10,319.96 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
34.99 EUR EUR EUR
32.25 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.53 TRY Interest Interest
83.58 USD Fossil Oil Fossil Oil
29.64 USD Silver Silver
4.91 USD Copper Copper
116.38 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,467.82 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Çelik Üreticilerinden Yerli Otomobile Destek

TÇÜD Genel Sekreter Vekili Bilgin, "Yerli otomobil konusunda çelik sektörünün katkı payı bugünkünden daha yüksek seviyelerde olmalı" dedi...

Çelik Üreticilerinden Yerli Otomobile Destek

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreter Vekili Gazi Bilgin, yerli otomobil konusunda çelik sektörünün katkısının bugünkünden daha yüksek seviyelerde olması gerektiğini belirterek, "Sektör, piyasadaki gelişmeleri sürekli değerlendirerek üretim hacmini ve ürün gamını oluşturma çabasındadır." dedi.

Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli üretimin desteklenmesi, söz konusu desteklerin haksız rekabet yaratmayacak şekilde olması gerektiğini söyledi.

Yerli otomobil projesinde çelik sektörünün rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilgin, Türkiye'nin yıllık 1,6 milyon otomotiv üretimi hacmine ulaştığını bildirdi.

Bilgin, çelik sektörünün otomobil üretiminde önemli bir tedarikçi konumunda bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Otomotiv sektörü hala önemli miktarda ithal girdi kullanıyor. Tedarikçi olarak çelik sektörü, otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu ürünlerin üretimi konusunda kendisini daha da geliştirme gayretindedir. Diğer taraftan otomotiv sektörü de dışarıdan temin ettiği girdileri iç piyasadan temin edebilme konusundaki imkanları değerlendirmelidir."

Yerli otomobil konusunda çelik sektörünün katkı payının bugünkünden daha yüksek seviyelerde olması gerektiğinin altını çizen Bilgin, "Çelik sektörü, piyasadaki gelişmeleri sürekli değerlendirerek üretim hacmini ve ürün gamını oluşturma çabasındadır" diye konuştu.

"Çelik sektörü, savunma sanayisi için önemli"
Yerli çelik ürünlerinin savunma sanayisine katkısına ilişkin de Bilgin, Türkiye'nin 1980'li yıllardan itibaren öncelikli hedefleri arasında yer alan savunma sanayisinin yerli kaynaklara dayanması fikrinin son yıllarda yeni bir ivme kazandığını dile getirdi.

Bilgin, yerlileştirme ve millileştirme kavramlarının savunma sanayisinde giderek önem kazandığını belirterek, "Milli savunma sanayisi, yerli çelik üretimine dayanmazsa sürdürülebilirliği olmaz. Dolayısıyla coğrafi anlamda çok stratejik bir konumda olan ülkemizin savunma sanayisinin sürdürülebilir üretim seviyesine erişmesinde çelik sektörünün çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Türk çeliğinin kalite olarak uluslararası piyasalarda iyi bir imajının bulunduğunu vurgulayan Bilgin, dünyanın en gelişmiş ve en dikkatli ithalat politikalarını yürüten AB ülkelerine ve ABD'ye ciddi ölçüde çelik ihracatı gerçekleştirildiğini anlattı.

Bilgin, bu kalitede çelik üreten bir ülkenin kendi yerli sanayi sektörlerini desteklemesinin ve girdi tedariki konusunda istekli davranmasının doğal olduğuna işaret ederek, "Her yeni proje, sektörün üretimini, ürün gamını artırma yönünde önemli imkanlar sunmaktadır." ifadesini kullandı.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Chinese companies eye Mexico and Vietnam for production amid new U.S. tariffs

Friday, May 17, 2024

CVK Madencilik made a purchase of 159 thousand dollars from the Netherlands-based company!

Friday, May 17, 2024

Taiwan's flat rolled product imports fall in April

Friday, May 17, 2024

Spain's steel production dropped by 2.8% in march

Friday, May 17, 2024

Russian HRC is limited on the international market

Friday, May 17, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now