10.319,96 TRY BIST 100 BIST 100
34,99 EUR EUR EUR
32,25 USD USD USD
4,49 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,53 TRY Faiz Faiz
83,58 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
29,64 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,91 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,33 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.467,82 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Sosyal ve Çevresel Sorunlar İçin Çözüm “Nesnelerin Interneti”

Schneider Electric, Dubai’de gerçekleştirdiği 4. “Power to the Cloud” (Bulut’u Güçlendirmek) etkinliğinde tüm dünyadan 2000 sektör profesyonelini 200 VIP müşterisiyle buluşturarak sürdürülebilirlik konusunda bilgi ve gelişmeleri aktardı. Açılış konuşmalarını DEWA (Dubai Elektrik ve Su Dairesi) İdari Direktörü ve CEO'su Saeed Al Tayer ve Dubai Smart Government CEO'su Wesam Lootah yaptığı etkinlikte ziyaretçiler, çeşitli sektörler için akıllı çözümler içeren 5 bin m2’lik deneysel bölgede simülasyonları görme şansını yakaladı.

Sosyal ve Çevresel Sorunlar İçin Çözüm “Nesnelerin Interneti”

İşletim teknolojisini (OT) bilgi teknolojisiyle (IT) birleştiren IoT (Nesnelerin İnterneti) destekli akıllı şehirler, analizler, gerçek zamanlı veri yönetimi ve akıllı özelliklerle enerji optimizasyonu sağlanması ve vatandaşlara sunulan hizmetlerin geliştirilmesi konsepti etrafında oluşturulan Schneider Electric’in 4. ‘Power to the Cloud’ etkinliği, akıllı şehirlere odaklanan ve türünün en büyük bölgesel etkinliği olarak Dubai Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Schneider Electric Enerji İş Kolu Başkan Yardımcısı Frédéric Abbal ev sahibi olduğu[WU1] “Power to the Cloud” etkinliği ile ilgili olarak “Hayatı kolaylaştırmak için dijital bağlantı ve teknolojiler ve işi kolaylaştırmak için otomasyon yoluyla insanlara zenginleşen yaşam alanları sunmak önemli. Birlikte şehirleri oluşturan bu topluluklar, büyük bir ölçekte büyüyen nüfus ve değişen beklentileri bağdaştırabilecek bir altyapıyla bir araya getirilmeli. Artık dördüncü yılında olan Power to the Cloud, 2012'deki başlangıcından bu yana oldukça gelişti ve akıllı bir şehre dönüşmekte olan Dubai'nin ilerleyişini sergiliyor. Bu eğitim platformu sayesinde yaşam alanlarımızı ve çevremizi olumlu bir şekilde etkileyecek teknolojilere ışık tutacağımızı umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Tüm dünyadan katılan 2000'den fazla sektör ziyaretçisini, Orta Doğu, Avrupa ve Afrika bölgesinden yaklaşık 200 VIP müşteri ile buluşturan “Power to the Cloud – Bulut’u Güçlendirmek” etkinliğinin açılış konuşmasını ise Dubai Elektrik ve Su Dairesi (DEWA) İdari Direktörü ve CEO'su Saeed Al Tayer gerçekleştirdi. Bu yıl etkinliğin hızlı bir altyapı dönüşümü ve ekonomik değişikliklerin yaşandığı bir zamana geldiğini belirten Al Tayer, daha akıllı ve internet bağlantılı olmaya çalışırken çevre dostu teknolojilerden de faydalanmayı öğrenmek gerektiğini söyledi. Bilgi Teknolojisi ve İşletim Teknolojisinin yakınlaşmasının, süreç verimliliğini artırmayı ve kıt olan kaynakları optimize etmeyi olanaklı hale getirdiğini belirten Al Tayer, bunun Birleşik Arap Emirlikleri Hükümeti tarafından başlatılan ve sürdürülebilir gelişim ve çevre korumanın önemini vurgulayan 2021 Vizyonu ile de örtüştüğünü aktardı.

Etkinliğe ayrıca Sharjah Elektrik ve Su Dairesi (SEWA) Başkanı Dr. Rashid Al Leem ve BAE Enerji Bakanlığı Müsteşarı Ekselans Matar Al Neyadi de katılırken, iki günlük etkinlik boyunca kıdemli Schneider Electric uzmanları, enerji verimliliği oturumlarında liderlik ederek en yeni teknoloji trendlerini anlattılar. Ayrıca,önemli sektör uzmanları ve Etisalat, DEWA, Al Futtaim, Movenpick Group, Starwood Hotels and Resorts, Abu Dhabi Airports gibi Schneider Electric müşterileri panel tartışmalarında konuşmacı olarak katılırken, Schneider Electric’in kendi sektörlerine kattığını değeri vurguladılar.
Etkinlik kapsamında ayrıca Schneider Electric, özel 5000 metrekarelik deneysel bölgede ilgi uyandıran simülasyonlarla en yeni IoT destekli akıllı çözümlerini tanıttı. Sergilenen çözümler arasında evler, oteller, hastaneler, eğitim kurumları ve kamu hizmetleri için çeşitli akıllı şehir unsurları bulunurken, bu yılın ilgi çekici bir etkinliği olarak kıdemli kurumsal uzmanlar, Schneider Electric’in yeni ‘Life is ON’ marka stratejisinin önemini ve enerji yönetimi yaklaşımını, bağlanabilirlik, sürdürülebilirlik, verimlilik ve güvenilirlik ve güvenlik olarak adlandırılan dört ana başlık üzerinden anlattılar.
Schneider Electric Türkiye Ülke Başkanı Bora Tuncer ile birlikte Türkiye’den de ziyaretçi ve medya mensupları katıldıkları “Power to the Cloud” etkinliği ile Nesnelerin İnterneti çözümlerini yakından tanıma fırsatı yakaladılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Thyssenkrupp 2024 yılının 2. çeyreğinde zararını azalttı

17 Mayıs 2024 Cuma

Talaat Moustafa Group Riyad'da 'Benan City' projesini tanıttı

17 Mayıs 2024 Cuma

Almanya demir cevheri fiyatları gerilemeye devam ediyor

17 Mayıs 2024 Cuma

BPISC, yeni bir demir cevheri işleme tesisi kuruyor

16 Mayıs 2024 Perşembe

Voestalpine, Mercedes-Benz ve TSR için yeşil çelik üretecek

16 Mayıs 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun