9.716,77 TRY BIST 100 BIST 100
34,89 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,89 TRY Faiz Faiz
89,53 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,51 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,57 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,84 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,68 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Volvo Cars, SteelZero Girişimine Kaydoldu

İklim eyleminde lider konumunun altını çizen Volvo Cars, fosilsiz çeliğe olan talebi artırmayı ve küresel çelik endüstrisinde karbon nötrlüğüne geçişi hızlandırmayı amaçlayan SteelZero girişimine kaydolan ilk otomobil üreticisi oldu.

Volvo Cars, SteelZero Girişimine Kaydoldu

SteelZero'ya kaydolarak Volvo Cars, 2030 yılına kadar katı CO2 bazlı çelik tedarik gerekliliklerini taahhüt ediyor. 2050 yılına kadar, tedarik ettiği tüm çelik, şirketin 2040 yılına kadar iklim nötr olma hedefine uygun olarak net sıfır çelik olmalıdır.

Çelik üretimi, 2021'de yeni bir Volvo otomobili için üretimle ilgili tüm emisyonların ortalama %33'ünü oluşturan otomotiv endüstrisi için önemli bir CO2 emisyonu kaynağıdır. Küresel olarak, çelik üretimi tüm sera gazı emisyonlarının yaklaşık % 7'sinden sorumludur. 

Volvo Cars'ın satın alma başkanı Kerstin Enochsson, "Çelik üretimine sürdürülebilir bir yaklaşım sadece çevre için iyi bir haber değil, aynı zamanda gelecekteki iklim risklerine ve düzenlemelerine maruz kalmamızı sınırladığı için de iyi bir iş." dedi. SteelZero girişimine katılmaktan ve çelik endüstrisini dönüştürme hedeflerini desteklemekten memnuniyet duyuyoruz. Sorumlu bir şekilde tedarik edilen düşük ve sıfır karbonlu çelik talebimizi işaret ederek, sektörümüze artan bir arz sağlamaya yardımcı olmayı amaçlıyoruz.”

Climate Group endüstri başkanı Jen Carson şunları söyledi: “Volvo Cars'ın SteelZero'ya katılması, düşük emisyonlu ve net sıfır çelik için küresel talep sinyalinde önemli bir adım değişikliğine ve otomotiv endüstrisi için çok önemli bir an. Bu sektör, çeliğin net sıfır geçişini yönlendirmede merkezi bir rol oynamaktadır. Sektörün kendi net sıfır hedeflerine ulaşmasını ve iklim gündemine gerçekten uyumlu bir ürün sunmasını sağlayabilecek, uluslararası alanda karbondan arındırılmış bir çelik pazarının oluşturulmasını destekliyor.” 

SteelZero, İklim Grubu tarafından, Volvo Cars'ın da katıldığı çelik endüstrisi çapında bir standart ve sertifikasyon kuruluşu olan ResponsibleSteel ile ortaklaşa başlatıldı. Volvo Cars, ResponsibleSteel aracılığıyla çelik tedarik zinciri ve ilgili sürdürülebilirlik referansları hakkında güvenilir, üçüncü taraflarca doğrulanmış ve denetlenmiş bilgilere erişim sağlayarak, bunların sorumlu bir şekilde tedarik edilmesini sağlamaya yardımcı oluyor.

ResponsibleSteel, CO2 azaltımlarının yanı sıra, çelik tedarik zincirindeki işgücü ve insan hakları, yerel topluluklarla etkileşim, su kullanımı ve biyolojik çeşitlilik etkisi gibi diğer önemli konulara da odaklanmaktadır.

SteelZero imzası, Volvo Cars'ın otomobil üretiminin en yoğun CO2 emisyonu kaynaklarından birine yönelik en son girişimidir. Daha geçen yıl, SSAB'nin HYBRIT girişimi aracılığıyla otomotiv endüstrisinde kullanılmak üzere fosilsiz, yüksek kaliteli çeliğin geliştirilmesini ortaklaşa keşfetmek için İsveçli çelik üreticisi SSAB ile bir işbirliği yaptığını duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Hindistan’ın inşaat demiri ve hurda fiyatları düşüşe geçti

26 Nisan 2024 Cuma

Çin demir cevheri fiyatları yükselişini sürdürüyor

26 Nisan 2024 Cuma

Erbosan Boru’dan 2024 yılına dair temettü açıklaması

26 Nisan 2024 Cuma

Tayvanlı China Steel Corp. yılın ilk çeyreğinde güçlü bir performans bildirdi

26 Nisan 2024 Cuma

Rusya'nın HRC pazarı hafif bir hareketlilik gösteriyor

26 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun