöründeki Milli ve Yerli Sanayimizin Küresel İş Birlikleri ile Geliştirilmesi” Konferansı gerçekleştirilecek. İzmir Valisi Sayın Erol Ayyıldız ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in de katılarak açılış konuşmalarını gerçekleştirmesi beklenen konferansa yaklaşık 250 kişi kayıt yaptırdı.

Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (HUKD) Başkanı Osman Okyay ile Ege Serbest Bölge Kurucu İşletici A.Ş. (ESBAŞ) Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler’in ev sahipliğini üstlendiği konferans, savunma ve havacılık sanayiinde faaliyet gösteren firmaların uluslararası işbirliği kurabilmeleri ve bu işbirlikleri ile yetkinliklerini artırabilmeleri için gerekli, faydalı ve uyulması zorunlu kurallar ile ilgili bilgileri içeren paneller ile çok kıymetli panelistleri bir araya getiren, yerli tüm savunma ve havacılık sanayiini, yabancı havacılık sanayiinin ise en önemli firmaları olan Airbus, Boeing, GE ve Rolls Royce’u İzmir’de buluşturuyor.

Uluslararası İş Birliği ile Yerel Endüstri Nasıl Gelişir?
Savunma Sanayi Güvenliği ve İhracat Kontrolü
Ar-Ge ve Tasarımda Uluslararası İş Birliği ve Uygulamalar
Savunmanın Sürdürülebilirliği için İhracatın Önemi
Savunma ve Havacılık Endüstrisinde Doğrudan Yabancı Yatırım
Endüstriyel Yeterlilik Değerlendirme ve Destek Programı/ Endüstriyel Katılım
Yerel ve Ulusal Havacılık Endüstrisinin Geliştirilmesinde Kümelenmelerin Rolü

Başlıkları altında yerli sanayimizin belkemiği olan başta TSKGV – Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketleri olmak üzere tüm havacılık ve savunma sanayi şirketlerimizi, yabancı havacılık firmalarını, yerel otoriteleri, kural koyucuları, KOBİ’leri, dernekleri, yerli ve yabancı kümelenmeleri bir araya getirmeyi hedefleyen etkinliğimizin güncel programı ektedir.

Küresel havacılık, uzay ve savunma sektöründe, çok önemli bir bölgesel sanayi gücü olarak tanımlanan ülkemizin sanayicileri için bu toplantı, katılımcı kitlesiyle büyük bir hazine niteliğindedir. Katılımcılar arasında ABD ve Avrupa’dan sektörün lider şirketlerinin yanı sıra, içinde başarılı küresel offset çözümleri uygulamış iş geliştirme, eğitim, iletişim konularında uzman özel sektör temsilcileri de bulunuyor. 

Yaklaşık 250 kişinin kaydolduğu konferansta TAI – Turkish Aerospace Industries, TEI – TUSAŞ Engine Industries, Aselsan, Roketsan, Havelsan, STM – Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Tic. A.Ş., SASAD – Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği, Vestel Savunma, EBSO – Ege Bölgesi Sanayi Odası, Sistem Global, ABD Konsolosluğu, Hollanda Konsolosluğu, TRTEST, TPAC – Thermoplastic Composites Application Center gibi kurum ve kuruluşların liderleri birer konuşma yapacak.

Ayrıca katılımcılar etkinlik sayesinde Alp Havacılık, Aselsan, Aspilsan, BMC, FNSS, Havelsan, İşbir, Kale Pratt & Whitney, Otokar, Roketsan, TAI ve TEI firmaları ile ikili görüşmelerde bulunarak sektörle ilgili iş birlikleri kurulmasını sağlayacaklardır.

İzmir Valiliği tarafından da desteklenen konferansın sponsorları arasında Kale Havacılık, Kale Pratt & Whitney, Vestel Savunma, Sistem Global Danışmanlık, Ünsped Gümrük Müşavirliği ve Herdem Avukatlık firmaları yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Enerji sektöründe kriz: Pek çok şirket konkordato ilan etti

16 Mayıs 2024 Perşembe

ABD, Çin'e %25 çelik tarifesini doğruladı

14 Mayıs 2024 Salı

Jindal Shadeed Iron and Steel (JSIS) üç yeni tesisi faaliyete geçiriyor

8 Mayıs 2024 Çarşamba

İsrail’den Türkiye’ye dört maddelik yaptırım kararı

6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kırgız-Özbek otomobil fabrikasının açılması planlanıyor

3 Mayıs 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun