9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Daikin ısı pompaları, tüketicinin yüzünü güldürüyor

Geleceğin teknolojisi olarak gösterilen ısı pompaları hem çevreci özellikleri hem de sağladığı yüksek tasarruf ve mükemmel konfor ile mükemmel çözüm sunarken, Daikin Isıtma Departmanı Ege ve Akdeniz Bölge Müdürü Arslan Çağlayan Gürel, sağladığı avantajlar nedeniyle tüketicinin ısı pompalarına olan ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi...

Daikin ısı pompaları, tüketicinin yüzünü güldürüyor

Kış geliyor. En büyük sorun ise ısınma. Soğuk kış günlerinde doğalgaz faturalarının cep yakmaması için, bahar aylarında hazırlıklara başlamak şart oldu. Bu noktada imdadımıza yepyeni teknolojiler yetişiyor. Son yıllarda kullanımı büyük oranda artan ısı pompaları, tasarruf ve konforun yanı sıra çevreci özellikleriyle de tüketicinin ilgisini çekiyor. Geleceğin teknolojisi olarak adlandırılan ısı pompaları ısıtma, soğutma ve sıcak kullanım suyu eldesini tek bir sistemle çözüyor. Su, hava ve toprak gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan sistem, özellikle doğal gazın olmadığı yerlerde mükemmel bir çözüm oluşturarak iklimlendirme sorununa son noktayı koyuyor. Dünyada yaygın olarak kullanılan ısı pompaları, ısıtma-soğutma ve kullanım sıcak suyu eldesine yeni bir boyut getirerek kullanıcıya büyük bir avantaj sağlıyor. Geleceğin teknolojisi olarak gösterilen ısı pompaları hem çevreci özellikleri hem de sağladığı yüksek tasarruf ve mükemmel konfor ile tüketicinin yeni gözdesi haline gelirken özellikle doğalgazın olmadığı mahallerde mükemmel bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Yüksek faturalara son

Isı pompası pazarında Daikin Altherma isimli ürünüyle yer alan Daikin Türkiye, faturaların yüzünü güldürüyor… Daikin Isıtma Departmanı Ege ve Akdeniz Bölge Müdürü Arslan Çağlayan Gürel ile geleceğin teknolojisi olarak gösterilen ısı pompaları hakkında konuştuk…Isı pompalarına yönelimin  gün geçtikçe arttığını dile getiren Gürel, Isı pompaları yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak çalışan ve diğer yakıtlara göre çok daha iyi verim sağlayan sistemlere deniliyor. Çevreci olmasının yanı sıra kısa sürede kendini amorti eden ısı pompalarına tüketicinin ilgisi her geçen gün artıyor. Isı pompaları, fosil yakıtların yarattığı çevre kirliliği, depolama ve yüksek faturalara son verecek nitelikte” dedi.

Yüzde 15 tasarruf

Isı pompalarının kullanımı için herhangi bir altyapıya ihtiyaç olmadığını dile getiren Gürel, doğru tasarlanmış bir ısı pompası ile doğalgaza oranla ısınmada yüzde 15’lere varan bir tasarruf sağlanabileceğini söyledi. Isı pompalarının sadece ısınma amaçlı değil, sıcak su ve soğutma için de kullanıldığını vurgulayan Daikin Isıtma Departmanı Ege ve Akdeniz Bölge Müdürü Arslan Çağlayan Gürel, “Türkiye’de doğalgaz olmayan bölgelerde ciddi anlamda talepler mevcut. Doğalgaz olmasına rağmen İzmir ve Mersin’de 3 farklı yüksek katlı projede ‘ısı pompası’ tercih ediliyor. Sebebi ise enerji verimliliği, yeşil binalar ve çevre kirliliğine duyarlılık...” dedi.

Ekonomik modu kendi seçiyor

Daikin’in yeni ısı pompası Daikin Altherma Hibrit hakkında da bilgi veren Gürel, Premix tam yoğuşmalı kombi ile entegre bir şekilde çalışan Daikin Altherma Hibrit Isı Pompası, ile enerji maliyetlerinin düşeceğini belirterek şu bilgileri verdi:  “Daikin Altherma Hibrit otomatik geçiş özelliği ile değişen hava koşullarında doğalgaz kazanı veya hibrit çalışma arasında her zaman en ekonomik modu seçiyor. Gerektiğinde bunları birlikte kullanarak, kullanıcılarına daha ucuz, daha yeşil bir enerji kullanımı olanağı sağlıyor. Her iki teknolojinin avantajlarını birleştiren Daikin Altherma Hibrit Isı Pompası ile enerji maliyetleri en yeni teknolojiye sahip yoğuşmalı kombilere oranla dahi yüzde 25’e kadar düşerken, karbon emisyonlarından yılda 1.5 tona kadar tasarruf  sağlanıyor. Özellikle yoğuşmalı olmayan kombi kullanan müşterilerimiz yeni kombi taktırmak yerine Hibrit ısı pompası alarak daha tasarruflu ve çevreci bir cihaza kavuşmuş olabilirler.”

Temiz enerjiye vurgu

Isı pompaların fiyatının kombi ile kıyaslandığında bir miktar yüksek olduğunu ancak bazı AB ülkelerinde KDV indirimi kredi desteği, finansman desteği gibi çok ciddi teşvikler olduğunu dile getiren Gürel,  bu teşviklerin amacının fosil yakıt yakan cihazlardan uzaklaşarak temiz enerji olan elektirik enerjisini kullanmak olduğunu dile getirdi ve “AB ülkelerinin temiz enerji yolunda ilerliyor. Türkiye’ de mutlaka bu bilincin oluşması gerekiyor” dedi.  

Haber: Gülçin Sezen Karaegemen Soylu

Yayınlayan: Nihal Özken

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma

Implats, Güney Afrika'da 3.900 çalışanını işten çıkarıyor

28 Nisan 2024 Pazar

Wu’an Xin Feng, Mısır’da sıcak rulo sac tesisi kurmayı planlıyor

27 Nisan 2024 Cumartesi

Tata Steel, elektrik ark ocağı inşası için yatırım kararı aldı

26 Nisan 2024 Cuma

BMZ 2024 yılının ilk çeyreğinde yaklaşık 530 bin ton çelik üretti

26 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun