10.319,96 TRY BIST 100 BIST 100
34,99 EUR EUR EUR
32,25 USD USD USD
4,49 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,53 TRY Faiz Faiz
83,58 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
29,64 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,91 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,33 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.467,82 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Körfez'de İki Yaka Birleşti

Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törende yerleştirildi. Erdoğan yaptığı açıklamada köprünün adını 'Osman Gazi' olarak açıkladı.

Körfez'de İki Yaka Birleşti

İzmit Körfez Geçişi Son Tabliye Yerleştirme ve İstanbul-İzmir Otoyolu Yalova Altınova-Bursa Gemlik arasındaki bölümün açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Başbakan Ahmet  Davutoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

'Osman Gazi Köprüsü'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul- Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün adının "Osman Gazi Köprüsü" olacağını açıkladı.

Köprünün son tabliyesini yerleştirme töreninin ardından konuşan Erdoğan, "İzmit Körfez Geçisi Asma Köprüsü'nün devamı olan otoyol, 9 milyar dolarlık bir proje olan İstanbul-İzmir Otoyolu'nun hizmete giren ilk bölümünü oluşturuyor. Bu yıl içinde 20 kilometrelik İzmir-Kemalpaşa bölümü de hizmete girecek otoyolun tamamının 2018 yılında inşallah açılması planlanıyor. Toplam yatırım bedeli 9 milyar doları bulan bu otoyol, Türkiye'nin 2023 projeleri içinde ilk tamamlananlar arasında yer alacak."dedi.

"Vakti nakde dönüştürüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " 'Vakit nakittir' demiş büyüklerimiz. İşte buyrun, ekonomi bu, ekonomiden anlamak bu. Bütün yatırımlarla beraber vakti nakde dönüştürüyoruz. Böylece eskiden 2-2,5 saatte giden bir araç aynı mesafeyi yarım saatten daha kısa sürede katetmiş olacak."

"Bu otoyol tüm Türkiye'nin otoyoludur"

"Bu otoyol sadece İstanbul'un ve İzmir'in değil, aynı zamanda Kocaeli'nin, Yalova'nın, Bursa'nın, Balıkesir'in ve Manisa'nın otoyoludur." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha doğru bir ifadeyle bu otoyol; tüm Türkiye'nin otoyoludur. Neden? Trakya tarafından Edirne, Kınalı, İstanbul otoyoluyla Ege tarafından İzmir, Aydın otoyoluyla, Marmara tarafından İstanbul-Ankara otoyoluyla birleşen bu proje, Türkiye'nin tüm önemli akslarıyla buluşuyor. Sadece şu açılışını gerçekleştirmekte olduğumuz 40 kilometrelik bölüm ve son tabliyesinin şu anda vidalarını sıktığımız, önümüzdeki ayın sonunda hizmete girmesi planlanan Körfez Geçişi Asma Köprüsü dahi bu bölgenin ulaşımında çok önemli rahatlama sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün son tabliyesinin montajını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, Türk ve Japon bayraklarının asıldığı köprünün üzerinden, son tabliyenin montajının yapılacağı noktaya yürüdü.

Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu son tabliyenin vidalarını birlikte sıktılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, makam aracının direksiyonuna geçerek, beraberinde Başbakan Davutoğlu ile birlikte bağlantı yolundan ilk geçişi yaptı.

Burada konuşan Erdoğan, birazdan ismini açıklayacağı köprünün son tabliyesinin vidalarını Davutoğlu ve Yıldırım ile sıkacaklarını belirterek, tabliyenin kaynağının görevliler tarafından ayrıca yapılacağını söyledi.

Davutoğlu: "Birleştirmeye devam edeceğiz"

Tabliye yerleştirme töreninin ardından konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti iktidarlarının en önemli hususiyeti hizmette, dava aşkında sürekliliktir. 2002'de, 3 Kasım'da bayrağı devralan Sayın Cumhurbaşkanımız'dan bugüne kadar hep ilk günkü aşkla bu topraklara, bu ülkeye hizmet etmenin aşkını sevdasını yaşadık." dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Biz her gün bu topraklarda taş üstüne taş koymaya, bu topraklarda şehirleri, ilçeleri, yürekleri birleştirmeye devam edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın, birileri terör tuzaklarıyla bu millete tuzak kurmaya kalkarsa onların da hesabını göreceğiz. Durmayacağız, terörle mücadele ederken bu milletin gündeminin sadece terörle işgal edilmesine izin vermeyeceğiz. Hem mücadele edeceğiz hem de bugün olduğu gibi hizmetlerimize devam edeceğiz. Çünkü bu memleketin kaybedecek bir dakika dahi vakti yoktur." şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bakınız son üç hafta içinde, önce Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesini koyduk, yine Cumhurbaşkanımızla birlikte ve 2013 Mayıs'ında 'olmaz' denilen, 'yapılmaz' denilen, 'yaptırmayız' denilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, inşallah bu ağustosta milletimizin hizmetine sunacağız."

Bakan Yıldırım: "Maliyeti 50 ülkenin milli gelirinden fazla"

Bakan Yıldırım, köprünün maliyetinin dünyada küçük ölçekli 50 ülkenin milli gelirinden tek tek kıyaslandığında daha fazla olduğunu ifade ederek, projenin Türkiye'nin gücünü gösterdiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Bakan Yıldırım, daha sonra son tabliyenin vidalarını sıkıştırdı.

Köprüde son tabliyenin montajına Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son vidalamayı yaptığı anahtarı, hatıra olarak aldı. Bu arada açılışa özel, pirinçten anahtar, vida ve somun kullanıldı.

Burada hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan ve beraberindekiler, konuşmaların yapılacağı tören alanına geçti.

Bu arada, Erdoğan ve beraberindekilerin baret taktıkları ve kendileri için hazırlanan montları giydikleri görüldü.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Chery ve BYD, Türkiye'de fabrika açmayı planlıyor!

17 Mayıs 2024 Cuma

Enerji sektöründe kriz: Pek çok şirket konkordato ilan etti

16 Mayıs 2024 Perşembe

ABD, Çin'e %25 çelik tarifesini doğruladı

14 Mayıs 2024 Salı

Jindal Shadeed Iron and Steel (JSIS) üç yeni tesisi faaliyete geçiriyor

8 Mayıs 2024 Çarşamba

İsrail’den Türkiye’ye dört maddelik yaptırım kararı

6 Mayıs 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun