10.208,65 TRY BIST 100 BIST 100
34,67 EUR EUR EUR
32,38 USD USD USD
4,49 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,27 TRY Faiz Faiz
83,94 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
26,74 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,50 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,55 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.402,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

OECD Çelik Komitesi, küresel çelik kapasitesinin % 25 fazla olduğuna değindi

OECD Çelik Komitesi, COVID-19 kriziyle bağlantılı olarak çelik piyasası koşullarının kötüleşmesinden duyduğu derin endişeyi dile getirdi.

OECD Çelik Komitesi, küresel çelik kapasitesinin % 25 fazla olduğuna değindi

OECD Çelik Komitesi, COVID-19 kriziyle bağlantılı olarak çelik piyasası koşullarındaki kötüleşmeyle ilgili derin endişelerini dile getirdi ve büyük çelik üreten ekonomilerdeki çelik üreticilerine sağlanan kapsamlı bir devlet desteği veri tabanı oluşturma çalışmalarını hızlandırmayı kabul etti. OECD Çelik Komitesi 89. Oturumunda OECD Çelik Komitesi Başkanı Ulf Zumkley;

Küresel çelik endüstrisinin sürdürülebilir bir şekilde toparlanmasını sağlamak için önemli zorlukların üstesinden gelinmesi gerekiyor. COVID-19 salgınının genel olarak küresel ekonomi ve özellikle de çelik pazarı üzerinde olumsuz bir etkisi oldu. 

Salgınla ilgili risklerin yanı sıra, çelik pazarı görünümüne yönelik ana riskler, artan küresel kapasite fazlası kapasitesinin etkileri, üreticilerin uzun vadede yaşama kabiliyetini riske atan ve bu nedenle acilen ele alınması gereken zararlı devlet sübvansiyonları ve yatırım politikaları ile desteklenmelidir. 

OECD'den elde edilen en son veriler, küresel çelik üretim kapasitesinin 2020'de 2.453 milyon tona yükseldiğini gösteriyor. Buna ek olarak, küresel çelik üretim kapasitesi ile ham çelik üretimi arasındaki fark 2020'de 625 milyon tona yükseldi. Komite, bir dizi ciddi endişeye dikkat çekti. Planlanan kapasite artışları, birçok yatırımın hükümetler tarafından desteklendiği ve piyasa kaygıları tarafından yönlendirilmediği, gelecekteki talepteki güçlü artış beklentilerine dayanmaktadır. 

Bu yatırımların birçoğu doğası gereği sınır ötesi. Bu, aşırı kapasite durumunu daha da kötüleştirecek önemli bir risk yaratır ve arz olasılığını, pazarın gerçek ihtiyaçlarını daha da aşarak artırmaktadır. Komite, bu gelişmelerin daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve risklerini ele almak için ilgili tüm paydaşlarla ilişki kurma ihtiyacının altını çizdi. ‘’

Bay Zumkley, “Devlete ait işletmeler, küresel ham çelik üretim kapasitesinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. KİT'ler belirli coğrafyalarda yoğunlaşırken, uluslararası ticaret ve yatırıma katılım yoluyla küresel erişime sahiptir. KİT'lerin yerel ve uluslararası çelik piyasalarındaki faaliyetleri ile potansiyel olarak piyasa çarpıklıkları yaratan Komite üyeleri, bu alandaki çalışmalarını iki ana hedefle ilerletmeyi kabul etti: birincisi, KİT'ler tarafından yapılan sınır ötesi yatırımların piyasa içeriğini daha iyi anlamak ve ilgili firmaların mali koşulları ve ikincisi, KİT'lerin finansmanına ve onlara sağlanan destek tedbirlerine ışık tutmak. "

OECD Çelik Komitesinin 25 üyesi vardır. Bunlar ;Avusturya, Belçika, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, İtalya, Japonya, Kore, Lüksemburg, Meksika, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovak Cumhuriyeti, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, İngiltere, ABD ve AB. 

Ayrıca beş ortak ; Brezilya, Kazakistan, Romanya, Rusya ve Ukrayna,

Yedi katılımcı; Arjantin, Bulgaristan, Mısır, Hindistan, Malezya, Güney Afrika ve Çin Taipei komitenin çalışmalarına bakış açısı getiriyor.

Kaynak: Steelguru

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Kenya'daki sel felaketi çelik sektörünü olumsuz etkiliyor

3 Mayıs 2024 Cuma

Türkiye’nin hurda ithalatı mart ayında %21,5 azaldı

3 Mayıs 2024 Cuma

Otomotiv satışları nisan ayında geriledi

3 Mayıs 2024 Cuma

Coal India’nın kömür üretimi Nisan ayında yükseldi

3 Mayıs 2024 Cuma

Dış ticaret açığı nisan ayında yüzde 13,3 arttı

3 Mayıs 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun