10.268,58 TRY BIST 100 BIST 100
34,80 EUR EUR EUR
32,28 USD USD USD
4,48 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,00 TRY Faiz Faiz
84,45 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,46 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,65 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
115,13 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
384,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,27 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Su Yalıtımsız Binalara Ruhsat Verilmeyecek!

Yeni binalarda su yalıtımı zorunluluğu getiren yönetmeliğin binaların kaderini değiştireceğini vurgulayan Pelesen, "Kentsel dönüşüm sürecinde inşa edilen binalarda su yalıtımına öncelik verilmeye başlandığını görmek sevindirici bir gelişme" dedi...

Su Yalıtımsız Binalara Ruhsat Verilmeyecek!

Deprem tehlikesi altında bulunan Türkiye'de, yapı ömrü ve dayanıklılığı açısından su yalıtımının büyük önem taşıdığına dikkat çeken İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, geçen yıl yürürlüğe giren Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliğinin büyük fayda sağladığını ifade etti.

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; Yönetmeliğin uygulanmasına ilişkin denetim mekanizmalarının etkili bir şekilde devreye girmesinin sektöre olumlu yansıyacağını belirten Pelesen, bunun sağlıklı bir yapılaşma için de büyük önem taşıdığını söyledi. Yönetmeliğin sağlıklı uygulanmasının binaların kaderini değiştireceğini dile getiren Pelesen, "Elbette eksiklikler, düzeltmeler olacak; ancak önemli olan sektörün bir nirengi noktası kazanmasıdır. İZODER olarak bu yönetmeliğin uygulanması için kamuoyu oluşturmak ve denetim mekanizmalarını harekete geçirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yönetmelik, toplumun dayanıklı, güvenli, sağlıklı ve konforlu binalarda yaşama hakkına hizmet edecek hayati öneme sahiptir" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm sürecine değinen Pelesen, bu süreçte inşa edilen binalarda su yalıtımı uygulamalarına öncelik verilmeye başlandığını görmenin, hem yalıtım sektörü hem toplum adına sevindirici bir gelişme olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Yeni yapılan binalarda yönetmeliğin esaslarına uyulmaması hâlinde, tespit edilen eksiklikler giderilinceye kadar binaya Yapı Kullanma izin Belgesi verilmeyecek. Bugün Türkiye çapında sürdürülen kentsel dönüşüm süreci, su yalıtımı uygulamaları için büyük bir fırsat ve inşa edilen tüm yeni binalardaki su yalıtımının standartlara uygun yapılması çok önemli. Doğru yapılmış su yalıtımı uygulamaları olmadan kentsel dönüşüm hamlesi eksik kalacaktır."

30 YILDA ÖMRÜNÜ TAMAMLAYAN YAPILAR

Su yalıtımının inşaat aşamasındaki maliyetinin, bina maliyetinin yüzde 3-5'i arasında değiştiğini aktaran Pelesen, binaların sağlamlığının hayati önemde olduğunu ve yalıtımın sağladığı yararın, maliyetten çok daha önemli olduğunu vurguladı. Pelesen, "Bina dayanımı için gerekli olan su yalıtımı şimdiye kadar çoğunlukla ihmal edildiği için ülkemizde 30 yıllık binalar ömrünü tamamlamış olarak görülüyor. Oysa asgaride 80-100 yıl gibi bir süre için inşa edilmesi gereken binalarımız, bu süre içinde korozyon etkisine karşı korunmuş olmalı. Bunun için de mevzuatların öngördüğü gibi su yalıtımı yapılmalı" dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

ArcelorMittal, ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

10 Mayıs 2024 Cuma

Mısırlı şirket, bütçe hedeflerini revize ederek yatırım planını onayladı

10 Mayıs 2024 Cuma

Arrow Minerals, yüksek dereceli demir mineralizasyonu tespit etti 

9 Mayıs 2024 Perşembe

Emirates Steel Arkan, ilk çeyrek performansında konumunu korudu

9 Mayıs 2024 Perşembe

ArcelorMittal, Gijon’da karbonsuzlaştırma çalışmalarına başlıyor

9 Mayıs 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun