10,319.96 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
34.99 EUR EUR EUR
32.25 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.53 TRY Interest Interest
83.58 USD Fossil Oil Fossil Oil
29.64 USD Silver Silver
4.91 USD Copper Copper
117.33 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,467.82 TRY Gold (gr) Gold (gr)

100 Liraya Sanal Ofis" Dönemi

- İnternet siteleri, 100 liradan başlayan maliyetlerle firmaların "sanal ofisleri" haline gelebiliyor - İnternet sitesi tasarımcısı Gül: -"İnternet siteleri, firmaların 7 gün 24 saat açık 'sanal ofis'i haline gelebiliyor" -"İhracatını arttırmayı hedefleyen Türkiye'nin girişimcileri, bu kanalı aktif kullanmalı"

100 Liraya Sanal Ofis" Dönemi


Firmalar 100 liradan 100 bin liraya kadar çeşitli maliyetlere internet siteleri kurup, "sanal ofislerini" oluşturabiliyor. İnternet sitesi tasarımcısı Eda Gül, "İnternet sitelerinin, firmaların 7 gün 24 saat açık 'sanal ofis'i haline gelebildiğini" belirterek, ihracatını arttırmayı hedefleyen girişimcilerin, bu kanalı aktif kullanması gerektiğini" belirtti.

İnternet siteleri aracılığıyla reklam-pazarlama sektörü çeşitli yeniliklerle karşılaşıyor. Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan internet sitesi tasarımcısı Gül, internet sitelerinin firmaların 7 gün 24 saat açık "sanal ofis"i haline gelebildiğine dikkati çekti.

İnternet sitelerinin firmaların reklamını yerelin ötesinde uluslararası düzeyde yaptığını ve hedef kitleye doğrudan ulaşılabilmesine imkan tanıdığını belirten Gül, "Ankara'da oyuncak üreten yerel bir firma Danimarka'dan da sipariş alabiliyor. Firmalar, bununla birlikte yenilikleri, duyuruları, ürün tanıtımını çok daha kısa sürede ve tasarruflu bir şekilde müşterilerine iletebiliyor. Kağıt, posta, personel gibi masrafların yanı sıra zamandan da tasarruf ediliyor" diye konuştu.

-"KOBİ'ler e-ticaret ile globalleşiyor"

Türkiye'nin ekonomik büyümesi için ihracatın önemine dikkati çeken Gül, bu kapsamda internet üzerinden satışın da giderek önem kazandığını ve yakın zamanda bu önemin daha da artacağını söyledi.

Gül, KOBİ’lerin Türkiye ekonomisinde ayrı bir yere sahip olduğunun altını çizerek, "Birçok yerel firma, açtıkları internet siteleri sayesinde uluslararası ticarete girmeye başladı. İhracatını arttırmayı hedefleyen Türkiye'nin girişimcileri, bu kanalı aktif kullanmalı. KOBİ’ler e-ticaret ile globalleşiyor" değerlendirmesinde bulundu.

- 100 liradan 100 bin liraya kadar internet sitesi

İnternet sitesi sahibi olmak için gerekli maliyetlerin 3 başlık altında toplanabileceğini anlatan Gül, şu bilgileri verdi:

"Bunlardan birincisi, internet sitesinin ismi (alan adı) için yapılan ödeme. Öncelikle siteniz için bir alan adı almanız gerekir. Örneğin "www.firmaismi.com.tr" gibi. Sonu  ".tr" ile biten alan adlarının tescili 25 lira civarında iken,  ".com" ile biten alan adları ortalama 8 dolar ile 15 dolar arasında değişiyor. Diğer ödemelerden biri ise internet sitesinin barındırılması (hosting) için yapılan ödeme. Hazırladığınız siteniz için belirli bir sunucuda (server) hafıza kiralamanız gerekir ki buna internet sitesi hosting (barındırma) denir. Bu hizmeti veren sunucunun modern, süratli ve güvenilir olmasına dikkat edilmeli. Hosting ödemeleri genelde 1 yıllık olarak yapılırken, en düşük 30 liradan başlayarak firmanın ihtiyacına göre artar.

Bir de kurulumu hazır hale gelen internet sitesinin, tasarım maliyeti için yapılan ödeme vardır. Bu da firmanın ihtiyaçlarına göre artar. Günümüzde 100 liraya da internet sitesi yapılırken, farklı ihtiyaçlara göre bu rakam çeşitli hizmetlerle birlikte 100 bin liraya kadar çıkabilmektedir."

 

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

US confirms 25% steel tariff on China

Wednesday, May 15, 2024

Jindal Shadeed Iron and Steel (JSIS) is commissioning three new facilities

Wednesday, May 8, 2024

Israel to impose four-point sanctions on Türkiye

Monday, May 6, 2024

Türkiye has completely suspended its trade with Israel

Friday, May 3, 2024

The impact of tensions between Iran and Israel on the global steel market

Tuesday, April 30, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now