9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Hindistan'da Artan Çelik Talebi Karbon Emisyonlarını Artırıyor

Enerji ve Kaynaklar Enstitüsü (TERI) Perşembe günü yaptığı açıklamada, Hindistan'ın çelik talebinin önümüzdeki 30 yıl içinde dört katından fazla artacağı ve karbondioksit emisyonlarının yaklaşık 600 milyon ton artmasına neden olduğu bildirildi.

Hindistan'da Artan Çelik Talebi Karbon Emisyonlarını Artırıyor

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi 2020'nin 20. baskısının ikinci gününde yayınlanan raporda, çelik talebinin artmaya devam etmesi halinde Hindistan'ın çelik sektöründen gelen CO2 emisyonlarının 2050 yılına kadar 837 milyon tona (MT) kadar artabileceği ve "iklim değişikliğine katkısıyla çevre üzerinde ciddi etkilerinin olabileceği" belirtildi.

Hindistan'ın çelik talebinin 111 milyon tondan 489 milyon tona dört katından fazla çıkması bekleniyor. Sektörden gelen karbon dioksit emisyonlarının 242 MT'den 837 MT'ye çıkması bekleniyor.

Düşük Karbonlu Çelik raporu, Yeni Delhi'deki TERI merkezli bir araştırma platformu olan Enerji Geçiş Komisyonu (ETC) Hindistan tarafından hazırlanmıştır.

TERI, çevresel etkilerini azaltırken sektörün rekabet gücünü koruyacak kapsamlı bir önlem paketi önermiştir.

Rapor, yerel hurda kullanımının en üst düzeye çıkarılmasını ve enerji verimliliği önlemlerinin uygulanmasını ve aynı zamanda ekonomi genelinde daha fazla kaynak verimliliğinin kolaylaştırılmasını önermektedir.

Raporda şu ifadeler yer aldı: “Bu, Performans, Başarı ve Ticaret programı ve Hindistan'ın yaklaşan Kaynak Verimliliği Stratejisi kapsamındaki ilerlemeye dayanarak başlayabilir. Ayrıca, çelik sektörünün ve Hindistan ekonomisinin daha rekabetçi olmasına yardımcı olarak maliyet etkin bir şekilde elde edilebilir. Daha fazla enerji ve kaynak verimliliğini birleştirmek, emisyonlarda yüzde 45'e kadar bir azalmaya yol açabilir. "

Rapor ayrıca, ortaya çıkan düşük karbon teknolojilerini test etmek için pilot ve tanıtım tesislerinin kurulmasını önermektedir.

TERI, 2040'lı yıllara kadar, şu anda gösteri aşamasında olan daha radikal dekarbonizasyon teknolojilerinin Hindistan'da ticari olarak bulunmasını bekliyor.

Özellikle ilgi çeken, Hindistan'ın ithalat bağımlılığını azaltmasına ve emisyonları azaltmasına izin veren bir indirgeyici ajan olarak kömür veya doğal gazın hidrojen ile ikame edilmesidir.

Raporda ayrıca, geliştirme standartları, kamu ihale programları veya gönüllü alıcı kulüpleri aracılığıyla düşük karbonlu çelik talebinin teşvik edilmesi önerilmektedir.

Ayrıca, daha derin dekarbonizasyon teknolojileri planlamaya başlamak için sektöre net bir sinyal göndermek için 2030'dan itibaren çelik sektöründeki emisyonlar için bir ceza verilmesini öneriyor.

Bunlar gibi önlemler, sektörü 2050'den kısa bir süre sonra emisyonları sıfıra yakın seviyelere indirecek bir yola sokarak Hindistan'ı çelik üretimini karbondan arındırırken ilk sanayileşen ülke haline getirebilir.

Kaynak: https://www.business-standard.com/article/pti-stories/growing-steel-demand-in-india-to-increase-carbon-emissions-by-600-million-tonnes-warns-teri-120013001707_1.html   

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Pakistan Steel Mills’in canlandırılması için komite kuruldu

27 Nisan 2024 Cumartesi

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma

Koreli çelik devlerinin performansı ilk çeyrekte düşüş gösterdi

27 Nisan 2024 Cumartesi

İsrail arz sıkıntısı nedeniyle hurda ihracatını sınırlayacak

24 Nisan 2024 Çarşamba

Çin'in çelik fazlası sorunu küresel boykotlarla karşı karşıya

27 Nisan 2024 Cumartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun