10.158,63 TRY BIST 100 BIST 100
34,96 EUR EUR EUR
32,29 USD USD USD
4,49 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,90 TRY Faiz Faiz
83,06 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
29,52 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,92 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,25 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.472,54 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Sanayiciye 5 Milyon TL Destek

KOSGEB, 5 milyon liraya varan Teknoyatırım Destek Programı’nın tanıtımı için Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde (BAYOSB) sanayicilerle buluştu...

Sanayiciye 5 Milyon TL Destek

KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Müdürü Levent Aslan’ın yaptığı sunumda, destek programı hakkında sanayiciler bilgilendirilirken, programa başvurudan, proje hazırlanmasına kadar tüm süreçlerine dair katılımcılardan gelen sorulara yanıt verildi.

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan ve BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, Yönetim Kurulu Üyeleri ve bir çok bölge üyesi firma temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan KOSGEB Kuzey Bölge Müdürü Levent Aslan, Teknoyatırım Destek Programı’nın Ar-Ge yatırımı yapmak isteyen ve ürün geliştirme planı olan ancak yeterli bütçesi olmayan firmalara bu destek programı ile büyük avantaj sağladıklarını ifade etti.
İmalat sektöründe, teknolojik ürün üreten KOBİ’lere 5 milyon TL’ye kadar, 100’e varan oranlarda destek sağlayacaklarını ifade eden Aslan, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde yürütülen Teknolojik Ürün ve Yatırım Destek Programı’nın KOBİ ayağı KOSGEB tarafından yürütülüyor. Teknoyatırım Destek Programı ile öncelikli teknoloji alanlarında yer alan Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürün/ürünleri ticarileştirmek, ülke ekonomisine katma değer oluşturmak, uluslararası pazarlarda yer alarak teknolojik ürün ihracatını artırmak için işletmelerin yapacakları teknolojik ürün yatırımlarının desteklenmesi amaçlanıyor” diye konuştu.

5 milyon tl’ye kadar yüzde 100 destek

İlk kez bu programla hayata geçirilecek yeniliklerden biri öncelikli teknolojik ürünleri üretmek isteyen imalat sektörünün yüzde 100’e varan oranlarda desteklendiğini söyleyen Aslan, “Teknoyatırım Destek Programı ile işletmelere 5 milyon TL’ye kadar hibe ve geri  ödemeli destek sağlanacak. Mikro işletmelere yüzde 70 geri ödemesiz, yüzde 30 geri ödemeli, küçük ve orta büyüklükte işletmelere ise yüzde 60 oranında geri ödemesiz, yüzde 40 geri ödemeli destek verilerek destek oranları yüzde yüze tamamlanıyor. Yatırım projesine konu ürün yüksek teknolojik alanda ise destek oranları yüzde 5 oranında artırılacak. Buna ek olarak yatırım projesi kapsamında satın alınacak makine ve teçhizat öncelikli olarak desteklenerek hibe destek oranları yüzde 15 oranında artırılacak.” diye konuştu.  

Ön ödeme mevcut

Bir diğer yenilik ise, KOBİ’lerin finansman sorununu çözmek amacıyla KOSGEB Kanunu’na eklenen erken ödeme uygulaması bu program ile hayata geçirilecek olup, işletmelerin desteklemeye esas tutarın %25’ine kadar erken ödeme alabileceklerini vurgulayan Aslan, “Yüksek teknoloji kullanan firmaların bulunduğu ve bir anlamda teknolojik bir OSB olma yolunda hızla ilerleyen BAYOSB’nin üyesi firmaların Teknoyatırım Destek Programı’nı değerlendireceklerini umuyorum. Bu anlamda BAYOSB, bu tanıtımı yapmak en doğru adres diye düşündük ve BAYOSB tarafından gelen davete icabet ettik” dedi.

Teknoloji üssü BAYOSB

BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren ise yüksek teknoloji üssü olma yolunda hızla ilerleyen BAYOSB için KOSGEB’in Teknoyatırım Destek Programı’nın çok önemli olduğunu söyleyerek, “Yüksek teknoloji ile üretim yapan ve Ar-Ge yatırımları ön planda olan firmalara sahip bir OSB olarak üyelerimizi Teknoyatırım Destek Programı hakkında bilgilenmelerini ve bu programa başvurmalarını kolaylaştırmak için KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Müdürü Levent Aslan’ı OSB’mize davet ettik. Kendisi de bizi kırmayarak üyelerimizle buluştu. Son derece faydalı bir sunum olduğunu ve bir çok üyemizin bu destek programına başvuracağına inanıyorum” diye konuştu.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Enerji sektöründe kriz: Pek çok şirket konkordato ilan etti

16 Mayıs 2024 Perşembe

ABD, Çin'e %25 çelik tarifesini doğruladı

14 Mayıs 2024 Salı

Jindal Shadeed Iron and Steel (JSIS) üç yeni tesisi faaliyete geçiriyor

8 Mayıs 2024 Çarşamba

İsrail’den Türkiye’ye dört maddelik yaptırım kararı

6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kırgız-Özbek otomobil fabrikasının açılması planlanıyor

3 Mayıs 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun