9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,50 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
88,74 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,59 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.435,16 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Konutta Düşük Faizli Kredi Sektörü Umutlandırdı

İnşaat ve gayrimenkul sektöründe heyecan yaratan konut kredisi faiz oranlarındaki tarihi indirim fırsatı ile kamu bankalarından kullandırılacak kredi sektörü hareketlendirdi. Sektör temsilcileri, kampanyanın yatırımcılar için bir fırsat olduğu görüşünde birleşiyor...

Konutta Düşük Faizli Kredi Sektörü Umutlandırdı

Orta gelir grubuna yönelik kamu bankalarının sunduğu konut kredisi kampanyasında başvurular başladı. Sıfır ve ikinci el konut kredilerinde 15 yıla kadar vade imkanı sunan, aylık faiz oranı sıfır konutlarda yüzde 0,64, ikinci el konutlarda yüzde 0,74 olan kampanya daha hızlı toparlanabilmek adına gayrimenkul sektörüne umut oldu.
İstanbul, Ankara ve İzmir’de 750 bin TL, diğer şehirlerde ise 500 Bin TL kadar %10 peşinat ile 12 ay ödemesiz kampanyada sıfır konut almak için 100 bin TL kredi çeken bir yurttaş, 15 yıl sonunda toplamda 171 bin TL ödemiş olacak. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın başlattığı kampanya sektör için umut verici bir gelişme olarak görüldü.

‘Kampanyayı kaçırmayın’

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu, bu gelişmelerin ve başlatılan kampanyaların sektöre hareketlilik getireceğini belirterek Kuzu Grup olarak sektörün çatı kuruluşlarının başlattığı kampanyaları desteklediklerini söyledi. Koronavirüs salgınının konut piyasasını etkilediğini vurgulayan Kuzu, “Bu dönemde satışlar durma noktasına geldi. Pandemi döneminde sağlığımız için satış ofisleri kapandı, şantiyelerde çalışmalar neredeyse tamamen durduruldu. Yeni normale geçiş yaptığımız bu günlerde konut almak için bekleyen yatırımcı harekete geçecektir. Önümüzdeki dönemde konut fiyatlarında artış yaşanmasını öngörüyoruz. Yatırımcılar bu kampanyayı kaçırmamalı. Bir daha bu fiyatlarla uygun ev satın almak mümkün olmayabilir. Sektörün çatı kuruluşlarının başlattığı kampanyaları Kuzu Grup olarak her zaman desteklemekteyiz” dedi.

‘Bahçeli, balkonlu daireler ağırlık kazanacak’

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt ise, koronavirüs sebebiyle sektörün zorlu bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, yılın ikinci yarısından umutlu olduklarını dile getirdi. Özyurt, “ Yatırımcıların bu zorlu dönemde yatırımlarını ötelemeyi tercih etmesi, olağan bir durum haline gelmişti. Haziran itibariyle normalleşme yönünde atılan adımların kısa sürede karşılığını alacağımıza inancımız tam. Bu süreçte hükümetimizin açıkladığı son destek paketi ile biz gayrimenkul ve inşaat sektörü temsilcileriyle yatırımcıları çok önemli bir fırsat sunulmuş oldu.  Paket, sektörümüzde orta gelirli bir kitleyi hedef alan projelerin geliştirilmesi yönünde önemli bir açılım başlatacak. Bu sürecin yansımaları, yılın 3’üncü çeyreğinde hissedilecek.  Öte yandan destek paketini, gayrimenkul ve inşaat sektöründe de satışın yanı sıra yeni yatırımların habercisi olarak görmeliyiz. Koronovirüs sürecinin ardından yeni konut yatırımlarında; geniş, balkonlu, bahçeli, yoğun yeşil alanlı yapıların ağırlığını hissedeceğiz. Daha çok üst gelir grubunu hedef alan bu tür yatırımlar, yeni dönemde orta gelir grubuna da hitap eden bir nitelik kazanacak” ifadelerini kullandı.

‘Umut verici’

Erginci İnşaat sahibi Murat Erginci de, sektörün geleceğinden umutlu… “Konut kredileri ile ilgili piyasada bir hareket oluşacak” diyen Erginci konuşmasına şöyle devam etti: ‘Koronovirüs salgınının ardından piyasanın hareketlenmesini bekliyoruz. Herkeste yüksek bir beklenti var. Krediler sektör adına çok umut verici oldu. Bunun yansımalarını ilerleyen süreçte göreceğiz. Önümüzdeki günlerde yeni projelere de başlayacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun