10.319,96 TRY BIST 100 BIST 100
4,49 CNY CNY CNY
34,99 EUR EUR EUR
32,25 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,53 TRY Faiz Faiz
83,58 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
29,64 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,91 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,38 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.467,82 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Pana Yapı Ülke Ekonomisinin Amiral Gemisinin Büyüyeceğine İnanıyor

Pana Yapı, Fikirtepe'de hayata geçireceği rüya şehirlerle adından söz ettirirken, İzmir Çeşme’deki Jardin Eden projesiyle de dikkat çekiyor…

Pana Yapı Ülke Ekonomisinin Amiral Gemisinin Büyüyeceğine İnanıyor

2005 yılında kurulmuş olan Pana Yapı sayısız projeye imza atıyor. Hayata geçirdiği projeler sayesinde gittikçe büyüyen ve çözüm ortaklarının güvenini kazanan Pana Yapı, Fikirtepe'de hayata geçireceği rüya şehirlerle adından söz ettirirken, İzmir Çeşme’deki Jardin Eden projesiyle de dikkat çekiyor. İzmir’de yeni projelerine başlayan Pana Yapı İnşaat Grup Başkanı Mahir Şaşmaz www.insaatnoktasi.com’un sorularını yanıtladı.

 Firmanız hakkında bilgi verir misiniz? Firmanızın faaliyetlerinden bahseder misiniz?

Pana Yapı olarak gayrimenkul geliştirme alanında faaliyet gösteriyoruz. Bu kapsamda Türkiye’nin ilk ve planlı kentsel dönüşüm projesi olan Fikirtepe’de 4 farklı proje gerçekleştiriyoruz. ‘’Brooklyn’’ marka çatısı altında hayata geçirdiğimiz projelerden Brooklyn Park projesinin satışlarını tamamladık ve Aralık ayında ilk ev sahiplerini ağırlayacak şekilde daire teslimlerini planlıyoruz. Brooklyn Life projemiz de satışta, Brooklyn Dream’de ise ön talep toplama sürecindeyiz. İlk aşamada, Brooklyn Park projesinde yatırım gerçekleştirenlerin satışta olan Brooklyn Life’a ve ön talepte ise Brooklyn Dream’e büyük ilgi gösterdiğini söyleyebiliriz.

2016 yılı ile ilgili hedefleriniz neler? 2016 yılında odaklanacağınız projeler ve yapacağınız yatırımlardan bahseder misiniz?

Yılın son çeyreğine girdiğimiz günlerde, Brooklyn Park’ın teslimleri yaparak projede yaşamların başlamasını sağlamak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Ardından sırasıyla yine Fikirtepe’de yer alan Brooklyn Life, Brooklyn Dream ve Brooklyn City projelerinin çalışmalarını tamamlayacağız. Bölgede bir adamız daha mevcut. Şuan projelendirme ve ruhsat çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde o projemizin detaylarını da kamuoyu ile paylaşacağız.

118 villa ve 60 rezidanstan oluşan Çeşme’de hayata geçirdiğimiz Jardin Eden projesinde ise ilk etabın yüzde 80’inin satışlarını tamamladık. İkinci etap satışlarına başlamayı planladığımız projede önümüzdeki yıl birinci etabın teslimleri yapmayı hedefliyoruz.

Pana Yapı, 2016’yı nasıl geçirdi? 2017 için hedef ve beklentilerinizi belirtir misiniz?  2017’de sektörün gelişimini nasıl öngörüyorsunuz?

Gayrimenkul sektöründe, başarı eğrisinde oldukça inişli ve çıkışlı dönemleri geride bıraktığımız bir yılı tamamlıyoruz. Yılın son çeyreğine girdiğimiz bu günlerde sektörde genel bir toparlanma yaşandığını söyleyebiliriz. 15 Temmuz’da ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve iradesine karşı gerçekleştirilen darbe girişimi yalnızca sektörümüzü değil tüm ülke ekonomisini belirli bir süreliğine olumsuz yönde etkiledi. Bu dönemin ardından sektör genelinde güven endeksinde kısa bir süreliğine düşüş yaşandı. Bu süreçte yerli ve yabancı yatırımcılar yatırımlarını beklemeye aldı. Ancak ardından GYODER ve Emlak Konut GYO’nun gerçekleştirdiği kampanyalar sektöre yeniden bir hareketlilik kazandırdı ve kararsızlık dönemini sona erdirdi. Gayrimenkul sektörü ülkemizin içinde bulunduğu siyasi ve toplumsal nedenlerden doğrudan etkileniyor. Bu nedenle dönemsel olarak sektör gelişiminde duraksamalar ve yatırımlarda kararsızlıklar gözlenebilir ancak gayrimenkul sektörü ülke ekonomisinin amiral gemisidir. 10 yılı aşkın bir süredir istikrar ve güven doğrultusunda ülke ekonomisinin gelişimine katkıda bulunun sektörün önümüzdeki yıl da kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ve yeni yatırımlar ile birlikte aynı istikrarda büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz.

Sektörünüzün Pazar büyüklüğü ve firmanızın pazardaki yeri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Ekonomik veriler açısından bakıldığında büyümeye olan yadsınamaz katkısı ile gayrimenkul ve inşaat uzun yıllar daha aynı önemini ve sahip olduğu istikrarı koruyacağını öngörüyoruz. GYODER 2016 ikinci çeyrek raporuna göre; Türkiye’de konut arzı ile talebi yavaş yavaş oturmaya başladı. Yıllık 1 milyon adet civarında konut el değiştiriyor ve yıllık 650 bin adet yeni konut ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bu da sektörün önümüzdeki dönemde için büyüme potansiyelini ortaya koyuyor.

Kentsel dönüşüm süreci ile yenileme projeleri sektörünüze ve firmanıza ne gibi katkılar sağladı?

Kentsel dönüşüm, daha önce de belirttiğimiz gibi sağlıklı yapı stoğu oluşturmak ve çarpık yapılaşmanın önüne geçmek adına sektörümüz için zorunluluk arz ediyor. Bu nedenle kentsel dönüşümü anlamak, sindirmek ve bu alanda faaliyet göstermek sektörün gelişimine katkı sağlayacak. Daha önce bu alanda yapılan kapsamlı bir çalışma yok. Genellikle yerinde dönüşüm tercih ediliyor. Her zaman vurguladığımız gibi Fikirtepe, Türkiye’nin kentsel dönüşüm anlamındaki ilk ve en kapsamlı örneği. Bu ekosistem içerisinde de Pana Yapı olarak yer almak sektör genelinde ciddi bir deneyim kazanmamızı sağladı.

jardin eden ile ilgili görsel sonucu

 İzmir’deki ilk projeniz Çeşme Jardin Eden mi?

Jardin Eden İzmir’deki ilk projemiz.

Çeşme Şifne’deki bu projenizden sonra İzmir’de programladığınız başka projeleriniz var mı?

İzmir, gayrimenkul açısından İstanbul gibi son yılların yükselen yıldızı. Bölgede, markalı konut geliştirme çalışmaları giderek hız kazandı. Pana Yapı olarak öncelikli hedefimiz Jardin Eden’i tamamlamak ve teslimlerini gerçekleştirmek, ardından araştırmalarımız doğrultusunda yatırım olarak değerlendirebileceğimiz bölgeler olursa İzmir’de yeni bir yatırımdan mutluluk duyarız.

Çeşme Jardin Eden’e ilgi nasıl?

124 bin metrekare arsa alanına sahip, büyüklükleri 170 m² – 325 m² arasında değişen 118 Villa, 60 Rezidanstan oluşan Jardin Eden projesinde ilk etabımız yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördü. 44 villa ile 3 konaktan oluşan ilk etapta son 9 villa satışta. 2017 yılında birinci etabın teslimlerini planladığımız Jardin Eden, Çeşme’nin en güzel koylarından birinde özel bir plaja sahip, eşi benzeri olmayan bir proje olarak hayata geçiriliyor. Her villanın ve her sokağın denize baktığı projede; sosyal olanakları arasında her villaya özel havuzların yanı sıra, çocuk havuzları, fitness, sauna ve hamamın da bulunduğu çok özellikli bir proje olarak fark yaratıyor. Projenin tercih edilme sebeplerinden birisi de, bölgenin en büyük marinası olacak Şifne Marina’ya yakın mesafede olması. İzmir’de her mevsim yaşanabilecek bir hayata sahip olmak isteyenler için projedeki fiyatlar; 1 milyon 735 bin TL ve 2 milyon 215 bin TL arasında değişiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut piyasasında büyük gerileme: Satışlar 3 yılın en düşük noktasında

17 Mayıs 2024 Cuma

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun