10,319.96 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
35.03 EUR EUR EUR
32.22 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.53 TRY Interest Interest
83.58 USD Fossil Oil Fossil Oil
29.64 USD Silver Silver
4.91 USD Copper Copper
116.38 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,467.82 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Sanayiciden İşsizlik Çıkışı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, işsizliğin azaltılması ve eğitimde kalitenin arttırılması gerektiğini söyledi. Yorgancılar, "İş bulamayan gezen herkes potansiyel tetikçi olarak sokaklarda olacak" derken okullarda verilecek cihad dersine yönelik de, "Akılcı bir eğitim en büyük cihaddır. Küçük yaştaki çocukları cihad ile yetiştirip karşımıza birer terörist olarak çıkarmamalıyız. Onun için Sanayi 4.0'a uygun eğitim verilmeliyiz" dedi...

Sanayiciden İşsizlik Çıkışı

EBSO Temmuz ayı Meclis toplantısında üyelere seslenen Başkan Ender Yorgancılar, yeni kabinenin kıdem tazminatı konusunu çözmesi gerektiğini bunun yanında eğitim ve işsizliğe de daha fazla önem vermesi gerektiğini belirtti. Yorgancılar, "Hükümet önceki açıklamalarında 'işsizlik fonu olunca kıdem tazminatı ortadan kalkacak' demişti. Ama henüz bu gerçekleşmedi. Diğer bir konu ise işsizliğin azaltılması yönünde. İstihdam seferberliğinde kentimizin 100 bin olan hedefi 96 bin olarak gerçekleştirildi ama bu yeterli değil.Çünkü işsiz gezen herkes potansiyel tetikçi olarak sokaklarda olacak" diye konuştu.

"ALINAN KARARLAR ÜZÜCÜ"
İşsizliğin giderilmesinde en önemli adımın eğitim olacağını açıklayan Başkan Ender Yorgancılar, "Bizim neredeyse her toplantıda dile getirdiğimiz, altını çizdiğimiz, eksikleri ifade etmeye çalıştığımız eğitim konusunda ne yazık ki, üzücü kararlara imza atılmakta. Biz, Sanayi 4.0 sürecinde başlamamız gereken nokta eğitim sisteminin yeniden yapılanması ve eğitim 4.0 altyapısının oluşturulması gerektiğini söylüyoruz. Bu süreçte öncelikle bilim ve eğitim stratejilerimizi yeniden kurgulamalıyız" ifadelerini kullandı.

"CİHAD İLE TERÖRİST YETİŞİR"
Bugün eğitime farklı bir pencereden bakıldığını da vurgulayan Yorgancılar şunları söyledi: "Maalesef ders müfredatı farklı bir yönde ilerlemektedir. Bir milletvekilinin söylediği gibi, 'Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok' sözünü kabul etmemiz mümkün değil. Çocuklara derste insanın nefsine karşı verdiği mücadeleyi mi, yoksa canlı bomba olarak can almayı, kamyonla insanların üstüne dalmayı, kendinden olmayanı düşman görmeyi mi anlatacağız. Akılcı bir eğitim en büyük cihaddır. Küçük yaştaki çocukları cihad ile yetiştirip karşımıza birer terörist olarak çıkarmamak en önemli konudur. Onun için Sanayi 4.0'a uygun eğitim verilmeliyiz."

"EN AĞIR CEZA VERİLMELİ"
Son günlerde Atatürk'e karşı yapılan saldırıların da kabul edilemez olduğunu kaydeden Yorgancılar, "Bunu yapan kişilerin yakalanıp tutuklanması bizleri mutlu etti. Bu işi yapan kişilere en ağır cezalar verilmeli ki, benzerini yapmaya kimse cesaret edemesin. Din, cemaat kisvesi altındaki yapılanmalara son bulmalı. Güçlü Türkiye için hepimiz birlikte hareket etmeliyiz" diye konuştu.

Meclis toplantısında uzun yıllar EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten ve geçtiğimiz haftalarda yaşamını yitiren işadamı Şinasi Ertan da yapılan konuşmalarla anıldı.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

US confirms 25% steel tariff on China

Wednesday, May 15, 2024

Jindal Shadeed Iron and Steel (JSIS) is commissioning three new facilities

Wednesday, May 8, 2024

Israel to impose four-point sanctions on Türkiye

Monday, May 6, 2024

Türkiye has completely suspended its trade with Israel

Friday, May 3, 2024

The impact of tensions between Iran and Israel on the global steel market

Tuesday, April 30, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now