9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,68 EUR EUR EUR
32,56 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

OYAK'tan Hindistan'a yatırım

OYAK Grup şirketleri bünyesinde bulunan dünyanın en büyük alümina üreticisi Almatis, Hindistan'ın Falta bölgesindeki tabular alümina tesisini entegre hale getirdi.

OYAK'tan Hindistan'a yatırım

OYAK'tan yapılan açıklamaya göre, OYAK, bundan böyle yarı mamul üretiminin de gerçekleştirileceği Falta tesisi ile Güneydoğu Asya pazarında büyüyecek.

OYAK'ın geriye entegre ettiği Falta'daki tabular alümina tesisi, Hindistan hükümetinin üreticilere yönelik "Hindistan’da Üret (Make in India)" çağrısına uygun bir karşılık oldu. Bu yatırım ile birlikte Almatis, daha önce üretiminin bir kısmını kendi küresel operasyonel ağı ile desteklediği ve 1995'ten bu yana faaliyette olduğu Hindistan'da, tabular alümina üretim sürecinin tamamını entegre hale getirmiş oluyor.

Toplam 32 bin 300 metrekare alana kurulu olan tesisi son teknolojilerle geliştirme süreci yaklaşık 2,5 yılda tamamlandı. Son dönemde faaliyet gösterdiği sektörlerde yurt dışı yatırımlara da ağırlık veren OYAK, Falta tesisinden ilk etapta ciroya 40 milyon dolar katkı sağlamasını bekliyor.

"Hindistan'da entegre hale getirdiğimiz üretim tesisimiz, OYAK'ın gücünün ve büyüklüğünün somut kanıtı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, özellikli alümina ürün grubunda dünyada pazar lideri olan Almatis'in yeni yatırımının, OYAK'ın ortaya koyduğu vizyon ve büyüme stratejisinin bir sonucu olduğunu kaydetti.

OYAK'ın gelecek vizyonunu belirlerken, küresel oyuncu olma hedefini koyduklarını vurgulayan Erdem, "Son yıllarda büyüme stratejimize paralel şekilde bu hedefi gerçekleştirmek için güçlü adımlar attık. Bugün farklı sektörlerde 24 saat kesintisiz üretiyor, faaliyet gösterdiğimiz alanlarda öncü rolümüzü sürdürüyoruz. Stratejik kararlarımızı uygulamaya alarak ulaştığımız başarıyla gurur duyuyoruz. Hindistan'da entegre hale getirdiğimiz üretim tesisimiz, OYAK'ın gücünün ve büyüklüğünün somut kanıtıdır. ifadelerini kullandı.

Erdem, Almatis’in bu yatırımıyla refrakter pazarında bakir alan sayılan Hindistan’daki üretim hacmini artıracağını aktararak, "Falta tesisini, dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olan Hindistan gibi büyük bir coğrafyada, ‘doğru pazara doğru yatırım’ anlayışıyla hayata geçirdik. Tesiste üretilecek tabular alümina ile Güneydoğu Asya pazarının taleplerini karşılayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Falta yatırımı sadece başlangıç

Verilen bilgiye göre, OYAK'ın Falta yatırımı Hindistan pazarına tabular alümina tedariki için önemli bir kilometre taşı olacak.

Almatis, operasyonlarını yerelleştirerek Hindistan pazarıyla daha uyumlu hale gelmeyi, bu sayede pazar talebindeki dalgalanmaları daha başarılı şekilde yönetmeyi hedefliyor.

Falta yatırımı, Almatis için bir dönem "büyük bir sıçrama" olarak görülen Hindistan pazarındaki operasyonel ayak izini genişletme çalışmalarının başlangıcı konumunda bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Japon şirketleri Çin endişeleri artarken odaklarını ABD'ye kaydırıyor

20 Nisan 2024 Cumartesi

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma

Baku Steel Company üretimi artırmayı hedefliyor

18 Nisan 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun