10,158.63 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
35.03 EUR EUR EUR
32.22 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.90 TRY Interest Interest
83.06 USD Fossil Oil Fossil Oil
29.52 USD Silver Silver
4.92 USD Copper Copper
113.25 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,472.54 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Küresel çelik endüstrisinin sıfır emisyonlu hidrojene doğru önemli değişimi

Sürdürülebilir bir yarının kilidini açmak: yeşil çeliğe ve sıfır emisyonlu hidrojene küresel geçiş.

Küresel çelik endüstrisinin sıfır emisyonlu hidrojene doğru önemli değişimi

Küresel karbon emisyonlarına önemli bir katkıda bulunan çelik endüstrisinin, kontrol edilmediği takdirde 2050 yılına kadar emisyonları %44 oranında artırması bekleniyor. Ancak sıfır emisyonlu hidrojenden elde edilen yeşil çelik, 2050 yılına kadar emisyonları %54 oranında azaltabilir. Bu teknoloji gübre, ulaşım ve cam yapımı gibi diğer sektörlerin de karbondan arındırılması için bir katalizör olabilir. Sıfır emisyonlu hidrojenden yeşil çelik üretmenin maliyetinin 2,8 trilyon ABD doları olacağı tahmin ediliyor.

Küresel çelik talebinin 2022 yılında 1,8 milyar ton olduğu tahmin edilirken, 2050 yılına kadar 2,5-2,8 milyar tona çıkacağı öngörülüyor. Kişi başına düşen çelik stokunun ABD'de 12 ton, Çin'de 7,5 ton ve dünyanın geri kalanında 4,5 ton olduğu tahmin ediliyor. Küresel ekonomi büyümeye devam ettikçe ve daha fazla ekonomi sanayileştikçe, çelik endüstrisinin karbondan arındırılması için birincil kaldıraç, daha düşük talepten ziyade sıfır emisyonlu hidrojenden çelik üretimi de dahil olmak üzere yeni üretim süreçlerinin benimsenmesidir.

Üretilen her bir ton çelik için küresel karbon emisyonu ortalaması 1,85 tondur. Ekonomiler olgunlaştıkça, çelik üretiminde kullanılan hammadde ve bununla birlikte karbon yoğunluğu da değişiyor. Gelişmiş pazarlarda hurda çelik, elektrik ark ocağında (EAF) çelik üretimi için birincil hammaddedir ve ton çelik başına 0,4 ton CO2 salınımı yapar. Gelişmekte olan piyasalarda ise emisyon yoğunluğu üretilen her bir ton çelik başına 2,3 ton CO2'dir.

Avrupa, düşük yenilenebilir enerji maliyetleri ve destekleyici hükümet politikalarından yararlanarak yeşil çelik üretiminde ön sıralarda yer almaktadır. Bölgede çelikten kaynaklanan karbon emisyonları, ton çelik başına 1,1 ton CO2 ile küresel ortalamanın oldukça altındadır. Amerika Birleşik Devletleri'nde Enflasyon Azaltma Yasası, gazdan üretilen hidrojene odaklanmış olsa da hidrojen üretimini teşvik etmektedir. Hindistan, 2070 yılına kadar net sıfır taahhüdünü hedeflerken, küresel ısınma hedeflerine uyum sağlamak için teknoloji transferi ve hızlandırılmış net sıfır taahhütleri sorunuyla karşı karşıyadır. Çinli çelik şirketleri, karbonsuzlaştırma planları olmasına rağmen, diğer Asya veya gelişmiş pazarlara kıyasla hala daha az ilerlemiş durumdadır ve geçiş yakıtı olarak gazdan üretilen hidrojene güveniyor

Hidrojeni hem indirgeyici hem de ısı kaynağı olarak kullanan yeşil çeliğe geçişin gelişmiş pazarlarda kök salması bekleniyor. Bununla birlikte, küresel çelik endüstrisinin başarılı bir şekilde karbonsuzlaştırılmasının sağlanması, gelişmekte olan pazarların aradaki boşluğu doldurması ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunması için kesintisiz destek ve teknoloji transferi gerektiriyor.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

The price outlook for Chinese steel products in the second half of May 2024

Thursday, May 16, 2024

Saudi pipelines secures dual deals with Aramco worth millions

Thursday, May 16, 2024

India's HRC exports fall in April

Thursday, May 16, 2024

Taiwan's Feng Hsin keeps prices stable

Thursday, May 16, 2024

Ukraine's flat-rolled steel exports decline in April, but up on an annual basis

Thursday, May 16, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now