9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Hava Kirliliği Dış Mekan Çalışanlarını Erken Öldürüyor

İngiltere Güvenlik Konseyi, inşaat işçileri ve açık havada çalışanlar için iş sağlığı tehlikesi olarak resmen tanınması için hava kirliliği kampanyası başlattı...

Hava Kirliliği Dış Mekan Çalışanlarını Erken Öldürüyor

İngiltere Güvenlik Konseyi, inşaat işçileri ve açık havada çalışanlar için iş sağlığı tehlikesi olarak resmen tanınması için hava kirliliği kampanyası başlattı. Önlem olarak, gaz ve egzoz emisyonlarına bir maruz kalma sınırının kabul edilmesi yer alıyor.

Hava kirliliği, İngiltere'de yılda 36.000 ölümle bağlantılıdır. Halk sağlığı için en büyük çevresel risk olarak kabul edilir. King’s College London’da yapılan araştırmalar, yalnızca Londra’daki kötü hava kalitesi nedeniyle 9.400’den fazla insanın erken öldüğünü gösteriyor. Ortamdaki hava kirliliği kanser, akciğer ve kalp hastalıkları, tip 2 diyabet, kısırlık ve erken bunama ile bağlantılıdır.
Britanya Güvenlik Konseyi, “hava kirliliğinin dış mekan çalışanlarının sağlığı üzerindeki etkisi” adlı bir rapor yayınladı.

Raporda, kurum, dış mekan çalışanlarının sağlığını kötü yönde etkilememek adına hava kirliliğinin tehlikelerini sınırlandırmak için kampanyaya öncülük eden talepleri sunuyor.
Londra'da çalışan ve yaşayan insanların yaşadığı hava kirliliği seviyelerini izlemeye ve ölçmeye yönelik birkaç pilot program başlamaktadır. Bulguları, insanların başkentte hava kirliliğine maruz kalmalarını azaltmak için öneriler geliştirmede etkili olacaktır. Ancak, Sağlık ve Güvenlik Yöneticisi (SEÇ) gibi hükümet ve düzenleyici kurumlar, hava kirliliği konusundaki düzenleme ve rehberlikle ilgilenmediğini göstermeye devam ediyor dendi.

Mart 2019'da konsey, dış mekan çalışanlarının hava kirliliğinden korunmasına odaklanan “Nefes Alma Süresi” kampanyasını başlattı. Kampanyanın temel taşı Canairy, dış mekan çalışanlarına ve işverenlerine kirlilik hakkında içgörüler ve çalışanların maruz kalmasını nasıl azaltabileceklerini gösteren mobil bir uygulama geliştirildi. King’s College London ile işbirliği içinde oluşturuldu. Canairy, bir bireyin kirliliğe maruz kalma oranını saatlik olarak hesaplamak için King’in Londra Hava Kalitesi Ağı (LAQN) kirlilik haritasını ve kullanıcının GPS’ini kullanıyor.

Yeni rapor olan 'Hava kirliliğinin dış mekan çalışanlarının sağlığı üzerindeki etkisi' kampanyadaki bir sonraki adım olacak. İngiltere'de hava kirliliğinin nedenleri ve sonuçları hakkında mevcut kanıtları toplayacak. Ayrıca, farklı yerlerdeki hava kirliliğini ölçmek için oluşturulan uluslararası inisiyatif örneklerini ve risk azaltma önerilerini de gözden geçirecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Brezilya ithalat vergilerini artırıyor!

26 Nisan 2024 Cuma

Elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı arttı

26 Nisan 2024 Cuma

ABD'de çelik üretimi, küresel düşüşler arasında istikrarını korudu

26 Nisan 2024 Cuma

Tata Steel, elektrik ark ocağı inşası için yatırım kararı aldı

26 Nisan 2024 Cuma

Jindal Shadid, yeni projesinin detaylarını açıkladı

25 Nisan 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun