10,319.96 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
35.03 EUR EUR EUR
32.22 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.53 TRY Interest Interest
83.58 USD Fossil Oil Fossil Oil
29.64 USD Silver Silver
4.91 USD Copper Copper
116.38 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,467.82 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne Daikin’den 4 Mevsim Konfor

Daikin, üstün teknolojili ürünleri ile ülkemizin önemli projelerinin iklimlendirme tercihi olmaya devam ediyor. Mucidi olduğu VRV klima sistemleri ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin de tercihi olan Daikin, Sarıçam Kampüsü’nde yer alan rektörlük binası, mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi, spor salonu ve merkezi kafeteryada 4 mevsim kesintisiz iklimlendirme konforu sunuyor.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne Daikin’den 4 Mevsim Konfor

Gayrimenkul projelerinden AVM’lere kadar pek çok yeni projenin iklimlendirme çözüm ortağı olan Daikin, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sarıçam Kampüsü’nü de 4 mevsim kesintisiz konfora kavuşturdu. Mimari yapısı güneş ve rüzgarın etkilerine göre tasarlanan kampüste, iklimlendirme konforunun yanı sıra enerji verimliliği, yatırım ve işletme maliyeti gibi beklentileri de karşılayan Daikin VRV IV klima sistemleri tercih edildi.

Sarıçam ilçe sınırları içerisinde yer alan ve 1431 dönüm arazi üzerine inşa edilen Sarıçam kampüsünün ilk etabında rektörlük binası, mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi, spor salonu ve merkezi kafeterya yer alıyor. Müteahhitliğini Yıldızlar İnşaat ve Pilon Yapı’nın yaptığı üniversite projesinin mimari tasarımı ise Arikoğlu Arkitekt tarafından yapıldı.

ADANA SICAĞINA ÖZEL MİMARİ

Rüzgardan ve güneşten en iyi şekilde faydalanması düşünülerek yapılanan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sarıçam kampüsünde binalar, farklı disiplinlerin birbirleriyle kolay iletişim kurabilmesini sağlayacak şekilde tasarlandı. Tüm yerleşimin hakim rüzgar yönüne göre planlandığı kampüste, rüzgar koridorları yaratılarak tüm açık alanların rüzgardan faydalanması sağlandı. Ayrıca, direkt batıdan gelen güneş ışığının Adana'da yapılacak bir yapı için olumsuzluk yaratacağı planlanarak, en doğru yerleşimin kuzey-güney doğrultusunda olduğu tespit edildi.

FARKLI İHTİYAÇLARA FARKLI ÇÖZÜMLER

Yeşili kucaklayan kampüste, binaların yerleşiminde gösterilen bu özen iklimlendirme konusunda da gösterildi. Bu doğrultuda rüzgar ve güneşin proje üzerine etkileri dikkate alınarak, verimlilik ve tasarruf değerleriyle öne çıkan, kullanıcı tercihlerini ön planda tutan yenilenebilir enerji kaynaklı havadan havaya ısı pompası Daikin VRV IV Heat Recovery ve VRV IV Heat Pump sistemleri tercih edildi. Enerji verimliliği, yatırım ve çalışma maliyeti konularına özen gösterilen projede, bu beklentileri en üst seviyede karşılayacak cihazlara yer verildi. Daikin’in yeni nesil kullanıcı ve enerji dostu olan VRT (Değişken Soğutucu Akışkan Sıcaklığı) teknolojisine sahip Daikin VRV IV klima sistemi ile iklimlendirme konforu yaşayacak olan kampüste, rektörlük, mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi, spor salonu ve merkezi kafeterya bölümlerinin farklı ihtiyaçları da dikkate alındı. Isıtma ve soğutma yüklerini belirleyen en önemli faktörlerden biri de dış cephenin cam kaplama olmasından dolayı, ısı transferi ve güneş radyasyonundan etkilenmesi oldu. Bu yapılarda ihtiyaç duyulan farklı ısı yüklerine ve fonksiyonlarına yönelik Heat Recovery ve Heat Pump olarak iki farklı dış ünite seçeneği değerlendirildi.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

BPISC is constructing a new iron ore processing plant

Thursday, May 16, 2024

Voestalpine will produce green steel for Mercedes-Benz and TSR

Thursday, May 16, 2024

H2 Green Steel plans to lead with four new projects

Wednesday, May 15, 2024

Binghatti expands portfolio with acquisition of Dubai steel manufacturing facility

Tuesday, May 14, 2024

Blastr Green Steel appoints new CEO

Wednesday, May 8, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now