thyssenkrupp’tan yapılan açıklamada, bu doğrultuda thyssenkrupp Marine Systems’in azınlık hissesi ayrıştırılırken, thyssenkrupp Steel Europe ile EPG arasında yüzde 50-50 ortak girişim kurulmasının planlandığı bildirildi. Materials Services ve Automotive Technology birimlerinin de önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarına açılması ve uygun koşullar oluştuğunda bağımsız hale gelmesi hedefleniyor.
Ayrıca, yeşil teknolojilere yönelik artan küresel ilgiye paralel olarak yeni kurulan Decarbon Technologies biriminin de ileride ayrı bir yapıya kavuşması bekleniyor. thyssenkrupp AG, çelik ortaklığı haricinde tüm iş kollarında kontrol hisselerini elinde tutmayı sürdürecek.
thyssenkrupp CEO’su Miguel López, sürece ilişkin açıklamasında, “Mevcut iş kollarımızın kendi yapılarına kavuşması; yatırım esnekliğini artıracak, dış kaynaklara erişim sağlayacak ve yatırımcılar için daha şeffaf bir yapı ortaya koyacak. Bu sayede her birimin potansiyelini daha iyi değerlendirebileceğiz.” dedi.
thyssenkrupp’un hidrojen teknolojileri alanındaki iştiraki thyssenkrupp nucera’nın başarılı performansına dikkat çeken López, bu örnekten yola çıkarak benzer yapıları diğer iş kollarında da kurmayı planladıklarını ifade etti.
İnsan Kaynakları Direktörü Wilfried von Rath ise, 96 bin çalışana sahip küresel yapının bu dönüşümle birlikte çalışanlara daha güçlü bir gelecek sunduğunu belirtti. von Rath, “Güçlü ve rekabetçi iş kolları, istihdamın sürdürülebilirliği için temel koşuldur. Çalışanlarımızın thyssenkrupp markasına olan bağlılığı, bu yeni dönemin temel dayanaklarından biri olacak.” diye konuştu.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı