10.158,63 TRY BIST 100 BIST 100
4,50 CNY CNY CNY
34,96 EUR EUR EUR
32,29 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,90 TRY Faiz Faiz
82,97 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,55 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,48 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
5,01 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,25 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.447,52 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Yapı Kredi Mortgage Ege Bölgesi’nde Gayrimenkul Sektörünü Bir Araya Getirdi

Yapı Kredi Mortgage Manisa ve Aydın’da düzenlediği Emlak Ofisleri Buluşması’nda gayrimenkul dünyasının öncü ofisleri ile bir araya geldi.

Yapı Kredi Mortgage Ege Bölgesi’nde Gayrimenkul Sektörünü Bir Araya Getirdi

150’ye yakın emlak ofisi sahibi ve çalışanın Manisa  ve Aydın’da katıldığı buluşmaya Yapı Kredi Konut ve İşyeri Finansmanı Direktörü Özdemir Çetin, Yapı Kredi Perakende Bankacılık Ege Bölge Müdürü Murat Yılmaz ve Era Gayrimenkul Satış ve Geliştirme Direktörü Kadir Tümen konuşmacı olarak katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yapı Kredi Perakende Bankacılık Ege Bölge Müdürü Murat Yılmaz, “Yapı Kredi olarak Ege Bölgesin’de yatırımlara devam edeceğiz. 2014 yılında banka olarak emlak ofisleri ile daha yakın çalışmayı arzu ediyoruz. Bankamızın köklü geçmişinden  gelen deneyimi ile her zaman emlak ofislerinin yanındayız. Müşteri odaklı bankacılık anlayışımız ile hız ve hizmet kalitemiz sayesinde Ege Bölgesinde fark yaratmayı hedefliyoruz. Geniş şube ağımız ile hizmet vermeye devam edeceğiz.”dedi.
Türkiye’de konut finansmanı gündemine değinen Yapı Kredi Konut ve İşyeri Finansmanı Direktörü Özdemir Çetin, “İlk çeyrek konut satışları 2013 yılı ile karşılaştırıldığında tüm siyasi ve ekonomik gelişmelere rağmen, 2014 yılına iyi bir başlangıç yaptı. Bu yıl da diğer yıllarda olduğu gibi emlak ofislerinin müşterilerin nezdinde farklılaşmasında Yapı Kredi Mortgage olarak kredi ürün ve hizmetlerimiz ile her zaman yanlarında olacağımızı hatırlatmak isterim.” dedi. Çetin sözlerine şöyle devam etti, “Geçen sene %27 oranında büyüyen konut kredisi pazarı için bu sene beklentimiz büyümenin %13 olacağı yönünde. Banka olarak biz büyüme hedefimizi %20 artış olarak planladık ve bu hedef doğrultusunda Aydın ile Manisa’da 1.300  müşterimizi daha ev sahibi yapmayı planlıyoruz. Klasik mortgage ürünlerimizin dışında, farklı ödeme alternatifleri içeren, ilk defa ev alacaklardan, yatırım amacıyla ev alacaklara, evini değiştirecek olanlardan, sevdikleriyle ortak alacakları eve kadar farklı  ihtiyaçlara hitap eden ürünler sunuyoruz.”
Manisa ve Aydın’da gayrimenkul sektörüne yönelik değerlendirmelerini paylaşan Era Gayrimenkul Satış ve Geliştirme Direktörü Kadir Tümen ise “2014 yılında sermaye yatırımları için Avrupa’nın en uygun ikinci kenti olarak seçilen Manisa’da gelecek dönemde talebin Organize Sanayi Bölgesi çevresinde ve daha büyük ölçekli parsellerde yoğunlaşması bekleniyor. Aynı zamanda kentsel yenilenme ile birlikte orta ve üst segmentte konut değişiminden kaynaklı konut talebinin olacağını ve daha düzenli bir konut piyasası oluşacağını öngörüyoruz”şeklinde konuştu. Aydın’ın 1.112 konut satışı ile Türkiye’de yabancılara mülk satışında 3. sırada olduğunu dile getiren Tümen, “Aydın’ın en önemli ilçeleri olan Didim ve Kuşadası’nda yoğun bir konut inşaatı bulunuyor  ve önümüzdeki dönemde yoğun arz olan yerlerde talebin doygunlaşması ile arzda durgunlaşma  yaşanabilir.  Ancak konut değiştirme kaynaklı konut talebinin yaşanacağını ve bu gruba yönelik konut ihtiyacının oluşacağını öngörüyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

H2 Green Steel, dört yeni proje ile büyümeyi hedefliyor

15 Mayıs 2024 Çarşamba

Binghatti, Dubai'de çelik üretim tesisini satın alarak portföyünü genişletiyor

14 Mayıs 2024 Salı

CVK Maden milyon dolarlık anlaşmaya imza attı!

14 Mayıs 2024 Salı

Blastr Green Steel yeni CEO atadı

8 Mayıs 2024 Çarşamba

ThyssenKrupp ve Autoliv, düşük karbonlu çelik tedariği için anlaştı

13 Mayıs 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun