10.319,96 TRY BIST 100 BIST 100
4,49 CNY CNY CNY
34,99 EUR EUR EUR
32,25 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,53 TRY Faiz Faiz
83,58 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
29,64 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,91 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,33 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.467,82 TRY Altın(gr) Altın(gr)

SAIL Rusya'dan koklaşabilir taş kömürü alacak

 Hindistan’ın en büyük çelik üreticisi olan Steel Authority of India Ltd (SAIL), Rusya'dan ithal ettiği koklaşabilir taş kömürü ile stoklarını güçlendirmeye devam ediyor. Şirket, bu ay sonuna kadar Rusya'dan 300.000 ton daha koklaşabilir taş kömürü ithal etmeyi planlıyor.  

SAIL Rusya'dan koklaşabilir taş kömürü alacak

SAIL Başkanı Amarendu Prakash, bugün Hindistan Çelik Piyasaları konferansının oturum aralarında Mint'e yaptığı açıklamada, şirketin bu çeyreğin (Temmuz – Eylül) sonuna kadar 3.00.000 ton koklaşabilir taş kömürü getirmeyi planladığını söyledi.

 “Bu sürekli bir şey; sürekli onlardan satın alıyoruz. Son çeyrekte sanırım 6 gemi aldık, bu da 3 lakh ton anlamına geliyor" diye ekledi. Geçtiğimiz çeyrekte şirket, her biri 75.000 ton koklaşabilir taş kömürü içeren üç gemi ithal etti ve dört geminin daha ithalatını tamamlama sürecinde.

 Başkan, bunu göz önünde bulundurarak şirketin, PSU'lar arasındaki ortak girişim olan SPV aracılığıyla International Coal Ventures Private Limited'in (ICVL) Mozambik'teki Benga kömür madeninin kapasitesini iki katına çıkarmayı planladığını da sözlerine ekledi. Şu anda ICVL'nin 2 MTPA (yılda milyon ton) kapasitesi bulunmaktadır.

 Rusya'dan ithalatın Avustralya'ya kıyasla maliyeti sorulduğunda Prakash, "Şu anda Rusya'dan ithalatın diğer ülkelerden kömür ithalatına kıyasla çok daha ucuz olduğu kanıtlandı" diye ekledi. "Coğrafi olarak kaynaklarımızı çeşitlendirmeye çalışıyoruz, Avustralya'dan uzun vadeli tedarikçilerimiz var ve şimdi de Rusya'dan uzun vadeli tedarikçilerimiz var" diye ekledi.

 Rusya ve Türkiye ithalatta artış kaydetti

 SAIL, ihtiyaçlarını Rusya'dan ithal etmeye devam ederken, S&P Global Commodities at Sea'den alınan veriler, Hindistan'ın 22 Mayıs ile 23 Temmuz tarihleri ​​arasındaki Rus kömür ithalatının, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 6,1 milyon mt'dan 5,6 milyon mt'a düştüğünü gösteriyor. Buna karşılık Rusya ve Türkiye aynı dönemde Rusya'dan ithalatta artış kaydetti.

 Şirket, koklaşabilir taş kömürü temini için Avustralya, Endonezya ve Mozambik ile birlikte çalışıyor. Ancak Avustralya'dan gelen birinci sınıf sert koklaşabilir taş kömürü (PHCC) fiyatları, bazı madenlerin faaliyetlerini askıya alması nedeniyle sınırlı arz nedeniyle keskin bir artış gösteriyor. Hintli fabrikaların muson sonrası talep artışı öncesinde stok yapmak için sürekli teklif vermesiyle sorunlar daha da arttı.

 Artan fiyatlardan endişe duyan Prakash, koklaşabilir taş kömürü fiyatlarındaki artışın şirketin marjlarını doğrudan etkilediğini söyledi. Rusya'dan daha ucuz kömür ithalatı, çelik devi için bu tamponun sağlanmasına yardımcı oluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Chery ve BYD, Türkiye'de fabrika açmayı planlıyor!

17 Mayıs 2024 Cuma

Thyssenkrupp 2024 yılının 2. çeyreğinde zararını azalttı

17 Mayıs 2024 Cuma

Talaat Moustafa Group Riyad'da 'Benan City' projesini tanıttı

17 Mayıs 2024 Cuma

ABD'nin kalın levha ithalatında mart ayında önemli artış yaşandı

17 Mayıs 2024 Cuma

Çinli şirketler, ABD'nin yeni vergi açıklamalarından sonra alternatif ülkelere yöneldi

17 Mayıs 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun